UPM:n tulos ei riittänyt markkinoille

UPM:n tulos noudatti tuttua Q3-tuloskaavaa. Ennusteita parempi tulos palkittiin kurssilaskulla. Älä osta osakkeita ennen tulosjulkistusta tällä tuloskaudella.

Julkaistu: 27.10.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Erikoinen tuloskausi on käynnissä

Q3-tuloskausi on käynnissä ja lähes kaikki tulokset palkitaan kurssilaskulla. Sijoittajan ei tällä tuloskaudella kannata ostaa osakkeita ennen tulosjulkistusta. Yksi syy laskeviin kursseihin on nousevat korot.

Kaikista seurannassamme olevista yhtiöistä löydät ennusteet, toteutuneet luvut sekä tuloskommenttimme Osaketyökalusta.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

Myös UPM palkittiin kurssilaskulla

UPM julkisti odotuksia paremman tuloksen ja sai palkinnoksi kurssilaskun.

Kuvan lähde: TradingView

UPM:n tulos

UPM:n liikevaihto oli 2 028 M€ (analyytikkojen ennuste 2 083 M€) ja oikaistu liikevoitto 215 M€ (ennuste 175 M€). Johdon mukaan liiketoiminnot menestyivät tyydyttävästi COVID-19-pandemian aiheuttamissa erittäin poikkeuksellisissa oloissa. Heikoista paperimarkkinoista ja sellun matalista hinnoista huolimatta yhtiön kannattavuus parani hieman edellisestä neljänneksestä, rahavirta vankistui ja liikevoittomarginaali pysyi yli 10 prosentissa. Viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna myyntihinnat laskivat kaikilla liiketoiminta-alueilla, ja graafisten paperien toimitukset laskivat 21 %.

  • UPM Communications Papersin tuotteiden kysyntä on ankarimmin kärsinyt COVID-19-pandemiaan liittyvistä toimista. Paperien kysyntä toipui odotetusti hieman sulkutoimien sävyttämästä Q2:sta mutta oli edelleen matalalla tasolla. Markkinahinnat laskivat 5 %. Käynnissä olevien kustannussäästö- ja tehokkuustoimien ansiosta liiketoiminta-alueen liikevoitto palasi takaisin plussalle.
  • UPM Raflatac ja UPM Specialty Papers hyötyivät keväällä etenkin kulutustavara- ja verkkokauppaa palvelevien tuotteiden poikkeuksellisen hyvästä kysynnästä. Kolmannella neljänneksellä markkinat normalisoituivat jossain määrin, mutta liiketoiminta-alueet tekivät edelleen hyvää tulosta.
  • UPM Biorefiningin neljännes oli vahva mitä tulee tuotantoon ja toimituksiin. UPM Biofuels teki uuden tuotantoennätyksen. Sellun hinnat olivat kuitenkin edelleen varsin matalalla tasolla, mikä vaikuttaa liiketoiminta-alueen kannattavuuteen.
  • UPM Plywoodin kuusivanerimarkkinat olivat hyvät niin kysynnältään kuin hinnoiltaan. Koivuvanerin markkinat sen sijaan olivat edelleen erittäin kilpaillut korkean lisäarvon tuotteissa.
  • UPM Energy teki jälleen hyvää tulosta. Vesitilanteen normalisoituessa ja markkinahintojen noustessa UPM Energy optimoi menestyksekkäästi tuotantoa voimakkaasti vaihtelevilla markkinoilla.

Tase oli erittäin vahva ja nettovelka oli hyvin alhainen 89 miljoonaa euroa. UPM ei antanut tarkkaa ohjausta, mutta kertoi, että Q4:lle ajoittuu selvästi enemmän huoltotoimia kuin vuoden edellisillä neljänneksillä, koska kahden sellutehtaan huoltoseisokit siirrettiin Q2:lta Q4:lle. Suoritus positiivinen tulosylityksen vuoksi.

Seuraa tuloskautta

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy