northcrypto

Vähäriskinen talletuskorko voi yllättää kilpailukyvyllään alhaisten korkojen ympäristössä

Sijoittaminen

Pankkien talletuskorot ovat olleet jo pitkään alhaalla. Korkotason ja riskilisien lasku yrityslainoissa on kuitenkin johtanut siihen, että hyvin kilpailutettu talletuskorko voi osoittautua yllättävän kilpailukykyiseksi nykyisessä markkinaympäristössä.

Julkaistu: 09.10.2015 Kirjoittaja:

matalat korot rahamarkkinainstrumenttien riskit talletus talletuskorko talletusten kilpailutus

Nykyinen markkinatilanne on monilta osin haastava sekä osake- että korkomarkkinoilla. Osakemarkkinoilla on takana pitkä nousukausi, jota mm. Kiinan kasvupelot ja autonvalmistajien mittauspetokset ovat viime viikkoina ravistelleet. Osakemarkkinoiden tulevaisuuden ennustaminen ei koskaan ole helppoa ja kuten alla olevasta Markkinaympäristömme vakiokuvaajasta voi havaita, riskit ovat edelleen kohoinneilla tasoilla. Vaikka riskinottohalukkuudessa on nähtävissä pientä optimistisuutta, voi tilanne kääntyä edelleen nopeasti heikommaksi.

Korkomarkkinoilla tilanne on kenties osakemarkkinoitakin vaikeampi nykyisten korkotasojen ja yrityksiltä vaadittavien riskipreemioiden ollessa edelleen poikkeuksellisen matalilla tasoilla Euroopassa.

Jäsenenämme saat houkuttelevimmat talletustarjoukset

Mihin markkinatilanteen selkiytymistä odottavan sijoittajan kannattaa sitten kannattaisi varansa sijoittaa? Olemme nostaneet viime aikoina esille useita vaihtoehtoisia kohteita kuten pk-yritysten rahoituksen ja vertaislainat. Yllättäen myös pankkien talletustarjoukset voivat tarjota houkuttelevan vaihtoehdon rahan parkkeeraamiseksi. Isoimmista, hyvän pääsyn rahoitusmarkkinoille omaavista pankeista kunnollista korkoa ei ole edelleenkään saatavissa, mutta pienempien pankkien osalta tilanne voi olla toinen.

Olemme aloittaneet hiljattain talletustarjousten kilpailutuksen, minkä avulla etsimme sijoittajille parhaita markkinoilta löytyviä talletustarjouksia. Talletustarjoukset vaihtelevat yllättävän paljon ajassa riippuen pankkien kulloisistakin rahoitustarpeista. Ensimmäisenä tarjoajana nostamme esiin POP-Pankkiryhmään kuuluvan Nivalan Järvikylän Osuuspankin, josta saat talletuskorkoa jopa 1,5 % p.a. (vuoden määräaikainen talletus, minimi 250 tuhatta euroa) ilman minkäänlaisia kytkykauppoja rahastoihin tai muihin oheistuotteisiin. Päivitys: Talletuskorko -tarjous on päättynyt. Mikäli olet kiinnostunut vastaavanlaisista tarjouksista, ole yhteydessä hannu.huuskonen@sijoittaja.fi

Vaikka 1,5 % vuosituotto voi kuulostaa pieneltä, on se nykyisessä poikkeuksellisen matalan inflaation ympäristössä mielestämme houkutteleva. Kuten alla olevasta kuvaajasta voi havaita, on esimerkiksi euroalueen 5-vuoden inflaatio-odotus ainoastaan reilut puoli prosenttia!northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy