Osallistu osakeantiin!

Haastattelussa ArcDian johto – vielä ehdit sijoittaa VVK-lainaan

Infektiotautien nopeaan ja automatisoituun diagnostiikkaan erikoistuneen ArcDia Internationalin houkuttelevan vaihtovelkakirjalainan merkintäaika on puolivälissä. Haastattelimme yhtiön johtoa VVK-laina-annin tiimoilta.

Julkaistu: 04.04.2022 Kirjoittaja:

ArcDia sijoitusideat teknologiayhtiöt terveydenhuoltosektori

ArcDia Internationalin vaihtovelkakirjalaina-anti

Teimme aikaisemmin analyysin terveysteknologiayhtiö ArcDia International Oy Ltd:n vaihtovelkakirjalaina-annista. Suomalaisen infektiotautien nopeaan ja automatisoituun diagnostiikkaan erikoistuneen ArcDian VVK-lainan merkintäaika on tullut puoliväliin. Saimme nyt mahdollisuuden haastatella yhtiön johtoa annin tiimoilta, ja kysyä sijoittajia eniten mietityttäneet kysymykset ArcDia Internationalista.

Lue lisää rahoitusannista

Sijoittajien kysymyksiin vastasi ArcDian liiketoiminnan kehitysjohtaja Aleksi Soini

Mitä ArcDia tekee?

ArcDia on suomalainen yhtiö, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi testisarjoja ja -laitteita infektiotauteja aiheuttavien virusten ja bakteerien tunnistukseen.

Mikä on yhtiön kehittämä TPX-mittatekniikka? Missä sitä hyödynnetään?

TPX on ArcDian kehittämä ja patentoima mittausteknologia, jota käytetään biomolekyylien tunnistukseen. TPX hyödyntää laser-tekniikkaa, jonka avulla näytteestä mitataan optinen signaali. TPX-teknologian avulla ArcDialla on mahdollisuus saada merkittävä osa globaalista koeputkidiagnostiikan markkinasta.

Minkälainen on ArcDian kilpailutilanne? Entä yhtiön kilpailuetu, mikä erottaa ArcDian tuotteet ja teknologian kilpailijoista?

mariPOC-testi on markkinajohtaja Suomessa yksityisellä terveydenhuolto-markkinalla. mariPOCin kilpailuetu on monianalyyttisyys, eli se tunnistaa monta taudinaiheuttajaa samasta kliinisestä näytteestä. mariPOC on automaattinen laite, jota voidaan käyttää hajautetusti terveydenhuollon yksiköissä ilman erityiskoulutusta.

Minkä kokoinen yhtiön kohdemarkkina ja mikä on sen kasvuvauhti?

Koronapandemian 2020-2021 aikana ArcDian kohdemarkkina kasvoi 20-50 kertaiseksi. Pandemian laantuessa tämä testausvolyymi tulee siirtymään monianalyyttiseen testaamiseen yksittäisen SARS-koronaviruksen testaamisen sijaan. Toisin sanoen ArcDian mariPOC-tuotteiden kysyntä tulee 20-50 kertaistumaan seuraavien vuosien aikana. Tämä megatrendi kasvattaa ArcDian tuotteiden kysyntää.

Onko ArcDialla vientiä? Aikooko ArcDia kansainvälistyä ja mikä on strategia kansainvälistymiseen?

ArcDian liikevaihdosta 2/3 on vientiä. Kansainvälistymisstrategiaksi on valittu tuotteiden lisensointi ja kumppanuudet suurten toimijoiden kanssa. Tämä on kustannustehokas malli, joka mahdollistaa nopean kansainvälistymisen rajallisilla resursseilla. Kansainvälistymisen painopiste on jatkossa USA:ssa ja Kiinassa.

Miten yhtiön liikevaihto on kehittynyt viime vuosina?

ArcDian liikevaihto on kasvanut seuraavasti viimeisen kolmen vuoden aikana:

 • 2019: 1,9 MEUR
 • 2020: 2,6 MEUR
 • 2021: 3,2 MEUR

Mitkä ovat yhtiön taloudelliset tavoitteet tuleville vuosille?

ArcDia tavoittelee 50 % vuosittaista liikevaihdon kasvua, mikä kääntää yhtiön liiketoiminnan kassavirran positiiviseksi vuoden 2023 aikana.

Mihin vaihtovelkakirjalainalla kerättävät varat käytetään? Miksi päädyitte käyttämään juuri vaihtovelkakirjalainaa eikä esimerkiksi osakeantia?

Yhtiön hallitus harkitsi myös osakeantia, mutta päätyi VVK-instrumenttiin epävarman geopoliittisen tilanteen johdosta. VVK:ssa sijoittajan riski on lyhyellä aikavälillä huomattavasti matalampi, koska se on vieraanpääoman ehtoinen. Toisaalta, sijoittajalla on myös mahdollisuus päästä osalliseksi osakesijoittamisen tuottopotentiaalista vaihtamalla lainan pääoma ja korot osakkeiksi ennalta sovittuun hintaan.

Vaihtovelkakirjalainasta saatavat varat käytetään tuotekehitykseen, myyntiin ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Vaihtovelkakirjalainan ehdot lyhyesti ja miksi siihen kannattaa sijoittaa?

Velkakirja tarjoaa sijoittajalle 15 % vuotuisen tuoton. Velkakirja erääntyy 12 kk kuluttua, jolloin velkakirjan haltija voi nostaa lainan pääoma ja korot, tai merkitä yhtiön osakkeita ennalta sovittuun hintaan. Velkakirjan myötä sijoittaja pääse mukaan firman nousupotentiaaliin pääomasijoittajaa matalammalla riskillä. Velka on vieraanpääoman ehtoinen ja se on korkoineen nostettavissa juoksuajan jälkeen.

Miksi sijoittaa ArcDiaan?

 • ArcDialla on valmis teknologia ja tuotelinja, joka vastaa pandemian jälkeiseen markkinakysyntään.
 • ArcDian mariPOC on ainoa teknologia-alusta, jolla voidaan toteuttaa automaattinen ja monianalyyttinen infektiotestaus paikallisesti ja hajautetusti.
 • ArcDia kasvaa megatrendin mukana. Koronaviruspandemia on muuttanut maailmaa pysyvästi.
ArcDia International Oyj Ltd:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Aleksi Soini
Sijoittajien kysymyksiin vastasi ArcDian liiketoiminnan kehitysjohtaja Aleksi Soini

Vaihtovelkakirjalaina-annin tiedot

 • ArcDia International Oy Ltd on laskenut 14.3.2022 liikkeelle vaihtovelkakirjalainan, jonka takaisinmaksupäivä on 14.3.2023.
 • Vaihtovelkakirjalainan koko: 1 000 000 euroa
 • Minimimerkintä: 3 000 euroa
 • Vaihto-oikeus C-sarjan osakkeisiin, vaihtohinta 1,20 euroa TAI -20% seuraavan osakeannin valuaatiosta
 • Laina-aika: 12 kuukautta
 • Korko: 15 % p.a
  • Sijoittaja voi valita haluaako koron maksettavan osakkeina (C-sarja) vai rahana
 • Merkintäaika: 14.3.-14.4.2022
 • Lue myös analyysimme ArcDian vaihtovelkakirjalainasta!
 • ArcDia järjestää vaihtovelkakirjalainaan liittyen webinaarin:

Osallistu webinaariin 24.3.2022 klo 17.00

Lue lisää rahoitusannista

Tehty kaupallisessa yhteistyössä ArcDia International Oy Ltd:n kanssa.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy