Northcrypto

Hedgerahastot myivät osakkeita ISOLLA kädellä – Tässä syy miksi.

Hedgerahastot ovat siirtyneet viime viikkoina raskaasti myyntilaidalle. Miksi hedgerahastot myyvät osakkeita? Kannattaako sijoittajan seurata hedgerahastoja vai pysytellä tiukasti markkinalla mukana?

Julkaistu: 12.05.2021 Kirjoittaja:

ETF markkinaympäristö osakkeet sijoittaminen

Hedgerahastot raskaasti myyntilaidalla

Bank of America raportoi, että sen hedgerahastoasiakkaat ovat myyneet viime viikkoina osakkeita ennätysmäisesti. Hedgerahastojen osakesijoitusten rahavirtojen neljän viikon keskiarvo tipahti matalimpiin lukemiin vuodesta 2008 alkavassa datahistoriassa – huimat kolme keskihajontaa keskiarvon alapuolelle.

Hedgerahastot ovat myyneet osakkeita ennätysmäärin.

BofA:n datan mukaan hedgerahastojen myynnit keskittyivät etenkin korkeimman kasvun yhtiöihin kommunikaatiopalvelu- ja informaatioteknologiasektoreilla – ts. koronakriisin voittajaosakkeisiin, jotka ovat nousseet voimakkaasti koronakriisin alkamisen jälkeen. Jos hedgerahastot myyvät osakkeitaan, ketkä ovat ostolaidalla? Yksityissijoittajat olivat ainoa ryhmä, joka osti Yhdysvalloissa osakkeita kolmatta viikkoa putkeen ja ovat olleet netto-ostajia jo 10 viikkoa perättäin, kertoo Bank of America.

Tästä kertoo myös Markkinaympäristöstä löytyvä sijoittajien sentimentti -kuvaaja, joka kertoo sijoittajien optimismista.

Kuva: Markkinaympäristö. Yksityissijoittajien ostoinnokkuus on näkynyt sentimenttikyselyissä koko alkuvuoden.

Miksi hedgerahastot myyvät osakkeita?

Mikä saa hedgerahastot hermostuneeksi? Yksityissijoittajien kohonneen sentimentin ohella tutinaa instituutiosijoittajien pöksyihin synnyttivät muun muassa viime viikon perjantaina julkaistuihin huhtikuun työllisyyslukuihin liittynyt epävarmuus ja Janet Yellenin kommentit korkojen noston mahdollisuudesta sekä inflaation noidankehä, josta kerrottu tarkemmin tuoreessa Markkinakatsauksessa.

Maailman parhaimpiin sijoittajiin kuuluvan Stanley Druckenmillerin lausuman nyrkkisäännön mukaan:

”Paras ympäristö osakkeille on heikko ja hidas talous, jota Fed yrittää kaikin voimin saada liikkeelle.”

– Stanley Druckenmiller

Vaikka Fed on ottanut linjakseen jatkaa kvantitatiivista elvytystä huolimatta inflaatio-odotusten noususta korkeimpiin lukemiin vuosikymmeneen, nopeasti toipuvaa työllisyystilannetta Fed ei voi jättää loputtomiin huomioimatta. Niinpä nurinkurisesti moni analyytikko povaa, että erittäin vahvat työllisyysluvut voisivat synnyttää ”epävarmuutta” markkinoille, sillä vahva työllisyys voisi ennakoida kvantitatiivisen elvytyksen hidastumista.

Riittääkö markkinalla puhtia nousuun? Vai kannattaako seurata hedgerahastoja?

Osakemarkkinan nousu on hidastunut, yksityissijoittajat ovat into pinkeänä ja instituutiosijoittajat varovaisina. Onko osakemarkkina ylikuumentunut? Löytyykö osakemarkkinan nousulle vielä tukea? Mitkä ovat keskeisimmät horisontissa näkyvät riskit?

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy