Mallisalkuilla maltillinen maaliskuu – Strategiamestari kärjessä

Maaliskuussa Strategiamestari pärjäsi mallisalkuista parhaiten. ETF-salkkujen parhaiksi sijoituksiksi nousivat Yhdysvaltojen suuryhtiöt, raaka-aineet ja kyberturvallisuusyhtiöt

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Maaliskuussa Strategiamestari pärjäsi mallisalkuista parhaiten. ETF-salkkujen parhaiksi sijoituksiksi nousivat Yhdysvaltojen suuryhtiöt, raaka-aineet ja kyberturvallisuusyhtiöt

Suomi Fundamentilla ei suuria liikkeitä maaliskuussa

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Maaliskuussa Suomi Fundamentti tuotti +0,2 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa saman +1,7 %. Vuoden 2022 alusta salkku on pärjännyt hieman vertailuindeksiään paremmin, salkun tuottaessa -9,6 % ja vertailuindeksi -10,5 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: Outokumpu, SSAB ja Citycon. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Mallisalkut-sivulta. Salkun osakkeet löytyvät myös Osaketyökalun ”Sijoitusideoita” välilehdeltä.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on tyypillisesti Suomi Fundamenttia matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Maaliskuussa Laatusalkku tuotti +1,7 % vertailuindeksin tuottaessa saman +1,7 %. Lue Suomi Laatuosake -salkunhoitajan viimeisin salkkukatsaus.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti maaliskuussa +0,3 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +1,6 %. Maaliskuussa selvästi parhaiten tuotti mallisalkusta Yhdysvaltalaiseen S&P 500 -indeksiin sijoittava ETF, ja hyvin pärjäsi myös Euroopan suuryhtiöihin sijoittajava ETF sekä Japanin suuryhtiöihin sijoittava ETF. Heikoiten pärjäsi Kiinalaisiin A-osakkeisiin sijoittajava ETF, jonka maaliskuun tuotto oli -8,9 % pakkasella.

Vuonna 2021 Passiivinen Kulupihtari tuotti +14,2 %, joka oli saman verran kuin vertailurahastojen tuotto. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti maaliskuussa +3,0 %, kun vertailuindeksi tuotti +1,4 %. Maaliskuussa parhaiten tuottivat raaka-aineisiin sijoittava ETF, tuottaen huimat +11,1 %, ja kyberturvallisuusyhtiöihin sijoittava ETF, tuottaen +8,0 %. Selvästi plussalle pääsi myös teknologiapainotteisen NASDAQ-100 indeksiin sijoittava ETF, tuottaen +6,8 %.

Huom! Päivitimme Strategiamestarin helmikuun lopulla vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta. Katso muutokset tästä artikkelista.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Mallisalkut-osiossa tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

Tutustu mallisalkkuihin tästä!

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkkumme.

Fellow Finance -salkku on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku, joka on tuottanut noin 7,0 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Seuraa Sijoittaja.fi:n Fellow Finance -vertaislainasalkkua!

Estateguru-salkku

Kiinteistövakuudellisten yrityslainojen mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla (10 000 euroa) Estateguru-palvelussa. Ensimmäiset sijoitukset salkkuun on tehty vuonna 2019 lokakuun loppupuolella.

Estateguru-lainoissa on aina vakuutena kiinteistö, joka antaa sijoitukselle turvaa yksittäisten yritysten maksuhäiriötilanteissa ja laskumarkkinoilla. Estateguru-salkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,2 %, eikä salkussa tai Estateguru-palvelun historiassa ole toistaiseksi toteutunut luottotappioita.

Lunasta etu rekisteröitymällä EstateGuruun tästä!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä äärimatalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku, vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku ja kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin sijoittava Estateguru -salkku.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.12.2021

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat maaliskuun loppuun mennessä sijoittaneet 76 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 9,9 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat