Trump sai mitä toivoi ja nyt presidentti on paniikissa

Trump on toivonut USA:han nollakorkoja. Toive on nyt toteutunut ja siitä on muodostumassa Trumpille painajainen.

Julkaistu: 09.03.2020 Kirjoittaja:

korko koronavirus markkinaympäristö

Trump on vaatinut USA:han nollakorkoa

Trump on ollut kauppasodan alkamisen jälkeen tyytymätön Fedin korkopolitiikkaan. Trumpin mukaan ohjauskorkoa olisi pitänyt laskea aggressiivisemmin ja nopeammalla tahdilla. Fed on edennyt rauhallisemmin ja Trump on julkisesti nimitellyt Fedin pääjohtajia idiooteiksi ja luupäiksi, jotka eivät ymmärrä rahoitusmarkkinoista yhtään mitään.

Trump on vaatinut nollakorkoja USA:han jo pitemmän aikaa. Syyskuussa Trump twiittasi, että USA:ssa pitäisi olla nolla- ja tai jopa negatiiviset korot. Trumpin mukaan USA:n pitäisi joka tilanteessa maksaa alhaisinta korkoa maailmassa ja tätä Fedin luupäät eivät ymmärrä.

Nollakorot ovat nyt todellisuutta

Trumpin toive on käynyt toteen. Fed leikkasi hätäkokouksessa ohjauskorkoa 0,50 %-yksiköllä ja USA:n 10-vuotisen valtionlainan korko on laskenut koronaviruksen ja heikentyneiden talousnäkymien vuoksi.

USA:n valtionlainat ovat historiallisen alhaalla. Valtionlainan korko oli vielä helmikuussa 1,6 % ja nyt se on 0,39 %:ssa. Korko on täysin poikkeuksellisen alhainen ja ennustaa USA:han lamaa. Muutos on ollut hurja. Korko oli vielä yli yhden prosentin maaliskuun viides. Nyt neljä päivää myöhemmin ollaan alle 0,40 %:ssa.

Trump on osakemarkkinapresidentti, joka mittaa omaa menestystään Dow Jones -indeksillä. Valtionlainan korkojen painuminen nollaan on toden teolla säikäyttänyt osakemarkkinat, koska näin alhainen korkotaso ennakoi jyrkkää talouden alamäkeä. Tätä Trump ei osannut omissa toiveissaan ennakoida.

Koronasta on tullut Trumpin painajainen

Trump pelkää, että koronavirus estää hänen valinnan toiselle jatkokaudelle. Viikonloppuna Trump allekirjoitti 8,3 miljardin dollarin apupaketin koronaviruksen vastaiseen taisteluun. Hän myös lahjoitti oman neljännen vuosineljänneksen palkkansa (100 000$) terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle.

Trump on koronaviruksen johdosta pattitilanteessa myös kauppasodan suhteen. Tässä taloustilanteessa kaikki USA:n ja Kiinan väliset tariffit pitäisi purkaa. Kuitenkin koronavirus sai alkunsa Kiinasta, joten sopimus Kiinan kanssa voisi nykyisessä tilanteessa kääntyä Trumpia vastaan. Todennäköisesti Trumpin taktiikka on yrittää sysätä syy koronasta muiden harteille ja aloittaa mahdollisimman laajoja elvytyspaketteja, joilla Yhdysvaltain talous välttäisi pitempikestoisen taantuman. Trump tekee takuuvarmasti kaikkensa, että osakemarkkina stabiloituisi ja kääntyisi takaisin nousuun. Seuraava ehdotus lienee se, että keskuspankki alkaisi ostaa osakkeita omaan taseeseensa.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxOSAKESÄÄSTÄJIEN JÄSENILLE2 25% ETU VUOSIJÄSENYYDESTÄ OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy