Assa Abloy – Pohjoismaiden paras teollinen laatuosake?

Assa Abloy on yksi Pohjoismaiden parhaista laatuosakkeista. Osake on kestänyt aiemmat taantumat erinomaisesti. Tällä hetkellä osake on houkuttelevasti hinnoiteltu. Mistä tämä johtuu ja kannattaako Assa Abloy ottaa omalle ostoslistalle?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Assa Abloy on yksi Pohjoismaiden parhaista laatuosakkeista. Osake on kestänyt aiemmat taantumat erinomaisesti. Tällä hetkellä osake on houkuttelevasti hinnoiteltu. Mistä tämä johtuu ja kannattaako Assa Abloy ottaa omalle ostoslistalle?

Assa Abloy

Assa Abloy on yksi tunnetuimmista ruotsalaisista pörssiyrityksistä. Yhtiöllä on 140-vuotinen historia. Abloyn lukot tunnetaan kaikkialla maailmassa. Assa Abloy toimii yli 70 maassa ja työllistää noin 48 000 henkilöä. Assa Abloy kertoo olevansa maailman johtava sisäänpääsyratkaisujen valmistaja.

Lähde: Assa Abloy

Assa Abloylla vahva Q3

Toimitusjohtaja sanoi, että Assa Abloylla oli erittäin vahva kolmas vuosineljännes. Liikevaihto kasvoi 14 prosenttia orgaanisesti ja liikevoitto peräti 47 prosenttia viime vuoden kolmannesta neljänneksestä.

Johdon mukaan Assa Abloyn markkinoilla on hyvä vauhti ja liiketoiminnan momentti on vahva.

Kurssi laskenut

Assa Abloyn kurssi laski muun markkinan mukana vuonna 2022. Vuoden lopulla momentti kääntyi ja tällä hetkellä kurssi on yli 50 pvän liukuvan keskiarvon.

Lähde: eToro

Assa Abloy on Pohjoismaiden laadukkain teollisuusosake

Osaketyökalussa Assa Abloy saa Pohjoismaisista teollisuusosakkeista parhaat laatupisteet. Osakkeen yhteenlasketut riski- ja laatupisteet ovat joukon parhaat. Suomalainen KONE yltää samaan, mutta jää kokonaispisteissä Assa Abloyn jälkeen.

Lähde: Sijoittaja.fi Osaketyökalu

Assa Abloylla on kovat kasvutavoitteet

Assa Abloy on siitä mielenkiintoinen perinteisen alan laatuosake, että sillä on hyvä historiallinen kasvuvauhti sekä kunnianhimoiset kasvutavoitteet. Yhtiö aikoo 150 miljardin kruunun liikevaihdon yhtiöksi vuoteen 2026 mennessä. Operatiivisella liikevoitolla yhtiö tavoittelee 25 miljardin kruunun tasoa vuonna 2026.

Assa Abloy on taantuman kestävä

Sijoitusstrategit ennakoivat taantumaa vuodelle 2023. Assa Abloysta tekee mielenkiintoisen juuri tähän markkinatilanteeseen se fakta, että yhtiön liiketoiminta on historiassa ollut taantuman kestävää. Vuodesta 2004 lähtien ainoastaan koronakriisissä yhtiön liikevaihto laski ja se johtui COVID-rajoituksista.

Myös kannattavuus on pitänyt hyvin taantumissa. Vuodesta 2005 lähtien liikevoittomarginaalin vaihtuvuus on ollut vain vähäistä. Koronakriisi teki reilun 2 prosenttiyksikön tiputuksen liikevoittoon johtuen jälkimarkkinan romahduksesta rajoituksista johtuen.

Arvostus edullinen suhteessa historiaan

Verratessa Assa Abloyta muihin Pohjoismaiden teolllisuussektorin laatuosakkeisiin havaitaan, että Assa Abloy on tällä hetkellä joukosta alhaiten arvostettu. Vuoden 2023 P/E-luku on 18, kun se esimerkiksi KONEella on 25,8. Historiassa Assa Abloy on treidannut P/E-luvulla 25-30.

Assa Abloyn odotetaan kasvattavan tulosta yli 10 prosentin vuosivauhtia seuraavien kolmen vuoden aikana. Myös EV/EBIT-luku on houkuttelevalla 15,6 tasolla.

Tutki Assa Abloyta tarkemmin Osaketyökalulla.

Tutustu Osaketyökaluun!

Sijoittajan näkökulma

Assa Abloy on yksi Pohjoismaiden parhaista teollisuussektorin laatuosakkeista ellei paras. Yhtiön liiketoiminta on taantuman kestävää ja megatrendit, kuten kaupungistuminen ja demografiset muutokset, tukevat keskipitkän aikavälin kasvua. Osake on houkuttelevasti arvostettu suhteessa osakkeen omaan historiaan ja muihin laadukkaisiin teollisuusosakkeisiin.

Suurimpana riskinä Assa Abloyn kohdalla on rakennusmarkkinan syvä taantuma. Osakkeen matala arvostustaso kertoo jo siitä. Markkinat tuntuvat hinnoittelevan rakennusmarkkinan laskua. Tällä hetkellä yhtiön liiketoiminnassa on hyvä momentum, mutta vuosi 2023 näkymät eivät ole vielä tiedossa. Seuraavat kuukaudet näyttävät, kestääkö Assa Abloyn liiketoiminta jälleen taantuman hyvin vai onko tämä laskusuhdanne erilainen. Joka tapauksessa osake kannattaa ottaa tarkkailuun, sillä laatuosakkeita kannattaa ostaa silloin kun ne ovat halpoja.

Lue laajat analyysit Pohjoismaisista osakeideoista

Käy kauppaa Assa Abloyn osakkeella maksutta

Voit ostaa Assa Abloyta ja muita Tukholman pörssin vaihdetuimpia osakkeita eTorsta maksutta. eToro on laajentanut jatkuvasti Tukholman pörssin osakkeiden valikoimaansa. eToron kautta löytyy jo 49 Ruotsin suurinta ja eniten vaihdettua firmaa. Joukossa on myös suomalaisten eniten omistama osake eli Nordea.

Assa Abloy eTorossa* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Lisää kansainvälisiä osakeideoita

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä osakeideoista? Liity postituslistallemme ja saat ne ensimmäisenä sähköpostiisi blogikirjoituksia kansainvälisiin osakkeisiin sijoittamisesta.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat