SIJOITTAJA -podcast: Mandatum irti Sammosta. Mitä sijoittajan tulisi tietää?

SIJOITTAJA -podcast palaa tauon jälkeen ja käsittelyssä on Sampo-konsernista erkautunut tuore pörssitulokas Mandatum. Asiantuntijana Sijoittaja.fi:n analyytikko Juho Toratti.

Anni Hurtig
Anni Hurtig

SIJOITTAJA -podcast palaa tauon jälkeen ja käsittelyssä on Sampo-konsernista erkautunut tuore pörssitulokas Mandatum. Asiantuntijana Sijoittaja.fi:n analyytikko Juho Toratti.

SIJOITTAJA -podcast jakso 24

Uusi jakso podcastiamme on julkaistu! Jaksossa keskustelemme Mandatumin irrottautumisesta Sammosta omaksi pörssiyhtiökseen. Sijoittaja.fi:n analyytikko Juho Toratti valaisee, mitä tämä käytännössä merkitsee sijoittajille. Mandatumista tuli osittaisjakautumisen myötä heti kerralla Suomen viidenneksi omistetuin yhtiö!

Napakassa jaksossa kaikki mitä sijoittajan tarvitsee tietää Mandatumin listautumisesta.

Osakkeen kurssitiedot ovat nauhoituspäivän 3.10.2023 mukaiset.

Kuuntele uusin SIJOITTAJA -podcast alta!

Mandatum listatui Helsingin pörssiin

Sampo-konsernin hallitus ilmoitti vuoden 2022 joulukuun alussa aloittavansa strategisen arvioinnin sen tytäryhtiön, henkivakuutusliiketoimintaa sekä vakuutuksellista varainhoitoa harjoittavan Mandatumin suhteen. Sammon suurimmat sijoitukset If, Topdanmark ja Hastings ovat kaikki vahinkovakuuttamiseen keskittyviä yhtiöitä, kun taas Mandatumin on tarkoitus keskittyä varainhoitoon ja henkivakuuttamiseen. Sampo näki järkevänä keskittyä vain vahinkovakuuttamiseen, minkä takia Mandatum ei soveltunut enää osaksi Sampoa.

29.3.2023 Sampo Oyj tiedotti tavoittelevansa Mandatumin listaamista Helsingin pörssiin ja yhtiön eriyttämistä Sampo-konsernista. Päätös vahvistettiin Sammon yhtiökokouksessa 17.5.2023. Osittaisjakautumisessa kaikki Mandatum Holding Oy:n osakkeet ja niihin liittyvät varat ja velat siirtyivät selvitysmenettelyttä jakautumisessa perustettavalle yhtiölle, Mandatum Oyj:lle. Sammon osakkeenomistajat saivat jokaista omistamaansa Sammon osaketta kohti yhden Mandatumin osakkeen. Mandatum irrotettiin omaksi yhtiökseen 1. lokakuuta. Kaupankäynti Mandatumin osakkeilla alkoi Helsingin pörssin päälistalla 2.10.2023, kaupankäyntitunnuksella MANTA.

Lue lisää Sijoittaja.fi:n analyysista

Kuuntele myös muut jaksot

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Mandatumin tuloskasvu jäi ennustetusta tasosta
Analyysi: Mandatumin tulos oli lievä pettymys
Mandatum on Helsingin pörssin kolmanneksi omistetuin yhtiö
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat