Kirjakauppa myytiin Ruotsiin ja Euroopan yrityskauppamarkkina rauhoittui

Euroopassa yrityskauppojen arvot putosivat, mutta alkuvuosi on edelleen positiivinen. Kotimaassa suurin uutinen liittyi Akateemisen Kirjakaupan myyntiin ja USA:ssa suuria ostotarjouksia on hylätty.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Euroopassa yrityskauppojen arvot putosivat, mutta alkuvuosi on edelleen positiivinen. Kotimaassa suurin uutinen liittyi Akateemisen Kirjakaupan myyntiin ja USA:ssa suuria ostotarjouksia on hylätty.

Torstaina 18.6 Stockmann ilmoitti tehneensä aiesopimuksen ruotsalaisen Bonnier Books AB – mediayhtiön kanssa Akateemisen Kirjakaupan liiketoiminnan myymisestä. Kauppa, jonka on suunniteltu toteutuvan viimeistään 1. lokakuuta 2015, on osa Stockmannin strategiaa keskittyä kannattavimpiin osiin liiketoiminnassaan. Akateemisen Kirjakaupan osuus koko konsernin liikevaihdosta oli 40,6 miljoonan euron liikevaihdolla noin 4 % vuonna 2014. Ketjulla on Suomessa seitsemän myymälää.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa Stockmannin pisteet ovat heikot (21 pist.). Osake saa hyvät pisteet ainoastaan kurssin pitkän aikavälin potentiaalista ja P/B-luvusta. Stockmann on käänneyhtiö, jonka postiivisesta käänteestä ei vielä ole selviä merkkejä.

Euroopassa toukokuu oli yrityskaupoissa hiljainen

Euroopassa yrityskauppojen arvo romahti huhtikuun huippulukemista, johtuen lähinnä merkittävien yrityskauppojen puutteesta. Toukokuu oli tutkimusyhtiö Mergermarketin mukaan selvästi viime vuotta hiljaisempi, sillä kauppojen arvo laski noin 20,2 % eli 47,3 miljardista 37,7 miljardiin dollariin. Toisaalta alkuvuosi on ollut yrityskauppojen suhteen innostunutta ja kasvua viime vuoteen on toukokuusta huolimatta 12 %.

USA:ssa Fiat-Chrysler on pyytänyt investointipankkeja apuunsa suostuttelemaan General Motorsia (GM) yhdistymään kanssaan. GM on jo kertaalleen hylännyt tarjouksen yhdistymisestä. Syinä vastahakoisuuteen arvioidaan olevan muun muassa erot liikevaihdossa (GM 156 miljardia dollaria, Fiat-Chrysler 96 miljardia dollaria vuonna 2014) ja toimialan aiemmat heikot tulokset suunniteltujen synergiaetujen toteutumisesta käytännössä. Toisesta hylätystä ostotarjouksesta tiedotti sairausvakuutuksia tarjoava Anthem, joka hylkäsi kilpailijansa Cignan 53,8 miljardin dollarin tarjouksen.

Mielenkiintoisia yrityskauppakohteita Ostayritys.fi -palvelussa

Ostayritys.fi on Suomen kehittynein markkinapaikka. Palvelu listaa sekä Suomessa että ulkomailla myynnissä olevia yrityksiä. Ostayritys.fi:ssä voit myös ilmoittaa oman yrityksesi myyntiin. Ilmoittaminen on ilmaista!

Tuottava ja nopeasti kasvava maanrakennusalan yritys

Tunnettu ja luotettava toimija alueellaan. Yrityksellä on hyvä kannattavuus, yhtiö on vakavarainen ja tulevaisuuden kasvunäkymät ovat hyvät. Monipuolinen ja moderni konekanta. Liikevaihto 3 000 000€

Katso kohde tästä!

Sinua voisi kiinnostaa
Nokialta yli 2 miljardin dollarin yrityskauppa Yhdysvalloissa
Suomalainen Northcrypto yhdistymässä ruotsalaisyhtiön kanssa
Miten verottaja laskee yrityksesi arvon?
Sijoittajan valinnat