Alkuvuonna 2024 parhaiten tuottaneet osakkeet

Tutkimme Osaketyökalun avulla mitkä suomalaiset ja kansainväliset osakkeet ovat tuottaneet parhaiten vuoden 2024 aikana. Parhaisiin tuottoihin on päässyt useiden eri sektoreiden osakkeet.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tutkimme Osaketyökalun avulla mitkä suomalaiset ja kansainväliset osakkeet ovat tuottaneet parhaiten vuoden 2024 aikana. Parhaisiin tuottoihin on päässyt useiden eri sektoreiden osakkeet.

Parhaiten tuottaneet Suomi-osakkeet

Vuodesta 2024 on jo pian ensimmäinen neljännes takana päin. Tutkimme Osaketyökalun avulla mitkä suomalaiset ja kansainväliset osakkeet ovat takoneet alkuvuoden aikana parhaita tuottoja.

Suomalaisista osakkeista listan kärkisijalla on Efecten osake, joka on tuottanut 82 %:ia vuoden alusta mitattuna. Efectestä tehtiin tammikuun puolessavälissä ostotarjous, mikä singautti osakkeen huimaan nousuun. Toiselta sijalta löytyy QPR Softwaren osake, joka on pitkän laskuputken jälkeen tehnyt vahvan käänteen ja tuottanut noin 59 %:ia vuoden alusta mitattuna. Kolmannelta sijalta löytyy vahvan Q4-tuloksen tehnyt Harvia, joka on tuottanut noin 32 %:ia vuoden alusta.

Parhaiden tuottaneiden osakkeiden listalta löytyy myös Wulff-Yhtiöiden, Loihteen ja Konecranesin osakkeet. Myös Viafinin osake oli vahvassa nousussa, kun yhtiö tiedotti vahvistavansa palveluvalikoimaansa ostamalla OT Service Oy:n.

Parhaiten tuottaneet kansainväliset osakkeet

Kansainvälisten osakkeiden osalta parhaiten tuottaneiden osakkeiden listan kärkisijaa pitää tällä hetkellä tanskalaisen lääkeyhtiö Zealand Pharman osake, joka on tuottanut vuoden alusta mitattuna huimat 85 %:ia. Zealand Pharman osake sai helmikuun lopulla vahvaa nostetta, kun yhtiö raportoi menestyksekkäistä maksasairauden hoidon tutkimustuloksista, jota on mainostettu potentiaalisena kilpailijana kasvavilla painonpudotuslääkemarkkinoilla.

Listan toiselta sijalta löytyy räjähdysmäisesti kasvanut Nvidian osake, joka on tuottanut noin 83 %:ia alkuvuoden aikana. Listalta löytyy myös kolme puolustusteollisuuden yhtiötä, saksalainen Rheinmetall (YTD 66 %), norjalainen Kongsberg Gruppen (YTD 55 %) ja ruotsalainen Saab (YTD 50 %).

Muita parhaiten tuottaneita osakkeita ovat energiayhtiö Constellation Energy ja jalkineistaan tunnettu Crocs.

Tutustu osakkeisiin Osaketyökalussa

Suomalaisten ja kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalujen avulla voi tutkia minkälaisia pisteitä osakkeet saavat. Työkaluista löytyy myös osakkeiden tunnusluvut ja ennusteet, ja osakkeita voi helposti vertailla keskenään.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat