Parhaat suomalaiset laatuosakkeet

TOP 10 osakkeet

Sijoitustutkimuksessa on havaittu laatuyhtiöiden osakkeiden tuottavan markkinaindeksiä paremmin. Laatuyhtiöt sopivat hyvin myös nykyiseen markkinatilanteeseen.

Julkaistu: 03.10.2015 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu suomi-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun avulla löytää pisteytyksemme perusteella houkuttelevimmat suomalaiset osakkeet. Pisteytys perustuu mm. riskiin, laatuun, arvostuslukuihin, osinkohistoriaan ja tuloskehitykseen.

Työkalun avulla voi myös etsiä omaan sijoitusfilosofiaan sopivia osakkeita. Tähän markkinatilanteeseen sopivat erityisesti laatuyhtiöt. Ne ovat matalariskisempiä ja tuottavat pitkässä juoksussa (salkkuna) paremmin kuin markkinaindeksi.

Laatuosakkeet

Klikkaa työkalussa ”rajaa” ja valitse ”Laatuyhtiö”. Saat ajantasaisen listan kaikista Helsingin pörssin laatuyhtiöistä. Alla olevassa kuvassa on viisi laatuyhtiötä (laatupisteet 9-10), joiden kokonaispisteet ovat korkeimmat.

Listalta löytyvät: Sponda, Nordea, Okmetic, Sampo ja Fortum. Melko hyvä osakejoukko nykyiseen markkinatilanteeseen tämänhetkisillä arvostustasoilla. Esimerkiksi vastatuulesta pörssissä kärsinyt Fortum tarjonnee suurella todennäköisyydellä nykykurssilla 10 %:n osinkotuoton.

Mikäli sijoittaja ei halua ottaa 40 %:n rahoitussektoripainoa, hän voi vaihtaa Nordean tai Sammon esim. KONEen, Tikkurilan, Nokian Renkaiden tai Orionin osakkeisiin. Kaikki neljä yhtiötä saavat täyden 10 pistettä laadukkuudesta.

laatuyhtiötSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy