Netumin listautumisanti ylimerkittiin ja yhtiö sai yli 6 000 osakkeenomistajaa

Netum Group Oyj suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Suunnitellun listautumisen ja listautumisannin tavoitteena on kasvun vauhdittaminen.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Netum Group Oyj suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Suunnitellun listautumisen ja listautumisannin tavoitteena on kasvun vauhdittaminen.

Netum on kannattavasti ja voimakkaasti kasvava suomalainen IT-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan digitaalisessa muutoksessa. Yhtiö palvelee asiakkaitaan Legacy to Digi® -konseptilla, joka yhdistää käytössä olevat tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin – vastuullisesti ja turvallisesti.

Netumin tärkeä voimavara on sen kokenut, osaava ja sitoutunut henkilöstö. Yhtiöllä on Great Place to Work -sertifiointi, ja yli 90 prosenttia henkilöstöstä arvioi Netumin olevan kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka. Netumilla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Porissa.

Siirry listautumissivulle!

Netumilla on yli 20 vuoden kokemus vaativista IT-hankkeista

Julkishallinnon lisäksi Netumin asiakkaina on myös yrityksiä, ja suuri osa sen asiakassuhteista on erittäin pitkäaikaisia. Yhtiön liikevaihto on yli kaksinkertaistunut viidessä vuodessa, ja kasvu on ollut myös erittäin kannattavaa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 17,5 miljoonaa euroa, ja yhtiön palveluksessa työskentelee yli 160 henkilöä Suomessa.

”Digitalisaatio on valtava, yhteiskunnan läpäisevä muutos, joka tarjoaa suuria mahdollisuuksia. Netum on hyödyntänyt mahdollisuuksia hyvin ja kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Vahvan kasvun lisäksi Netum on alansa kannattavimpia toimijoita. Suunniteltu listautuminen on tärkeä virstanpylväs Netumin tarinassa ja tukee tavoitteitamme jatkaa kannattavaa kasvuamme niin orgaanisesti kuin yritysjärjestelyinkin. Olen erityisen iloinen siitä, että usea merkittävä sijoittaja on sitoutunut sijoittamaan Netumiin”, sanoo Netumin hallituksen puheenjohtaja Olavi Köngäs.

Listautumisen tavoitteena on kasvun vauhdittaminen

Suunnitellun listautumisen ja listautumisannin tavoitteena on Netumin orgaanisen ja epäorgaanisen kasvun vauhdittaminen. Listautumisen odotetaan myös edistävän yhtiön rekrytointitoimenpiteitä ja lisäävän yhtiön yleistä tunnettuutta. Listautuminen ja lisääntynyt likviditeetti mahdollistaisivat myös osakkeiden tehokkaamman käytön vastikkeena mahdollisissa yritysostoissa. Listautuminen tulee toteutuessaan myös mahdollistamaan yhtiön pääsyn pääomamarkkinoille.

”Digitalisaation ja datan määrän lisääntyessä myös kyberturvallisuuden ja tietosuojan tarve kasvaa. Haluamme olla asiakkaillemme vastuullisen ja turvallisen digitaalisen muutoksen mahdollistaja, luotetuin digikumppani. Asiakkaamme ovatkin olleet erittäin tyytyväisiä Netumiin, ja asiakassuhteemme ovat tyypillisesti pitkiä. Myös kokenut ja osaava henkilöstömme viihtyy meillä hyvin, ja viime aikoina henkilöstömäärämme on ollut vahvassa kasvussa. Suunniteltu listautuminen tukee rekrytointiamme ja auttaa meitä monella tapaa kasvussamme. Tavoitteenamme on kasvattaa liikevaihtomme orgaanisesti 30 miljoonan euroon vuonna 2023”, kommentoi Netumin toimitusjohtaja Matti Mujunen.

Suunnitellussa listautumisannissa yhtiö pyrkii keräämään noin 8 miljoonan euron bruttovarat ennen listautumisantiin liittyviä palkkioita ja kuluja.

Taloudelliset tavoitteet ja näkymät

Netumin tavoitteena on jatkaa kannattavaa kasvuaan ja saavuttaa 30 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2023.

  • Kasvu: Yhtiön tavoitteena on saavuttaa 30 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2023. Kasvutavoite perustuu orgaaniseen kasvuun, minkä lisäksi Netum kartoittaa aktiivisesti epäorgaanisen kasvun mahdollisuuksia, ja yhtiön tavoitteena on tehdä valikoidusti yritysostoja.
  • Kannattavuus: Netumin tavoitteena on jatkaa kannattavaa kasvuaan ja saavuttaa vähintään 15 prosentin käyttökatemarginaali vuosittain.
  • Osinkopolitiikka: Netum pyrkii maksamaan vuosittain vähintään 40 prosenttia vertailukelpoisesta tilikauden voitosta osinkoina.

Yhtiö arvioi liikevaihdon kasvavan 20–22 miljoonaan euroon ja vertailukelpoisen EBITAn olevan 3,1–3,5 miljoonaa euroa tilikaudella 2021.

Tutustu yhtiöön tarkemmin!

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Netumin kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat