Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

Vaikuttavatko globaalit tuotantohaasteet Cargotecin, Konecranesin, KONEen ja Wärtsilän tuloksiin?

Markkinatilanne on suurille teollisuusosakkeille suotuista. Silti kurssit ovat laskeneet. Taustalla ovat nousseet kustannukset ja tuotantohaasteet. Joko aika iskeä kiinni Cargotecin, Konecranesin, KONEen ja Wärtsilän osakkeisiin?

Julkaistu: 14.10.2021 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Globaalit tuotanto-ongelmat

Suurista globaaleista yhtiöistä Apple, Nike, FedEx, GM, Ford, Volkswagen, Home Depot painivat tuotantopuolen haasteiden kanssa. Isot autonvalmistajat ovat leikanneet tuotantoa miljoonilla autoilla sirupulan vuoksi. Samaisesta sirupulasta kärsivät isot teknologiayhtiöt, kuten Apple, jonka iPhone-toimituksissa on historiallisen pitkä toimitusaika. Nike ja FedEx ovat kertoneet työvoimakustannusten noususta, logistiikkakustannusten noususta ja tuotantohaasteista Aasiassa.

Tuotantohaasteet näkyvät teollisuusyhtiöiden kursseissa

Kotimaisten suurten teollisuusosakkeiden, Cargotec, KONE, Konecranes ja Wärtsilä, kurssit ovat laskeneet viime kuukausina. KONEen kurssi on jopa vuoden alusta katsottuna miinuksella. Tähän on vaikuttanut Kiinan kiinteistökriisi. Sen ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa Cargotecin, Konecranesin ja Wärtsilän liiketoimintaan.

Viimeisen kuukauden ja kolmen kuukauden tuotot ovat teollisuusosakkeilla selvästi miinuksella. Yksi selitys kurssilaskulle ovat globaalit tuotanto- ja toimitusongelmat. Markkinat ennakoivat, että teollisuusosakkeilla on vaikeuksia saada tarvittavia komponentteja ja että kustannukset nousevat. Kustannusten nousu siirtyy viiveellä liikevaihtoon, joten tämä rasittaa kannattavuutta. Tästä kertoi mm. Cargotec jo heinäkuussa: “Pidentyneiden toimitusaikojen ja kohonneiden kustannusten vaikutus näkyy myös seuraavalla vuosineljänneksellä”.

Analyytikot muuttaneet tulosennusteita

Tutkimme, miten analyytikot ovat muuttaneet Cargotecin, Konecranesin, KONEen ja Wärtsilän tulosennusteita viimeisen 30 pvän aikana. Näkevätkö analyytikot tuotantohaasteet ongelmina ja miten sijoittajan kannattaisi toimia?

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:Think Drinks osakenanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy