MariaDB on ensimmäinen New Yorkiin SPAC:illa listautuva suomiosake

MariaDB Corporation AB julkaisi helmikuun alussa aikeensa listautua pörssiin yhdistymällä New Yorkiin listatun SPAC:in kanssa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 toisella puoliskolla. Listatun yhtiön nimeksi tulee MariaDB plc.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

MariaDB Corporation AB julkaisi helmikuun alussa aikeensa listautua pörssiin yhdistymällä New Yorkiin listatun SPAC:in kanssa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 toisella puoliskolla. Listatun yhtiön nimeksi tulee MariaDB plc.

MariaDB on ensimmäinen suomalainen New Yorkin pörssiin SPAC:lla listautuva yhtiö

MariaDB Corporation AB (”MariaDB”) on suomalainen InfoWorld 2021 Vuoden Teknologia -palkinnon voittaja. Yhtiö julkaisi helmikuun alussa aikeensa listautua pörssiin yhdistymällä Angel Pond Holdings Corporationin kanssa, joka on New Yorkin pörssissä listattu Special Purpose Acquisition Company, eli SPAC yhtiö. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 toisella puoliskolla. Kaupan jälkeisen yhdistetyn yhtiön nimeksi tulee MariaDB plc.

Mikä on MariaDB?

MariaDB on yksi maailman nopeimmin kasvavista sekä yksi suosituimmista avoimen lähdekoodin tietokantaohjelmiston yrityksistä. Yrityksen pääkonttorit sijaitsevat Espoossa sekä Silicon Valley Redwood Cityssä, Yhdysvalloissa.

Yrityksen huomattavimpiin tuotteisiin kuuluu MariaDB Enterprise, joka on täydellinen tuotantotason avoimen lähdekoodin tietokantaratkaisu, sekä SkySQL, joka on ensimmäinen ja ainoa tietokantapalvelu joka tuo MariaDB Enterprisen täyden tehon pilveen.

MariaDB on kehittänyt innovatiivisen SkySQL:n, joka on ensiluokkainen pilvitietokantavaihtoehto. SkySQL tarjoaa asiakkailleen parhaan tietoturvan, laajan käytettävyyden, skaalautuvuuden ja suorituskyvyn pilvessä. Se on palkittu kahdella merkittävällä vuoden 2021 alan kunniamaininnalla. IDG:n InfoWorld valitsi SkySQL:n vuoden teknologiaksi sen uraauurtavan innovaation myötä. Lisäksi CRN nimesi MariaDB Corporationin yhdeksi vuoden 2021 tyylikkäimmistä pilviohjelmistoyhtiöistä. Asiakkaat käyttävät SkySQL:ää yli 59:ssä maassa eri puolilla maapalloa moniin eri käyttötarkoituksiin.

”Asiakkaamme haluavat pilvitietokantatoimittajan, joka on panostanut heidän menestykseensä”, sanoi Jon Bakke, globaalien kenttätoimintojen johtaja, MariaDB Corporationilla. ”SkySQL:n avulla asiakkaillamme on pääsy ainoaan pilvitietokantaan, joka antaa heille vapauden mennä minne tahansa – mihin tahansa pilveen tai työmäärään, ja missä tahansa mittakaavassa. SkySQL tarjoaa alan parhaan tietokanta-asiantuntemuksen auttaakseen asiakkaita selviytymään kaikista haasteista ja samalla säästää 90 % vanhoista tietokantakustannuksistaan. Kokonaisuudessaan sillä on alan paras sijoitetun pääoman tuottoprosentti tietokannalle.”

Suuryhtiöt käyttävät SkySQL:ää

MariaDB ja sen SkySQL:llä, joka on nyt saatavilla sekä Amazon Web Servicesissä (AWS) että Google Cloudissa, sai myös lokakuussa 2021 Google Cloud Cross-Industry Customer Award -palkinnon Google Cloudissa toimivan SkySQL:n menestyksestä.

MariaDB-tuotteiden korkean laadun tunnistavat yhä useammat blue-chip-asiakkaat maailmanlaajuisesti. Yli 75 prosenttia Fortune 500:sta käyttää MariaDB:tä koskettaen miljardien elämää ympäri maailman. Sellaisten organisaatioiden kuten Deutsche Bank, DBS Bank, Nasdaq, Red Hat, Oppenheimer, Samsung, ServiceNow, Verizon ja Walgreens luottama MariaDB täyttää samat ydinvaatimukset kuin niiden omat tietokannat, mutta vain murto-osalla kustannuksista.

Legenda Monty Widenius MariaDB:n takana

Michael ”Monty” Widenius on MariaDB:n ”hengellinen isä”. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoliikkeen puolestapuhuja ja yksi MySQL:n alkuperäisistä kehittäjistä. MySQL oli MariaDB:n edeltäjä. MariaDB Corporationin pääpalvelinarkkitehtinä toimimisen lisäksi Monty toimii myös MariaDB-säätiön hallituksen jäsenenä. MariaDB on nimetty Monty Wideniuksen tyttären Marian mukaan.

Lähde: MariaDB

MariaDB:llä nimekkäät sijoittajat

MariaDB:seen ovat sijoittaneet useat johtavat sijoituspalveluyritykset ja teknologiayritykset. Näitä ovat Alibaba Cloud, Intel Capital, ServiceNow, California Technology Ventures, Runa Capital, Tesi, SmartFin, GP Bullhound ja Open Ocean.

Odotettavissa oleva listautuminen New Yorkin pörssiin ja parantunut pääoman saatavuus ovat yhtiön seuraavan kasvuvaiheen lähtökohtia.

Tärkeimmät tiedot listautumisesta

  • Kaupan yritysarvo on noin 672 miljoonan dollarin (noin 598 miljoonan euron) arvosta, mikä vastaa 14,2-kertaisesti odotettua vuoden 2022 (syyskuussa 2022 päättyvän) 47,4 miljoonan dollarin liikevaihtoa.
  • Liiketoimintojen yhdistämissopimuksen allekirjoittamiseen liittyy 104 miljoonan dollarin täysin rahoitettu D-sarjan yksityinen sijoitus, jota johtavat uudet ja nykyiset sijoittajat, ja 18 miljoonan dollarin täysin sitoutunut PIPE.
  • Kaupan jälkeen MariaDB plc:tä johtaa Michael Howard, MariaDB:n toimitusjohtaja.
  • Kauppa vaatii vielä osakkeenomistajien päätökset sekä viranomaishyväksynnät

Kauppaa koskevassa ilmoituksessa mainittiin seuraavat sijoituskohokohdat:

  • Johtava relaatiotietokantabrändi
  • Kukoistava avoimen lähdekoodin yhteisö ajaa viraalia omaksumista
  • Pilvitietokantapalveluiden odotetaan kasvavan 27 prosenttia vuosittain yltäen 33 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä
  • Avoimen lähdekoodin liiketoimintamalli tarjoaa laajan kaupallistamisalustan yrityskohtaisten ominaisuuksien ja pilvi DBaaS:n (hybridi ja multicloud) kautta.
  • Monipuolinen ja maailmanlaajuinen blue-chip-asiakaskunta sekä kestävät orgaaniset laajentumismahdollisuudet

Theodore T. Wang, Angel Pondin toimitusjohtaja, lisäsi: ”Angel Pond on todella innoissaan yhteistyöstä MariaDB:n kanssa nopeuttaakseen sen kasvua yhden maailman johtavan listautumisalustan kautta, mikä tarjoaa bränditietoisuutta, parannettua pääoman saatavuutta ja institutionalisoitua hallintoa. Eräät maailman suurimmista blue-chip-asiakkaista luottavat MariaDB:hen kriittisten sovellusten suorittamisessa. Vahvemman taseen ja todistetun teknologian ansiosta MariaDB:llä on hyvät mahdollisuudet hyödyntää datan räjähdysmäistä kasvua maailmanlaajuisesti, sekä siirtymistä pilveen.”

Seuraamme mielenkiinnolla MariaDB:n listautumista New Yorkin pörssiin sekä sitä, miten yhtiön kasvu jatkuu tulevaisuudessa. MariaDB:llä on huipputuotteet, korkea skaalautuvuus ja kasvua ajaa cloud computing megatrendi sekä kasvava määrä blue-chip-asiakkaita. Ennakoimme, että kasvutarina jatkuu vaikuttavana niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.

Mistä ostaa MariaDB:n osaketta?

Ennakoimme, että MariaDB:n osaketta voi listautumisen jälkeen ostaa ainakin eToron* ja DEGIROn* alustoilta. Päivitämme tiedot, kun listautuminen on tapahtunut.

Sijoittamiseen liittyy tappion riski.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat