Valmet ehdottaa Neleksen sulautumista Valmetiin

Neles-gateen tuli odotettu käänne. Valmet on ehdottanut Neleksen hallitukselle sulautumista. Yhdessä Valmet ja Neles loisivat erinomaista arvoa osakkeenomistajille.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Neles-gateen tuli odotettu käänne. Valmet on ehdottanut Neleksen hallitukselle sulautumista. Yhdessä Valmet ja Neles loisivat erinomaista arvoa osakkeenomistajille.

Neles-gate

Valmet osti heti Neleksen osaketta, kun Neleksestä tuli itsenäinen pörssiyhtiö. Valmet sai päätökseen 14,88 prosentin osakehankinnan Neleksen osakkeista Solidium Oy:ltä 1. heinäkuuta 2020. Tämän jälkeen ruotsalainen Alfa Laval teki julkisen ostotarjouksen Neleksestä 13.7.2020 hintaan 11,50 euroa per osake.

Kirjoitimme 8.9.2020, että Ostotarjous Neleksestä todennäköisesti kaatuu. Ennakoimme, että melko suurella todennäköisyydellä nykyinen 11,50 euron Alfa Lavalin tekemä ostotarjous kaatuu. Pallo on ensisijaisesti Valmetilla. Nyt Valmet käytti palloa ja ehdottaa Neleksen sulautumista Valmetiin.

Sulautuminen Valmetiin

Valmet kertoi 29.9.2020 tiedotteella, että on kasvattanut omistustaan edelleen 29,5 prosenttiin.

Tiedotteessa todetaan, että Valmet näkee, että näiden kahden yhtiön yhdistäminen loisi erinomaista arvoa Valmetin ja Neleksen osakkeenomistajille pitkällä aikavälillä. Valmet on tänään lähestynyt Neleksen hallitusta ehdotuksella aloittaa keskustelut näiden kahden yhtiön mahdollisesta sulautumisesta.

Valmetin mukaan yhteenliittymä loisi erinomaista pitkän aikavälin arvoa molempien yhtiöiden osakkeenomistajille. Se muodostaisi vahvan alustan liiketoiminnan kasvulle jatkossa erityisesti automaatiojärjestelmissä ja venttiileissä.

Lue lisää tiedotteesta Valmetin IR-sivuilta.

Näkemyksemme mukaan Valmetin ehdotus on Alfa Lavalin ostotarjousta parempi pitkällä aikavälillä sekä Valmetin että Neleksen osakkeenomistajille.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat