Jo kahdesta TOP-listamme osakkeesta tehty ostotarjous – mitkä lähtevät seuraavaksi?

Musti Group ja Efecte ovat molemmat olleet ostotarjouksen kohteina viime kuukausien aikana. Molemmat ovat olleet osana Sijoittaja.fi:n ”Parhaiden kasvuosakkeiden” -listaa. Löytyykö listalta muita potentiaalisia ostotarjouksen kohteita?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Musti Group ja Efecte ovat molemmat olleet ostotarjouksen kohteina viime kuukausien aikana. Molemmat ovat olleet osana Sijoittaja.fi:n ”Parhaiden kasvuosakkeiden” -listaa. Löytyykö listalta muita potentiaalisia ostotarjouksen kohteita?

Musti Group ja Efecte ostotarjousten kohteena

Ylläpidämme ”Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet” -listaa. Aiempi päivitys listaan tehtiin viime marraskuussa, ja silloisen listan yhtiöistä jo kahdesta on tehty ostotarjous. Ostotarjous Musti Groupista tehtiin viime marraskuussa ja Efectestä tammikuun 2024 puolivälissä.

Musti Groupin ostotarjous

Lemmikkieläintarvikkeita myyvästä Musti Groupista julkistettiin 29.11.2023 ostotarjous, jonka takana ovat Sonae Holdings ja Musti Groupin ylimmän johdon muodostama konsortio. Ostohintana oli 26,00 euroa osakkeelta, joka oli noin 27 % edeltäneen päivän osakkeen päätöskurssia korkeammalla tasolla. 25.1.2024 ostotarjousta korotettiin 26,10 euroon osakkeelta.

Kirjoitimme Musti Groupin ostotarjouksesta tarkemmin tässä artikkelissa.

Efecten ostotarjous

SaaS-yhtiö Efectestä julkistettiin torstaina 18.1.2024 ostotarjous, jonka takana on saksalainen Matrix42. Ostotarjouksen hintana on 15,00 euroa osakkeelta, jossa preemiota oli jopa 90,8 % edeltäneen päivän päätöskurssiin verrattuna. Osake singahtikin kaupankäynnin alettua yli 87 % ylöspäin.

Kasvuosakkeet yritysostajien tähtäimessä

Kasvuosakkeet ovat usein pörssin suosituimpia ostokohteita, sillä yritysostajat hakevat ennen kaikkea kasvua. Kannattava kasvu on erityisen houkutteleva yhdistelmä. Esimerkiksi Musti on onnistunut pitämään yllä hyvää kannattavuutta kasvun aikana. Efecte on toistaiseksi keskittynyt enemmän kasvuun.

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet -lista on jälleen päivitetty. Lista sisältää 10 kasvuosaketta, jotka ovat myös potentiaalisia ostokohteita. Helsingin pörssin alamäen vuoksi näiden osakkeiden valuaatiot ovat myös järkeviä, mikä tekee niistä entistä houkuttelevampia ostokohteita.

Listalta löytyvät Gofore ja Kempower

Parhaiden kasvuosakkeiden listalta löytyy esimerkiksi digitaalisen muutoksen asiantuntijapalveluita tarjoava Gofore ja sähköajoneuvojen latauslaitteita valmistava Kempower, jotka voisivat potentiaalisesti olla houkuttelevia yritysostajien näkökulmasta.

Gofore on viime vuosina tarjonnut vakuuttavaa kasvua hyvällä kannattavuudella. Kempowerin kasvu on taas ollut listautumisesta saakka räjähdysmäistä, ja viimeisen vuoden aikana yhtiö on saanut käännettyä kannattavuuttaan yhä paremmalle tasolle.  

Molemmille yhtiöille ennustetaan vahvaa tuloskasvua tuleville vuosille, mutta Kempowerilla odotettu tuloskasvu on voimakkaampaa autokannan sähköistymiseen liittyvän globaalin megatrendin vuoksi.

Goforen ja Kempowerin P/E-luvut vuoden 2024 tulosennusteella mitattuna ovat noin 16 Goforella ja noin 36 Kempowerilla. Kempower on onnistunut maltillistamaan arvostustasonjaan tuloskasvun myötä, mutta toisaalta syksyllä 2023 nähty kurssilasku osakkeessa toi myös arvostustasoja alaspäin. Myös Goforen osake on ollut laskussa viimeisen vuoden aikana.

Sekä Gofore että Kempower ovat myös nettovelattomia ja yhtiöillä on korkea oman pääoman tuotto, mikä lisää yhtiöiden houkuttelevuutta potentiaalisten yritysostajien näkökulmasta.

Kempowerin osakekurssi

Tutustu parhaiden kasvuyhtiöiden listaan

Tästä artikkelista voit tutustua Helsingin pörssin kymmeneen parhaaseen kasvuyhtiöön. Löytyykö listalta mahdollisia uusia ostotarjouskohteita?

Valmiit listat löydät myös Sijoittaja.fi:n Osaketyökalusta, josta voit tutustua yhtiöiden pisteytykseen, tunnuslukuihin ja ennusteisiin, sekä helposti vertailla yhtiöitä keskenään.

Sinua voisi kiinnostaa
Suurin riski osakemarkkinoille – eikä kyseessä ole korot tai inflaatio
Investors House kasvaa uuteen kokoluokkaan – esitteli tuloksen Jyväskylässä
Tuloskauden parhaat suoritukset – vertaile tuloksia Osaketyökalulla
Sijoittaja360
Sijoittajan valinnat