Kreikan kriisi: finanssiriski-indikaattorimme turvallisilla tasoilla ennen Kreikan kansanäänestystä

Kreikka

Kreikan sunnuntaisen kansanäänestyksen lähestyessä markkinaliikkeet ovat jääneet toistaiseksi hyvin maltillisiksi ja Finanssiriski-indikaattorimme pysynyt rauhallisena. Kansanäänestyksen gallupit ovat kertoneet kyllä- ja ei-äänten olevan melko tasoissa.

Julkaistu: 03.07.2015 Kirjoittaja:

euroero finanssiriski-indikaattori Kreikan kriisi Kreikka

Olipa kansanäänestyksen lopputulos kumpi tahansa, tulee Kreikan kriisi joko uudelleenlainotukseen tai euroeroon vievänä prosessina pysymään pitkään markkinoiden teemana. Sijoittaja.fi tarjoaa riskiympäristön muutosten havainnointiin yksinkertaiset indikaattorit, joiden perusteella sijoittajat voivat arvioida markkinariskien kehitystä systemaattisella tavalla.

Toistaiseksi riskiympäristö vaikuttaa pysyneen melko rauhallisena riski-indikaattoriemme perusteella (lisää Markkinaympäristö ja riskit -osiosta). Erityisesti suurista systeemiriskeistä varoittava Finanssiriski-indikaattorimme (punainen käyrä alla) on ollut ainoastaan lievässä nousussa. Finanssiriski-indikaattorimme perusteella Kreikan kriisi vaikuttaa täysin erilaiselta kuin syksyllä 2011, jolloin Kreikan tilanne näkyi voimakkaana nousuna Finanssiriski-indikaattorissamme ja markkinoiden tunnelma kääntyi nopeasti hyvin negatiiviseksi painaen erityisesti osakemarkkinoita.

Finanssiriski-indikaattorimme nousu on ollut toistaiseksi vahaista Kreikan aanestyksen lahestyessa

 

Vuoden 2011 jälkeen finanssisektorin Kreikka-riskit ovat pienentyneet huomattavasti ja pankkitaseiden läpivalaisu on lisännyt luottamusta entisestään. Tällä kertaa vaikuttaa siltä, ettei Kreikan velkojen totaalinen takaisinmaksamatta jättäminen aiheuta enää suuria väristyksiä. Sen sijaan Kreikan mahdollinen eroaminen eurosta on uusi asia, jonka seurauksia markkinoille on vaikea arvioida. Todennäköisyys euroeroon on kasvanut merkittävästi viime viikkoina.

Kreikan tilanteelta suojaa hakevat voivat perehtyä aiempiin nostoihimme täältä. Kreikan tilanteen positiivisiin käänteisiin uskovat voivat hakea tuottavia ideoita täältä.

 

 

 

 SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionetoro

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy