Netflix ja IBM avasivat tuloskauden

Netflix ja IBM olivat kv-tuloskauden ensimmäisiä mielenkiintoisia tulosjulkistajia. Molemmat osakkeet nousivat tulosjulkistuksen jälkeen.

Julkaistu: 22.01.2020 Kirjoittaja:

FAANG osakkeet tulokset

Netflix

Netflix on viime vuosikymmenen parhaiten tuottaneita osakkeita ja yhtiön markkina-arvo on noussut 134 miljardiin euroon. Vuoden 2010 alussa markkina-arvo oli noin 3 miljardia euroa. Netflix kuuluu ns. FAANG-osakkeisiin, jotka ovat tarjonneet sijoittajille satumaisia tuottoja.

Netflix on kasvuosake, jonka arvostustaso on monelle sijoittajalle liikaa. Osake saa täyden kympin Osaketyökalussa kasvusta ja heikoimmat pisteet (1 pist.) arvosta. Yhtiön arvostusluvut ovat korkeat, P/E vuoden 2020 tulosennusteella on 61,8. Yhtiö on kasvattanut liikevaihtoa viime vuosina yli 30 %:n vuosivauhtia.

Netflix julkisti odotukset ylittäneen Q4-tuloksen, jossa osakekohtainen tulos kasvoi 333 % $1,30 per osake. Liikevaihto kasvoi yli 30 % 5,47 miljardiin dollariin. Netflixin kohdalla sijoittajat seuraavat kuitenkin tilaajien määrää. Tilaajien määrä kasvoi 8,76 miljoonalla odotusten ollessa 7,8 miljoonaa. Netflix ohjasi seuraavalle kvartaalille 7 miljoonaan tilaajan kasvua, joka on hieman analyytikoiden ennusteiden alle 8,1 miljoonaa. Tulevalla kvartaalilla Netflixin pitää jälleen rikkoa odotukset.

Pettymys Netflixin raportissa oli kasvu USA:ssa. Tämä ei sinällään tullut yllätyksenä, sillä sama trendi on ollut aiempinakin kvartaaleina. USA:ssa uusia tilaajia tuli 550 000. Kilpailu suoratoistopalveluissa USA:ssa kiristyy mm. Disney ja Applen tuodessa uudet edullisemmat palvelut kuluttajien saataville.

Osake nousi jälkipörssissä lievästi.

IBM

IBM on Netflixin vastakohta. Teknologian dinosaurus, jonka osake ei ole tuottanut viimeisen kymmenen vuoden aikana juuri mitään. IBM on keräilemässä uutta momentumia ostettuaan Red Hatin.

IBM saa heikot pisteet kasvusta ja kohtuulliset arvosta. P/E-luvulla mitattuna IBM on ollut pitkään halpa. Vuoden 2020 tulosennusteella P/E on vain 10,4.

Q4:lla IBM:n tulos laski 3 %. Liikevaihto pysyi käytännössä ennallaan. Johto ilakoi tiedotteessa kasvusta, joka johtui pilviliiketoiminnasta. Sekä osakekohtainen tulos $4,71 että liikevaihto 21,8 miljardia dollaria kuitenkin ylittivät analyytikoiden ennusteet.

Osake nousi jälkipörssissä lievästi.

Seuraa tuloskauttaFI_Free_stocks


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxSijoittajaApp

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy