Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla

S&P 500 -indeksi on matkalla kohti uusia ennätyksiä. Onko riski-indikaattoreissa hälyttäviä merkkejä, joista sijoittajan on oltava tietoinen?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

S&P 500 -indeksi on matkalla kohti uusia ennätyksiä. Onko riski-indikaattoreissa hälyttäviä merkkejä, joista sijoittajan on oltava tietoinen?

S&P 500 pysytellyt 5 000 pisteen tuntumassa

Yhdysvaltojen pörssin vahva meno ei ole hyytynyt. Indeksi rikkoi 5000 pisteen rajapyykin ensimmäistä kertaa 9.2.2024 ja on sen jälkeen pysytellyt tuhatluvun tuntumassa. Historiassa tuhatlukujen ylitys ei ole ollut helppo tehtävä.

Indeksi on nousutrendissä ja liukuvien keskiarvojen yläpuolella.

Nvidian tulos antaa boostia markkinoille

Tämän hetken superosake Nvidia julkaisi erittäin vahvan tuloksen 21.2.2024 pörssin sulkeuduttua. Osake on per-marketissa selvässä nousussa ja matkalla kohti uusia huippuja pörssin auetessa. Nvidia on noussut jo kehittyneiden markkinoiden kolmanneksi arvokkaimmaksi yritykseksi. Osakkeen hurja nousu selittää myös osan indeksien (Nasdaq 100 ja S&P 500) noususta. Nvidian osakkeen noustessa uusiin huippuihin seuraavat indeksit perässä.

Riski-indikaattorit

Jäsenosiossa käymme läpi pitkään Sijoittaja.fi:n seurannassa olevien tärkeimpien riski-indikaattoreiden kehityksen.

Jäsenosiossa analysoimme tilannetta sijoittajan näkökulmasta. Onko mopo keulinut jo liiaksi ja onko pelkoa riskiympäristön muutoksesta?

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat