Korkeaa korkotuottoa markkinoilta – katsaus Fellow Financen livesalkkuumme

Markkinoilta on saatavilla kaksinumeroisia korkotuottoja. Fellow Finance on erikoistunut vertaislainaamiseen ja Fundu yrityslainoihin. Molemmat tarjoavat hyvää korkotuottoa sijoittajalle.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Markkinoilta on saatavilla kaksinumeroisia korkotuottoja. Fellow Finance on erikoistunut vertaislainaamiseen ja Fundu yrityslainoihin. Molemmat tarjoavat hyvää korkotuottoa sijoittajalle.

Fellow Finance -salkkumme on pärjännyt todella hyvin nykyisessä markkinatilanteessa. Oikealla rahalla 5.5.2015 perustetun 30.000 €:n salkun arvo on Fellow Financessa kasvanut jo yli 36.500 euroon. Salkkumme odotettu tuotto oli perustamisvaiheessa noin 13 % ja Fellow Financen laskurin mukaan nykyinen tuotto-odotus on jopa 16,9 %! Jäsenet voivat kirjautua salkkumme tilille tarkistamaan ajantasaisen tilanteen. Katso kuva kehityksestä alta:

20151221-fellowfinance-yhteenveto-2

Tarkemmin Fellow Finance -salkkumme allokaatiosta ja riskiluokituksesta on kerrottu seuraavassa kuvassa. Luottotappioitakin on syntynyt, mutta hyvällä hajautuksella (yli 1250 lainaa!) kestetään muutaman luottotappion tuoma mielipaha ja menetys. Fellow Financessa muutenkin yksittäisen lainan luottotappio on rajattu 70 %:iin.

20151221-fellowfinance-allokaattori

Fundu

Fundu tarjoaa sijoittajille mahdollisuutta sijoittaa suoraan kasvuyritysten lyhytaikaisiin lainoihin kohtuullisella riskitasolla. Sijoittaja.fi  on analysoinut kotimaiset kanavat ja tehnyt yhteistyösopimuksen Fundun kanssa. Sijoittajan torin kautta pääset tarkastelemaan Fundun tarjoamia sijoituskohteita. Laina-ajat ovat keskimäärin 2 kk-14 kk ja korot ovat keskimäärin olleet noin 10 % p.a. Luottotappioita ei ole tullut, koska yritysten seulontaprosessi on tarkka. Lainoissa on myös aina omistajayrittäjien henkilökohtainen takaus yrityksen maksukyvyttömyyden varalta. Lainat jakautuvat käyttöpääomalainoihin sekä siltalainoihin, joiden taustalla on julkisen rahoittajan kuten Tekesin myönteinen rahoituspäätös.

Sijoittaja.fi -jäsenille 1% lisäkorko sijoituksille

Fundu Oy tarjoaa kaikille sijoittaja.fi-jäsenille 31.12.2015 saakka yhden (1) prosentin lisäkoron tehdyistä sijoituksista. Tarjous koskee myös Funduun jo aiemmin rekisteröityneitä ja sijoittaneita Sijoittaja.fi-jäseniä.

Etu aktivoidaan lisäämällä asiakasryhmään koodi sijoittaja.c1

Uudet asiakkaat voivat lisätä asiakasryhmään koodin rekisteröintivaiheessa. Olemassa olevat asiakkaat voivat käydä lisäämässä koodin omiin tietoihin kirjauduttuaan Fundu-järjestelmään. Klikkaamalla omaa nimeään hallintapaneelissa ja lisäasetuksissa on kohta ”Asiakasryhmä”.

Lisätietoja yrityslainaukseen ja etuun liittyen antaa

Tero Fordell
tero.fordell@fundu.fi , 050 571 7080
www.fundu.fi

Sinua voisi kiinnostaa
SijoittajaPro osavuosikatsaus
Salkkukatsaus: listaamattomilla yrityslainoilla yli 10 prosentin tuotto
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen helmikuu – ETF-salkut plussalla kuun aikana
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen tammikuu – vuosi alkanut salkkujen nousussa
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat