Osallistu osakeantiin!

Strategiamestari-mallisalkku päivitetty vastaamaan tuoretta markkinanäkemystä

mallisalkku

Olemme päivittäneet ETF-mallisalkkumme Strategiamestarin vastaamaan nykyistä vuoden 2022 sijoitusnäkemystämme ja markkinatilannetta.

Julkaistu: 28.02.2022 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat

Strategiamestari-mallisalkku

Strategiamestari on ETF-mallisalkku, joka sijoittaa parhaisiin strategia-ETF:iin. ETF-valinnat tekee Sijoittaja.fi:n analyytikkotiimi sijoitusnäkemykseen pohjautuen.

Salkku tarjoaa hyvin hajautetun vaihtoehdon tuottohakuiselle sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta laajasti läpi omaisuusluokkien. Strategiamestari-salkku tavoittelee vertailuindeksiään parempaa tuottoa ja alempaa riskiä. Vertailuindeksi: 60 % maailman osakkeet, 20 % euroalueen valtionlainat, 20 % euromääräisiä riskilainat.

Strategiamestari-mallisalkku löytyy Mallisalkut-osiosta.

Markkinanäkemys

Vuoden 2022 ensimmäisessä webinaarissa kerroimme sijoitusnäkemyksemme vuodelle 2022. Tällä hetkellä ei ole erityisesti tekijöitä, jotka tukisivat osakemarkkinoita. Markkinoilla on lähinnä riskitekijöitä:

  • Ukrainan sota
  • Nousevat korot
  • Keskuspankkien kiristyvä rahapolitiikka, Fed etunenässä
  • Inflaatio
  • Kohollaan olevat arvostuskertoimet
  • Hidastuva talous- ja tuloskasvu

Venäjän aloittama Ukrainan sota vauhdittaa tiettyjä megatrendejä, kuten öljyriippuvaisesta energiasta siirtyminen puhtaaseen energiaan, sähköautot ja kyberturvallisuus. Olemme avanneet aihetta tarkemmin tässä artikkelissa.

Nykyisessä tilanteessa Fed tuskin nostaa niin aggressiivisesti korkoja kuin ennakoitiin kuukausi sitten. Tämä tukee osakkeita ja on syy siihen, että teknologiaosakkeet ovat palaamassa takaisin sijoittajien suosioon. Osakkeet ovat myös selvästi alempana kuin vuoden alussa, mikä parantaa niiden tuotto-odotusta.

Strategiamestari-mallisalkku ja salkkumuutokset

Jäsenosiossa esittelemme uuden Strategiamestari-mallisalkun. Kerromme uudet ETF:t, muutokset salkun painoissa ja poistuvat ETF:t.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSIOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy