Tulospoiminnat: Remedyllä ja Verkkokauppa.comilla hyvät näkymät.

Verkkokauppa.com ja Remedy julkaisivat ennätystulokset. Molemmilla yhtiöillä näkymät ovat hyvät ja kasvutavoitteet korkealla. Sijoittajan kannattaa pysyä kyydissä mukana.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Verkkokauppa.com ja Remedy julkaisivat ennätystulokset. Molemmilla yhtiöillä näkymät ovat hyvät ja kasvutavoitteet korkealla. Sijoittajan kannattaa pysyä kyydissä mukana.

Tuloskausi käynnissä – hyödynnä markkinaliikkeet

Tuloskausi on käynnissä ja käynnissä on nousumarkkina. Silloin sijoittajan kannattaa käyttää markkinaliikkeet hyödyksi.

Tässä hetkessä tärkeintä on ohjaus. Toinen tärkeä teema on hyödyntää markkinareaktiot tulosjulkistuksen jälkeen. Hyödynnä etenkin nihkeät markkinareaktiot, vaikka yhtiö olisi antanut vahvan ohjauksen.

Verkkokauppa.com tavoittelee miljardin euron liikevaihtoa

Analyytikot eivät tykkää Verkkokauppa.comista, mutta piensijoittajan kannattaa käyttää tilanne hyväksi. Osakkeen pitäisi olla selvästi nykyistä tasoa korkeammalla ottaen huomioon markkinajohtajuuden verkkokaupassa Suomessa, matalan arvostustason, kasvustrategian sekä nousevan osingon. Uuden strategian mukaisesti Verkkokauppa.com tavoittelee miljardin euron liikevaihtoa ja 5 prosentin liikevoittomarginaalia vuoden 2025 loppuun mennessä. Samalla Verkkokauppa.com jatkaa osinkopolitiikkaansa, jonka mukaan yhtiö maksaa omistajilleen kasvavaa osinkoa vuosineljänneksittäin.

Q4:lla Verkkokauppa.comin liikevaihto oli 176 M€ (ennuste 170,7 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 6,2 M€ (ennuste 6,6 M€). Vuoden vilkkain ostossesonki alkoi Black Friday -kampanjasta ja jatkui jouluun saakka. Tämän kaikkien aikojen verkko-ostossesongin aikana ostamisen siirtyminen verkkoon näkyi myös Verkkokauppa.comin liiketoiminnassa, sillä jo 66 prosenttia kaikista ostoksista tehtiin verkossa ja 65 prosenttia näistä ostoksista toimitettiin kotiin. Viimeisellä vuosineljänneksellä Verkkokauppa.comin vertailukelpoinen liiketulos oli yhtiön historian paras.

Kasvu jatkuu 2021

Yhtiö odottaa liikevaihdon olevan 570–620 miljoonan euron välillä (554 miljoonaa euroa vuonna 2020) ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan 20–26 miljoonan euron välillä (20,4 miljoonaa euroa vuonna 2020) vuonna 2021. Kasvun odotetaan olevan siis noin 7 %. Osinkoa jaetaan yhteensä 0,450 euroa. Suoritus positiivinen.

Remedyn kyydissä kannattaa pysyä

Remedyllä on kasvustrategia, joka ylettyy vuoteen 2025 asti. Yhtiöllä on erinomainen liiketoiminta-momentum ja kasvu näyttäisi olevan vasta alkuvaiheessa. Osaketta kannattaa pitää salkussa. Control-peli tuottaa erinomaisesti. CrossfireX-pelisarja julkaistaan 2021. Lisäksi putkessa on useita pelejä, joista kaksi on yhteistyössä Epic Gamesin kanssa. Remedy kehittää AAA-kokoluokan pelin ja pienemmän pelin konsoli- ja tietokonealustoille Epic Gamesin kustantamana.

Vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla liikevaihto oli 24,1 M€ (ennuste 24,0 M€) ja liikevoitto 10,1 M€ (ennuste 9,0 M€). Remedyllä oli vahva vuosi ilman uusia suuria pelijulkaisuja. Menestyksen takana on ollut Control, jota on vuoden 2020 loppuun mennessä myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta, ja myynti on jatkunut hyvänä alkuvuodesta 2021. Control on korkealaatuinen peli, joka tarjoaa syvällisen, mukaansatempaavan maailman ja pelikokemuksen, sekä pitkän aikavälin liiketoimintapotentiaalin vuosiksi eteenpäin.

Myös Remedy jatkaa kasvua 2021

Johdon mukaan vuodesta 2021 on muotoutumassa CrossfireX-pelisarjalle vauhdikas vuosi, sillä Smilegaten ja Tencentin odotetaan julkaisevan Crossfire HD:n tietokoneversiona Kiinassa, ja vastaavasti Smilegatelta ja Microsofilta odotetaan CrossfireX:n julkaisua Xbox-alustoille länsimarkkinoilla. Molemmat pelit sisältävät Remedyn yksinpelikampanjat ja tarjoavat yhtiöille mahdollisuuden rojaltituloihin nykyisten sopimusten nojalla.

Remedy odottaa liikevaihtonsa ja liikevoittonsa kasvavan vuoden 2021 aikana. Liikevaihdon ja liikevoiton kasvusta valtaosan odotetaan tapahtuvan jälkimmäisen vuosipuoliskon aikana. Osinkoa jaetaan 0,15 euroa per osake.

Seuraa tuloskautta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!
Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat