Mitä markkinassa tapahtuu? Katso uudet treidi-ideat: Yelp Inc.

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Artikkelissa ajankohtaisten markkinauutisten lisäksi yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Artikkelissa ajankohtaisten markkinauutisten lisäksi yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Markkinatilanne nyt

Tärkeimmät talousnostot viimeiseltä viikolta:

 • Yhdysvaltain vähittäismyynti kasvoi 0,6 % (ed. 5,6 %) vuoden takaiseen verrattuna tammikuussa. Joulukuusta vähittäismyynti laski -0,8 % (ennuste. -0,1 %; ed. +0,4 %).
 • Yhdysvaltain teollinen tuotanto koki tammikuussa nollakasvua (ed. 1,2 %) vuoden takaiseen verrattuna. Joulukuusta teollinen tuotanto laski -0,1 % (ennuste. 0,3 %; ed. 0 %).
 • Yhdysvaltain kuluttajahintainflaatio oli tammikuussa 3,1 % (ennuste. 2,9 %; ed. 3,4 %). Kuukausitasolla inflaatio oli 0,3 % (ennuste. 0,2 %; ed. 0,2 %).
 • Yhdysvaltain pohjainflaatio pysyi samana ja oli 3,9 % (ennuste. 3,7 %; ed. 3,9 %).
 • Yhdysvaltain tuottajahinnat nousivat vuositasolla tammikuussa 0,9 % (ennuste. 0,6 %; ed. 1,0 %).

Osakeindeksien kehitys

Vuoden alusta

 • S&P 500 +4,91 %
 • Nasdaq 100 +6,06 %
 • OMXH25 -2,03 %

Indeksit hintahuipuista

 • S&P 500 vuoden 2023 huipuista -1,44 % (huiput 5048 pist.)
 • Nasdaq 100 vuoden 2023 huipuista -2,74 % (18041 pist.)
 • OMXH25 vuoden 2022 huipuista -23,19% (5787 pist.)

Laaja S&P 500 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pidemmän aikavälin nousutrendissä, sillä 50 päivän liukuva keskiarvo on 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolella. Myös 20 päivän keskiarvo on 50 päivän keskiarvon yläpuolella. Kurssi nousi toissa maanantaina uuteen kaikkien aikojen hintaennätykseen, kun kurssi ylitti edellisen huipun rajan. Indeksi on palannut kuitenkin testaamaan 20 päivän keskiarvon tukitasoa, josta löytyi alustavasti tukea.

OMXH25 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pidemmän ajan nousutrendissä, sillä 50 päivän keskiarvo on noussut 200 päivän keskiarvon yläpuolelle. 20 päivän keskiarvo on myös 200 päivän keskiarvon yläpuolella, mutta laski viime viikolla kuitenkin lievästi 50 päivän keskiarvon alapuolelle. Indeksin kurssi on 200 päivän keskiarvon yläpuolella, ja testaa parhaillaan 20 päivän keskiarvon vastustasoa.

Nasdaq 100 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pitemmän ajan nousutrendissä, sillä indeksin 50 päivän keskiarvo on 200 päivän keskiarvon yläpuolella. Indeksin 20 päivän keskiarvo on myös 50 päivän keskiarvon yläpuolella. Indeksin kurssi nousi toissa maanantaina uuteen kaikkien aikojen hintaennätykseen, mutta on sen jälkeen palannut testaamaan 20 päivän keskiarvon tukitasoa. Indeksi sulkeutui eilen lievästi 20 päivän keskiarvon alapuolelle.

Liukuvat keskiarvot ovat laajasti käytettyjä teknisen analyysin indikaattoreita, joista lisätietoa voit lukea täältä.

S&P 500 -indeksi ja liukuvat keskiarvot. Lähde: Tradingview.

Trendaavat sektorit – Alasektorit pakkasella

Lista oli tällä viikolla hieman syklisvoittoinen, sillä kolme viidestä parhaiten tuottaneesta sektorista olivat syklisiä ja kaksi defensiivisiä. Parhaiten pärjänneet sektorit olivat sykliset materiaali-, energia-, ja rahoitus- sekä defensiiviset terveydenhuolto- ja päivittäiskulutussektori. Heikoiten pärjänneet ja viikolla nollan alapuolelle jääneet sektorit olivat sykliset viestintäpalvelu-, harkinnanvarainen kulutus- ja teknologiasektori. Kuukausitarkastelussa ei ole havaittavissa selkeää eroa defensiivisten ja syklisten sektoreiden menestyksen välillä.

Leading alasektoreista, sekä pankki-, liikenneala-, että puolijohdesektori pärjäsivät viikolla heikosti suhteessa pääsektoreihin. Kuukausitarkastelussa alasektoreiden kehitys on ollut kaksijakoista. Puolijohdesektori on pärjännyt erinomaisesti, liikennealasektori kohtuullisesti ja pankkisektori erittäin heikosti pääsektoreihin nähden. Sektoreiden kehityksen puolesta, markkinat hakevat tällä hetkellä suuntaa, mutta alasektoreiden heikko kehitys voi viestiä korjausliikkeen jatkumisesta.

Leading alasektorit tarkoittaa alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), liikenne- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi.

Viikon treidi-ideat: Yelp Inc.

Jäsenosiossa on listattu kuluneen viikon mielenkiintoisimmat treidi-ideat Suomesta ja maailmalta. Tarkastelussa YELP osake, jonka kurssikehitys antaa viitteitä siitä, kannattaako osaketta ostaa vai myydä.Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat