Mielenkiintoisia yrityslainakohteita – korkoja sijoittajalle 8-10 %

rahapino, Miten määritellään osinko-osake?

Suorista yrityslainoista saa korkeaa korkotuottoa kohtuullisella riskillä.

Julkaistu: 29.06.2016 Kirjoittaja:

vaihtoehtoiset sijoituskohteet yrityslainat

Iso-Britannian Brexit sysäsi markkinakorot ennätys alas ja osakemarkkinoiden näkymiä haastaviksi. Euribor-korot ovat miinuksella, mikä on ilonaihe asuntovelalliselle, mutta päänvaiva korkosijoittajalle.

 • Valtionlainojen korkotuotto on tällä hetkellä 0,4 %
 • Hyvän luottoluokituksen yrityslainoissa 0,8 %.

Sijoittajat hakevat suoria sijoituskohteita

Suorista sijoituskohteista on tarjolla kohtuuhyvää korkotuottoa riskiin nähden. Tyypillisesti yritysten tarjoamat korot ovat välillä 7-11 %.

Avoimia yrityslainakohteita

Avoimet yrityslainakohteet löytyvät Fundun sivuilta. Fundun järjestelmässä on toteuttu jo 122 rahoituskierrosta ja rahoitusta on kerätty 5,6 M€.

Yritykset ovat tyypillisesti kasvuyrityksiä, jotka hakevat rahaa julkisen rahoituspäätöksen siltarahoitukseksi tai käyttöpääomaan ja investointeihin.

Lainoista tehdään luottoluokitus, jossa arvioidaan luottoriskejä sekä määritellään minimikorkovaatimus. Korkovaatimuksessa huomioidaan luottoriski.

KCO Suomi Oy – Muuti

Muuti (KCO Suomi Oy) hakee 100.000 € rahoitusta vahvasti kasvavalle liiketoiminnalleen niin Suomessa kuin juuri alkaneessa KV-hankkeessa. Kesän alettua Muuti on päässyt laajempaan jakeluun ja sen takia tilauskantamme on kolminkertaistunut mm. suurimpien huvipuistojen myötä, S-jakelukanavan ennenaikaisesta aktivoitumisesta sekä konttitilauksen myötä Arabiemiraateista ja 10 lavan ensitilauksesta Italiasta.

Muuti laajenee myös Lidl-ketjuun valtakunnallisella tasolla alkusyksyn aikana. Wihuri on ottanut Muutin valikoimiinsa. Muumi-smoothiet lanseerataan loppuvuodesta 2016 ja sopimusneuvottelut mm. Finnairin kanssa alkavat elokuussa. Finnairin kanssa tavoitteena on saada vahva näkyvyys erityisesti Aasian lennoille.

Muutin liikevaihtoennuste kuluvalle vuodelle on noin 2 M€. Sijoittajille Muuti tarjoaa vuoden lainalle 10,0 %:n koron.

Tutustu lainasijoituskohteeseen tästä

Videovisit Oy

Videovisit tuottaa sekä yksityiselle että julkiseille SoTe-sektorille videoasioinnin palveluratkaisuja, joiden avulla yrityksen asiakkaat voivat tarjota mm. virtuaalista kotihoitopalvelua. Referensseistä merkittävimmät ovat Helsingin kaupunki ja Kuntahankintojen 8 vuoden puitesopimuksen kautta palvelusopimuksia tehneet kunnat ja kaupungit. Yritys on 14.6 voittanut Kasvu Open ”Kohti yrityskauppaa” kasvupolun osallistuen siten koko Kasvu Open finaaliin syksyllä.

VideoVisit hakee 75.000 euron siltarahoitusta tammikuussa 2016 käynnistyneelle 300.000 euron hankkeelle, josta avustuksen osuus on n. 50 %. Sijoittajille yhtiö tarjoaa 8,5 % korkoa. 

Tutustu lainasijoituskohteeseen tästä

Gekkoman Oy

Melius-ICT tarjoaa yritys-, järjestö-, hanke- ja taloyhtiöasiakkailleen ensiluokkaista ja henkilökohtaista palvelua. Olemme täyden palvelun ICT-talo, joka takaa asiakkailleen parhaat mahdolliset verkkoyhteydet, kilpailuttaa asiakkaan ICT-tarpeet, sekä tarjoaa markkinoiden korkeatasoisinta tietoturvaa. Yrityksemme valtteja ovat lyhyet vasteajat, jatkuva etävalvonta vuoden ympäri, sekä omistautuneet asiakassuhteiden vaalijat. Emme ole halvin, emmekä kallein vaihtoehto, mutta paras. Arvojamme ovat avoimuus, yhteistyö ja luotettavuus. Luommekin ”brändi” – yhteistyön parhaiden asiakkaittemme kanssa.

Gekkomanin vakavaraisuus on hyvä ja yhtiö tarjoaa sijoittajille 8,0 %:n koron

Tutustu lainasijoituskohteeseen tästä

Finnboom Oy

Finnboom Oy on saanut positiivisen ELY-päätöksen liiketoimintansa kehittämistä varten. Hankkeen tarkoituksena on yrityksen omia kokemuksia hyödyntäen luoda uudenlainen hyväksytty tuote ja markkinoida tuotetta tehokkaasti vientiin.

Finnboom tekee positiivista tulosta ja tarjoaa sijoittajille 9,0 %:n koron

Tutustu lainasijoituskohteeseen tästä

Miten sijoittaa yrityslainoihin?SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoita maailman parhaisiin teknologiayhtiöihin helposti TUTUSTU SALKKUIHIN

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy