Musti Groupista tehty ostotarjous ei alustavasti mennyt läpi

Musti Groupista tehty ostotarjous ei mennyt alustavien tietojen mukaan läpi. Alustava tulos oli pitkälti odottamamme mukainen. Tiedon pohjalta tarjouksen tehnyt konsortio ilmoitti sen tyytyvän nyt 40 prosenttiin osakekannasta.

Juho Toratti
Juho Toratti

Musti Groupista tehty ostotarjous ei mennyt alustavien tietojen mukaan läpi. Alustava tulos oli pitkälti odottamamme mukainen. Tiedon pohjalta tarjouksen tehnyt konsortio ilmoitti sen tyytyvän nyt 40 prosenttiin osakekannasta.

Alustavien tietojen mukaan ostotarjous ei mennyt läpi – konsortio tyytyy 40 prosenttiin osakkeista

Perjantaina 16.2.2024 pörssin sulkeutumisen jälkeen Musti Group ilmoitti, että yhtiön kaikista osakkeista tehdyn ostotarjouksen on hyväksynyt osakkeenomistajat, joiden yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista on vain noin 34,74 prosenttia. Alustavien tulosten perusteella tarjouksen tehnyt konsortio päätti luopua 90 prosentin vähimmäishyväksyntäedellytyksen täyttymisen vaatimisesta. Tiedotteen mukaan konsortio kuitenkin sitoutui toteuttamaan ostotarjouksen, mikäli tarjouksen hyväksyneiden osakkeiden määrä ylittää 40 % osakekannasta. Tämä neljänkymmenen prosentin vaade pitää sisällään alkuperäisen vähimmäishyväksyntäedellytyksen mukaisesti konsortion jäsenten tarjouksentekijälle luovuttamat osakkeet. Konsortion jäsenten luovuttamien osakkeiden kanssa yhteenlaskettu osakeosuus vastaa jo alustavien tietojen perusteella 42,96 prosenttia koko Mustin osakekannasta.

Ostotarjouksen lopullinen tulos on määrä julkistaa huomenna 20.2.2024. Koska alustavien tietojen perusteella konsortion haalima osakemäärä näyttäisi täyttävän uuden vähimmäisvaateen, on lähes varmaa, että konsertio toteuttaa ostotarjouksensa sen ehtojen mukaisesti sekä aloittaa jälkikäteisen tarjousajan.

Tarjouksen mennessä läpi, maksaa tarjouksen tehnyt konsortio tarjouksen hyväksyneille omistajille ehtojen mukaisesti 26,10 euroa osakkeelta. Tarjousvastike maksetaan arviolta 5.3.2024.

Musti Groupin ostotarjous

Musti tiedotti 29.11.2023, että yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jeffrey David, hallituksen jäsen Johan Dettel sekä Musti Group Oyj:n toimitusjohtaja David Rönnberg ovat muodostaneet konsortion ja tehneet suositellun julkisen ostotarjouksen kaikista Mustin osakkeista.

Tiedotteen mukaan konsortio aikoo käynnistää Mustin seuraavan kehitysvaiheen, jota tullaan tukemaan kasvavilla, pitkäjänteisillä investoinneilla ja konsortion vahvalla operatiivisella osaamisella, vähittäiskaupan ja lemmikkieläinhoidon alan kokemuksella sekä laajalla verkostolla ja maantieteellisellä ulottuvuudella.

Tarjousvastike oli 26,00 euroa per osakkeelta, mutta sitä nostettiin 26,10 euroon teknisen syyn takia. Tiedotteen mukaan tarjousvastike oli osakkeen silloista sekä kahdentoista kuukauden kaupankäyntimäärillä painotettua keskihintaa korkeampi, ylittäen kaikki analyytikoiden Mustin osakkeelle asettamat tavoitehinnat.

Ostotarjouksen alustava tulos oli odotettu

Kirjoitimme joulukuun alussa kommentin, jossa kerroimme Mustin ostotarjouksen hinnan olevan riittämätön. Musti on laadukas kasvuyhtiö, ja mielestämme tarjousvastike oli aivan liian pieni suhteessa yhtiön tulevaisuuden tuottopotentiaaliin. Kuten odotimme, ei hinta kelvannut sijoittajille ja tarjous näyttää kariutuvan sen täydessä mittakaavassa.

Ostotarjouksen tehnyt konsertio tyytyisi nyt 40 prosenttiin osakekannasta, mikä tarjouksen toteutuessa tekisi siitä edelleen yhden Musti Groupin pääomistajista. Tunnettu salkunhoitaja Mika Heikkilä kommentoi Kauppalehdelle, että ostotarjouskuvio ei ole välttämättä negatiivinen asia osakkeenomistajille, sillä nyt Mustilla on uusi pääomistaja, joka on jo tuonut julki kiinnostuksensa ostaa yhtiön koko osakekannan. Heikkilän mukaan tämä on parempi kuin suoraan tarjouksesta vetäytyminen.

Neljäänkymmeneen prosenttiin tyytyminen tuntuu totisesti siltä, että konsortio tavoittelee määrätietoisesti muutosta Mustissa. Muutokseen vaikuttaminen onnistuu pääomistajana, muttei se välttämättä sulje pois mahdollisuutta uudesta ostotarjouksesta.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat