Yhdysvalloissa pörssiyritysten tulosennusteet ovat kääntyneet kasvuun

Kurssit laskuun Yhdysvalloissa taustalla inflaatio

Yhdysvalloissa pörssiyhtiöiden tulostaantuma saattaa pian olla takana päin. Analyytikoiden tulosennusteet ovat kääntyneet nousuun. Euroopassa ennustettu tuloskehitys on pysynyt maltillisempana, mutta arvostustaso on USA:ta alempi.

Julkaistu: 11.09.2023 Kirjoittaja:

arvostustasot markkinaympäristö osakkeet tulosennusteet tulosennusteiden kehitys

Yhdysvalloissa tulokset laskeneet jo kolmena kvartaalina putkeen

Yhdysvalloissa S&P 500 -yhtiöiden tulokset ovat laskeneet nyt kolmena kvartaalina peräjälkeen päättyneen Q2:n myötä. Tietopalvelu Factsetin mukaan S&P 500 -yhtiöiden tulokset laskivat vuoden toisella kvartaalilla 4,1 % vertailukaudesta. Tuloskauden alkumetreillä analyytikot odottivat tulosten laskevan noin 7 % verran, joten toteutunut tuloslasku oli odotettua maltillisempaa.

Yhdysvalloissa pörssiyhtiöiden tulostaantuma saattaa olla pian takana päin, sillä analyytikoiden tulosennusteet ovat kääntyneet jo nousuun. Jäsenosiossa tarkastelemme tarkemmin sekä Yhdysvaltojen että Euroopan pörssiyhtiöiden tulosennusteita.

Yhdysvaltojen tulosennusteet nousussa

Alla olevasta kuvaajasta nähdään sinisellä viivalla 12 kuukauden ennustettu EPS S&P 500 -indeksille, joka on ollut nousussa huhtikuusta lähtien. Kuvaajasta nähdään lisäksi, että S&P 500 -indeksi kääntyi nousuun vuoden 2022 loppupuolella pari kvartaalia ennen tulosennusteiden pohjakosketusta. Tulosennusteiden kääntyminen nousuun kevään 2023 aikana on tuonut indeksille vielä lisäpotkua.

Kuvaaja havainnollistaa hyvin sitä, kuinka pörssit reagoivat herkemmin odotettuun tuloskehitykseen kuin toteutuneisiin tuloksiin. Toteutuneissa tuloksissa (punainen viiva) on nähtävissä värähdys ylös päin vasta kuluvan kvartaalin aikana, monta kvartaalia pörssikäänteen jälkeen.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionetoro

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy