New call-to-action

Musti paras listautuja – tuotto hurjat 217,1% ensimmäisenä vuonna

Tutkimme kaikki listautujat 2012-2021. Musti Groupin ensimmäisen vuoden tuotto oli paras. Miltä Musti Groupin osake näyttää nyt, kovan nousujakson jälkeen?

Julkaistu: 10.06.2021 Kirjoittaja:

analyysi Musti osakkeet sijoitusideat

Musti Group listautui 2020

Musti Group Oyj on Pohjoismaiden johtava lemmikkieläintarvikeyhtiö. Osake listattiin helmikuussa 2020 ja merkintähinta oli 8,75 euroa. Nyt 16 kuukautta myöhemmin osakkeen hinta on 31 euroa.

Tutkimme kaikki listautumiset 2012-2021. Musti Groupilla paras 1. vuoden tuotto!

Tutkimme First North -listan ja Nasdaq Helsingin päälistan listautumisannit vuodesta 2012 lähtien. Musti Groupin osakkeen 1. vuoden tuotto oli kaikista 58 listautujasta paras.

Mustin liiketoiminta

Musti Groupin markkinaosuus Pohjoismaissa on 22 %, mikä tekee siitä markkinajohtajan. Yhtiöllä on 293 myymälää Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Listautumisesitteen mukaan lemmikkieläinmarkkinat ovat Mustin mukaan perinteisesti olleet vakaat ja kasvaneet 4,6 % vuodessa vuodesta 2013 lähtien. Markkinoiden odotetaan kasvavan 4,1 % vuodessa 2023 asti. Markkinakoko on Pohjoismaissa 2,8 miljardia euroa.

Musti Groupilla on suosittu kanta-asiakasohjelma, jonka kautta ohjelman jäsenet saavat kohdennettua viestintää ja erikoistarjouksia sekä pääsyn henkilökohtaiseen verkkokauppatiliin. Kanta-asiakkaat tuottavat yli 60 % yhtiön kuluttajamyynnistä. Yhtiöllä on 1,2 kanta-asiakasta.

Vuonna 2020 verkkokaupan osuus liikevaihdosta oli 22,5 %. Verkkokauppa kasvoi yli 25 vuoden takaisesta.

Uudet taloudelliset tavoitteet

  • Vähintään 500 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2024
  • Vähintään 13 %:n oikaistu EBITA-marginaali keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä
  • nettovelan suhde oikaistuun käyttökatteeseen 2,5
  • osinko 60-80 % tuloksesta.

Kannattaako Musti Groupiin sijoittaa?

Musti Group oli yksi korona-ajan hyötyjistä. Koiranpentujen rekisteröinti kasvoi läpi vuoden markkinoilla, joilla Musti Group toimii. Johdon mukaan koiranpentuasiakkaiden lukumäärän jatkuva kasvu tulevalla tilikaudella tukee kasvunäkymiä jokaisella Mustin markkina-alueella.

Yhtiön tuorein puolivuotiskatsaus oli vahva. Liikevaihto kasvoi Q2:lla 20,5 % ja oikaistu EBITA-% nousi yli yhdellä prosenttiyksilöllä 9,3 %:iin. Vahvan kehityksen ansiosta hallitus nosti taloudellisia tavoitteita.

Alla on päivitetty ennusteemme Musti Groupille. Ennakoimme 20,3 % liikevaihdon kasvua tilikaudelta ja kohentuvaa kannattavuutta. Rahoituskuluissa ei ole huomioitu valuuttakurssivoittoja, vaan ne sisältävät arvioidut korkokulut. Kuluvan vuoden oikaistuksi tulokseksi saadaan 24,8 M€ ja osakekohtaiseksi tulokseksi 0,74 euroa.

Musti Group on osoittanut, että kyseessä on erinomainen yhtiö, joka hyötyy lemmikkivanhemmuuden megatrendistä. Yhtiö myös sai boostia liiketoiminnalle koronapandemiasta. Musti Groupin vahvuus on myös toimiva verkkokauppa, jonka osuus myynnistä on neljännes. Tällä yhtiö pärjää pienempiä kilpailijoita vastaan.

Yhtiö nosti taloudellisia tavoitteita ja liikevaihdon odotetaan ylittävän 500 miljoonaa euroa 2024. Osakkeen nykyinen valuaatio hinnoittelee kovempaa kasvua. Markkina-arvo on 1040 miljoonaa euroa, joka on kaksi kertaa vuoden 2024 tavoiteliikevaihto. P/E-luku tämän vuoden tulosennusteellamme on 41,9.

Hyvien yhtiöiden mukana kannattaa pysyä. Tällä hetkellä Musti Groupin valuaatio on niin korkea, että positiot kannattaa pitää pieninä. Osakkeen odotettu tuotto on matala ellei yhtiö kasva selvästi omia tavoitteita nopeammin ja paranna kannattavuutta. Jos osakkeen kurssi laskee siten, että valuaatio on houkuttelevampi, kannattaa Mustin kyytiin ehdottomasti hypätä.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy