Osallistu osakeantiin!

Suomen parhaat rahastot – vertailussa uusi kärki!

Seuraamme tasaisin väliajoin pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavia rahastoja. Päivitimme vertailun. Katso, mitkä ovat Suomen parhaat rahastot.

Julkaistu: 23.05.2016 Kirjoittaja:

ETF parhaat rahastot rahastot

Sijoittaja.fi:n rahastovertailu

Halusimme syventää rahastovertailua ja selvittää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  1. Löytyykö rahastoja, joiden menestys on pysyvää ja jatkuvaa kuukaudesta toiseen
  2. Löytyykö rahastoja, joiden riski on selvästi pörssin yleistä riskiä matalampi
  3. Mitkä ovat tavallisen rahastosäästäjän näkökulmasta Suomen parhaat rahastot

Usein rahastovertailuissa verrataan vain yhden aikaperiodin tuottoja ja laitetaan rahastot tämän perusteella paremmuusjärjestykseen. Tällöin rahastot, joiden arvo on ollut lähtötilanteessa matala, saavat kohtuutonta etua. Rahastosäästäjälle ollennaisempaa on tasainen menestys kuukaudesta toiseen, vertailuindeksiä parempi tuotto sekä muut ominaisuudet, kuten matala riski. Lue tästä artikkeli, jossa ongelmaa on selvitetty tarkemmin.

Rahastovertailun kärki vaihtui

Teimme ensimmäisen vertailun helmikuussa. Tällöin kärjessä oli Seligsonin OMX Helsinki 25 ETF. Päivitetyssä vertailussa Seligsonin ETF tipahti kolmanneksi. Seligsonin ETF:llä saa OMX Helsinki 25 -indeksin tuoton vähennettynä kuluilla. Saman tuoton nollakuluilla saa Nordnetin Superrahasto Suomella. Superrahasto ei ole mukana vertailussa, sillä vertailuun otettiin rahastot, joilla on viiden vuoden tuottohistoria. Lue analyysimme Superrahastoista.

Rahastovertailun kärkeen nousi Evli Suomi Pienyhtiöt. Rahaston kokonaispisteet nousivat hieman riskipisteiden laskun ja viiden vuoden tuoton nousun seurauksena.

Vertailun toiseksi nousi Arvo Finland Value. Aiemmassa päivityksessä rahasto oli sijalla seitsemän. Arvo Finland Value petrasi joka osa-alueella. Rahaston voittosuhde on vertailun parhaimmistoa. Voittosuhde kuvaa, kuinka usein rahasto on voittanut vertailuindeksin. Arvo Finland Value on voittanut vertailuindeksin 57 %:na kuukausista viiden vuoden tarkastelujaksolla.

Rahastot top3

Katso päivitetty rahastojen vertailutaulukko tästä!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy