Osallistu osakeantiin!

Neljä osakepoimintaa Ruotsista

Osakepoiminnat Ruotsista

Ruotsista löytyy monia mielenkiintoisia osakkeita. Poimimme neljä osakeideaa tunnetuista ruotsalaisosakkeista.

Julkaistu: 15.09.2022 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen osakkeet Ruotsi sijoitusideat

H&M

Hennes & Mauritz AB, eli tuttavallisemmin H&M on ruotsalainen kansainvälisesti toimiva muotialan konserni. Konsernilla on melkein viisi tuhatta myymälää 74 eri markkina-alueella. H&M-konserni aikoo kaksinkertaistaa myyntinsä ja samalla puolittaa hiilijalanjälkensä vuoteen 2030 mennessä. Kannattavuustavoite on ajan mittaan yli 10 prosenttia. Maaliskuussa H&M kertoi pysäyttävänsä väliaikaisesti myynnin Venäjällä Ukrainan tilanteen johdosta. Yhtiöllä oli suljettuna hieman alle 200 myymälää toisen kvartaalin lopulla, joista 15 Kiinan koronasulkujen takia. Tämä on kuitenkin suhteellisen pieni määrä yhtiön koko myymäläverkostoon suhteutettuna.

H&M kehitys

H&M:n kurssi on laskenut vertailun yhtiöistä eniten vuoden alusta mitattuna. Yhtiön Q2 raportti oli kuitenkin kohtalaisen hyvä ja myynti kasvoi 12 % paikallisissa valuutoissa mitattuina. H&M ennakoi myynnin hieman laskevan kolmannella kvartaalilla, johtuen muun muassa valuuttakurssimuutoksista ja myynnin keskeytyksestä Venäjällä. Yhtiö raportoi Q3-kvartaalin myynnin kehityksestä 15.9. Analyytikoiden näkemykset ovat osakkeen suhteen ristiriitaisia, konsensussuositus on ”pidä”. Analyytikoiden keskimääräinen tavoitehinta on 127 kruunua, joka on noin 13 prosenttia korkeampi kuin nykyinen kurssi.

Ennusteet

 • Liikevaihtoennuste 2022: 20 709,9 milj.€
 • EPS-ennuste 2022: 6,48 SEK
 • EPS:n 3 v kasvuennuste: 6,8 %
 • P/E 2022 tulosennuste: 17,4

H&M osakekurssi ja avainluvut

Vuonna 2022 H&M:n kurssi on laskenut roimasti, yli 37 %, mutta yhtiö maksaa kurssiin suhteutettuna hyvää noin kuuden prosentin osinkoa. Yhtiön kurssi on jatkanut laskuaan myös kesällä ja sen jälkeen, vaikka monet yhtiöt hieman palautuivat pahimmista pohjalukemista. H&M:n kurssi on laskenut noin 15 prosenttiyksikköä enemmän kuin Tukholman yleisindeksi.

H&M:n kurssikehitys on ollut heikkoa tänä vuonna, mutta yhtiö on silti kohtalaisen hyvässä kunnossa. Kuva: eToro
H&M eTorossa*

Pääomasi on vaarassa.

Boliden

Boliden on lähes sata vuotta vanha kaivosalan yritys, joka omistaa kaivoksia ja sulattoja. Yhtiö louhii, käsittelee ja kuljettaa teollisuuden tarpeisiin arvo- ja käyttömetalleja, kuten sinkkiä, kuparia, nikkeliä, kobolttia, lyijyä, hopeaa ja kultaa. Yhtiö hyötyy nykyisestä markkinatilanteesta, jossa inflaatio laukkaa ja metallien hinnat ovat korkealla. Boliden omistaa Suomessa muun muassa Kevitsan kaivoksen ja Harjavallan kuparisulaton.

Bolidenin kehitys

Metallin hinnat ovat olleet korkealla, mutta tänä vuonna metallien hinnat ovat kääntyneet pääsääntöisesti laskuun kesästä alkaen. Bolidenia painaa tänä vuonna myös inflaatio, sekä kolmannella kvartaalilla laajat huoltokatkot useissa tuotantolaitoksissa. Yhtiö myös investoi Oddan kaivoksen laajennukseen, mutta inflaatio on nostanut investoinnin hintaa merkittävästi. Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto ja tulos kasvoivat selvästi vuodesta 2021. Analyytikoiden konsensussuositus Bolidenin osakkeelle on ”pidä”. Analyytikoiden keskimääräinen tavoitehinta on 337,65 kruunua, joka on noin kuusi prosenttia matalampi kuin nykyinen kurssi.

Ennusteet

 • Liikevaihtoennuste 2022: 7789,3 milj. €
 • EPS-ennuste 2022: 45,56 SEK
 • EPS:n 3 v kasvuennuste: 1,8 %
 • P/E 2022 tulosennuste: 7,9

Bolidenin osakekurssi ja avainluvut

Yhtiön kurssi on vuoden alusta hieman alle kaksi prosenttia plussalla. Yhtiö oli parhaimmillaan lähes 42 prosenttia plussalla, mutta kuten kaivosyhtiöille on tyypillistä, osakekurssi korreloi vahvasti metallin hintojen kanssa. Bolidenin osake on noussut heinäkuun pohjalukemista jo 14 prosenttia.

Bolidenin kurssi on vaihdellut rajusti viimeisen vuoden aikana.

Boliden eTorossa*

Pääomasi on vaarassa.

Assa Abloy

Assa Abloy on yksi tunnetuimmista ruotsalaisyhtiöistä ja Abloyn lukot ovat kaikkialla maailmassa tunnettu. Assa Abloy toimii yli 70 maassa ja työllistää noin 48 000 työntekijää. Yhtiön toiminta keskittyy mekaanisten ja digitaalisten lukkojen valmistamiseen, huoltoon ja kehitykseen. Yhtiön brändi on tuttu suomalaisille suomalaisen Abloyn kautta, jonka Assa osti vuonna 1994 ja muutti nimensä Assa Abloyksi.

Assa Abloyn kehitys

Assa Abloyn Q2-tulos oli kohtalaisen hyvä ja yhtiö jatkoi kasvu-uralla. Osakekohtaisen tuloksen kasvu-ennuste on hyvä: 12,2 % tulevan kolmen vuoden ajalle. Assa Abloy saa myös hyvän konsensussuosituksen analyytikoilta arvolla 2,38 eli ylipainota (1=osta, 5=pidä). Assa Abloy on vertailun paras yhtiö ja se näkyy myös analyytikoiden tavoitehinnoissa. Osakkeen keskimääräinen tavoitehinta on 267,30, joka on yli 20 % nykyistä kurssia korkeampi.

Ennusteet

 • Liikevaihtoennuste 2022: 11227,1 milj. €
 • EPS-ennuste 2022: 11,49 SEK
 • EPS:n 3 v kasvuennuste: 12,2 %
 • P/E 2022 tulosennuste: 19,4

Assa Abloyn osakekurssi ja avainluvut

Yhtiön kurssin on kehitys on kuitenkin tänä vuonna mollivoittoista muun markkinan mukana ja kurssi on tullut vuoden alusta alas noin 20 prosenttia. Assa Abloyn kurssi nousi alku kesän pohjalukemista noin 15 prosenttia kahden kuukauden aikana, mutta painui taas laskuun elokuun puolen välin jälkeen. Kurssi on jälleen lähellä vuoden pohjalukemia.

Assa Abloyn kurssi yhden vuoden aikana. Kuva: eToro
Assa Abloy eTorossa*

Pääomasi on vaarassa.

Alfa Laval

Alfa Laval on ruotsalainen yli 100-vuotias teollisuusyhtymä, joka tarjoaa älykkäämpää lämmönsiirto-, erotus- ja virtaustekniikkaa. Yhtiö kertoo tarjoavansa kestävän kehityksen mukaisia ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluita. Energianhinnan nousun ja tehokkaamman energian käytön trendin myötä yhtiön tuotteille löytyy todennäköisesti kysyntää mahdollisesta taantumasta huolimatta. Alfa Laval ilmoitti maaliskuussa, että on tehnyt päätöksen keskeyttää kaikki toimitukset Venäjälle.

Alfa Lavalin kehitys

Toisen kvartaalin tulos oli Alfa Lavalilta hyvä. Yhtiö sai ennätysmäärän uusia tilauksia ja myynti kasvoi kustannustason noususta huolimatta. Yhtiö tosin ennustaa myynnin hieman hiipuvan kolmannella kvartaalilla. Analyytikoiden konsensussuositus on 2,72, joka on pidä. Analyytikoiden keskimääräinen tavoitehinta on 308,29 kruunua joka on reilu kuusi prosenttia korkeammalla kuin nykyinen kurssi.

Ennusteet

 • Liikevaihtoennuste 2022: 4772,8 milj. €
 • EPS-ennuste 2022: 13.08 SEK
 • EPS:n 3 v kasvuennuste: 13,7 %
 • P/E 2022 tulosennuste: 22,3

Alfa Lavalin osakekurssi ja avainluvut

Alfa Lavalin kurssi on tullut vuoden alusta alas noin 21 prosenttia, mutta on kesän pohjalukemista piristynyt noin 16 prosenttia. Yhtiön kurssi on noussut yli 23 prosenttia toukokuun pohjalukemista ja yhtiö on pärjännyt kohtalaisen hyvin viimeisen 30 päivän laskumarkkinassa suhteessa Tukholman pörssin indeksiin.

Alfa Lavalin kurssi vuoden aikana. Kuva: eToro
Alfa Laval eTorossa*

Pääomasi on vaarassa.

Sijoittajan näkökulma

Suurten kansainvälisten sijoittajien silmissä ruotsalaisosakkeet ovat houkuttelevampi vaihtoehto kuin Venäjän naapurimaa Suomen. Siksi myös suomalaissijoittajan kannattaa tässä hetkessä miettiä ruotsalaisosakkeita suomalaisosakkeiden rinnalle.

Osaketyökalulla sijoittaja voi helposti vertailla kansainvälisiä osakkeita. Kokonaispisteet lasketaan kuuden faktorin perusteella ja parhaat pisteet ruotsalaisosakkeista saa Assa Abloy. Seuraavaksi houkuttelevin on Boliden, mutta Alfa Laval on vain pisteen päässä Bolidenista. Hennes & Mauritz saa heikoimmat pisteet. Kivijalkakauppoihin ja kertakäyttökulutukseen perustuva liiketoiminta ei ole markkinoiden suosiossa. Uuden strategian myötä yhtiö aikoo kuitenkin palata kasvuun ja puolittaa hiilijalanjälkensä.

Tutustu Osaketyökaluun!

Arvostusluvuilla mitattuna kaikki ruotsalaisosakkeet ovat kohtuullisesti arvostettuja. Joukosta Boliden ja H&M ovat arvostuslukujen perusteella edullisimmat.

Ruotsalaiset osakkeet eTorossa ilman välityspalkkiota

eTorossa sijoittaja voi ostaa ruotsalaisia osakkeita ja muita kansainvälisiä osakkeita ilman kuluja. eTorossa et myöskään maksa valuutanvaihtokuluja. eToron Tukholman pörssin lista on erittäin kattava ja sieltä löytyy jopa 43 yhtiötä, mukaan lukien Nordea. Sijoittaja.fi:n käyttäjät saavat lisäetuja. Lue kuluista ja eduista lisää tästä sekä sijoittajien kokemuksista eTorosta.

REKISTERÖIDY eTOROON!

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy