Northcrypto

Markkinaympäristö: parhaiten tuottaneet osakkeet ja markkinatrendit nyt

tuotto-odotus

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikottain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta viikko 43.

Julkaistu: 24.10.2022 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat

Markkinaympäristö

S&P 500, Nasdaq 100 ja OMXH25 -indeksit ovat kaikki miinuksella viimeisen kolmen kuukauden ajalta. Karhumarkkinan huiput nähtiin elokuussa ja niiltä tasoilta indeksit ovat selvästi alempana. Indeksitrendeissä ei ole havaittavissa muutoksia. Teknologiapainotteinen Nasdaq on kehittynyt S&P 500 -yleisindeksiä heikommin. Helsingin pörssi on pärjännyt paremmin kuin USA. Indeksi nousi vähemmän karhurallissa elokuussa, mutta myös sitä seurannut lasku on ollut kevyempi.

  • S&P 500 vuoden huipuista -22,1 % (huiput 4818 pist.)
  • Nasdaq 100 vuoden huipuista -32,5 % (16765 pist.)
  • OMXH25 vuoden huipuista -21,6 % (5787 pist.)

Viikkotasolla pääindeksit punnersivat kuitenkin plussalle. S&P 500 -indeksi nousi 4,7 %, Nasdaq 100 nousi 5,8 %.

Trendaavat sektorit

Viikkotuotolla mitattuna sektoreista on havaittavissa sijoittajien riskinottohalukkuuden kasvua. Sykliset energia, teknologia ja materiaalit olivat parhaiten tuottaneet sektorit.

Leading alasektorit tarkoittaa alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), liikenne- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi. Viikkotuotolla mitattuna tästä on hieman viitteitä, sillä pitkään alamäessä ollut puolijohdesektori tuotti markkinaa paremmin.

Trendaavat osakkeet ja pahimmat laskijat Suomi ja maailma

Jäsenosiossa trendaavien kotimaisten ja kansainvälisten osakkeiden listat. Trendilistat antavat sijoittajalle käsityksen osakkeista, joilla on vahva momentti. Momentin seuraaminen on nykyisessä markkinatilanteessa erityisen tärkeää, sillä karhumarkkinassa on vaikea löytää osakkeita, jotka pärjäävät. Lisäksi momentin avulla voi tutkia käännettä karhumarkkinasta härkämarkkinaan.Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy