Think Drinks osakenanti käynnissä

Kokemuksia vertaislainauksesta – onko 13 % tuotto-odotus realistinen?

Fellow Finance vertaislainaus

Vertaislainaus on sijoittamista yksityishenkilöiden lainoihin. Suomessa on useita eri toimijoita lainasijoittamiseen ja sijoittajille luvataan yli 10 %:n tuottoa. Perustimme Fellow Finance -palveluun 30 000 euron salkun, jota jäsenemme voivat seurata livenä!

Julkaistu: 15.05.2015 Kirjoittaja:

Fellow Finance lainasijoittaminen P2P-lending vertaislainaus

Vertaislainaus on Suomessa melko uusi sijoittamismuoto. Maailmalla ala on nopeiten kasvavia rahoitus- ja sijoitusmuotoja. Suomeen on syntynyt lyhyessä ajassa useita eri toimijoita.

Oma suhtautumisemme vertaislainaukseen oli ensin skeptinen. Kyseessä on kuitenkin globaali megatrendi, jossa sijoittajien kannattaa olla mukana. Päätimme siksi tutustua vertaislainaukseen ja analysoida kotimaisia toimijoita. Päädyimme yli vuoden analysoinnin jälkeen kumppanuuteen Fellow Financen kanssa.

Aloitimme sijoittamisen syksyllä 2014 pienellä summalla. Palvelu on teknisesti vastannut odotuksia. Se on helppokäyttöinen ja raportointi on ammattitasoa. Lisäksi tuotto-odotus on vastannut sijoittajalupausta.

Päätimme siksi 5.5.2015 sijoittaa 30 000 euroa LIVE-salkkuun, jota Sijoittaja.fi:n jäsenet voivat seurata sivuillamme ja Fellow Finance -palvelussa. Paras testi meille ja Sijoittaja.fi:n jäsenille on katsoa, miten palvelu ja vertaislainaus sijoittamismuotona toimii oikealla rahalla.

Lue täältä, miksi päädyimme Fellow Financeen ja analyysimme yhtiöstä!

Mitä on vertaislainaus?

Vertaislainaus on sijoittamista yksityishenkilöiden lainoihin. Sijoittaja tai säästäjä lainaa rahaa haluamilleen henkilöille tehokkaasti verkkopalvelun välityksellä. Vertaislainaus tarjoaa hyvää, arviomme mukaan yli 10 %:n vuotuista tuottopotentiaalia Suomessa. Nykyisessä markkinatilanteessa vertaislainaus soveltuu myös osaksi järkevästi hajautettua salkkua. Fellow Finance -vertaislainauksen edut sijoittajalle:

 • Odotettu tuotto noin 13 %
 • Rajattu luottotappioriski
 • Tehokasta hajautushyötyä osake- ja korkosijoituksiin
 • Jo 2500€ sijoitussumman saa hajautettua vaivattomasti 100 lainaan
 • Kulut 0 %. Ei avaus- tai merkintämaksuja.
 • Selkeä teknologiaetu: sijoittaminen on yksinkertaista ja raportit sekä tuoton seuranta ovat ammattimaistasoa
 • Kuukausittainen kassavirta

Kokemuksia vertaislainauksesta?

Oman testisalkkumme tuotto on reilun 6 kk:n aikana ylittänyt 13 % vuotuisen tuoton. Tämän ja hyvän palvelukokemuksen perusteella sijoitimme 30 000 euroa LIVE-salkkuun, jota voi seurata täällä. Pääomasta on 10 päivän aikana sijoitettu 6 289 euroa. Summa on sijoitettu 189 lainaan, joiden keskikorko on 24,1 %. Näiden sijoitusten tuotto odotettujen luottotappioiden jälkeen on 700 euroa. Päivitämme LIVE-salkkumme kuvaajat, kun koko pääoma on sijoitettu.

Vertaislainauksella on positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia. Suomessa on keskusteltu pikavippiyhtiöiden tarjoamien lainojen yli 100 %:n koroista. Vertaislainauksessa lainanhakijat itse määrittävät lainan koron ja sijoittajat vastaavasti koron, jolla ovat valmiita lainaa myöntämään. Lainanottajien maksama korko on keskimäärin yli 20 % vuodessa, mikä on selvästi pikavippiluottojen korkoa matalampi. Korkojen voidaan ennustaa laskevan, mitä usempi sijoittaja kiinnostuu vertaislainauksesta.

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat parempaa tuottoa!

 • Sijoittaja.fi:n vuosijäsenille +0,75 % lisätuotto ja 
 • Platinum-jäsenille +1,5 % lisätuotto Fellow Finance -palvelussa

Sijoittaja.fi – suomalaisen sijoittajan puolesta –

Terveisin Timo ja Hannu

Timo Heikkila Hannu Huuskonen

Timo Heikkilä, hallituksen puheenjohtaja, perustaja (KTM, TMC, HHJ)

Puh. 0400 763 509, timo.heikkila@sijoittaja.fi
Heikkilällä on kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta. Hän on työskennellyt Finnveran pääomasijoituksessa managerina ja sitä ennen Finnveralla rahoituspäällikkönä. Hän on myös toiminut Talouselämä-lehdessä yritystutkijana. Lisäksi hän toimii muutaman start-up-yrityksen hallituksessa.

 

Hannu Huuskonen, toimitusjohtaja, perustaja (KTM, CEFA)

Puh. 050 422 6331, hannu.huuskonen@sijoittaja.fi
Huuskosella on reilun kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta ja hän kuuluu ETF-sijoittamisen pioneereihin Suomessa. Hän on toiminut aikaisemmin Taaleritehtaan omaisuudenhoitotoimintojen yhtenä perustajana ja salkunhoitajana sekä Mandatumin salkunhoidossa analyytikkona.

 

 Kempowerin First North yleisöanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy