New call-to-action

Miksi jokaisen osakesijoittajan kannattaa avata Osakesäästötili?

Kerromme esimerkkilaskelmin, kuinka paljon piensijoittaja voittaa rahaa osakesäästötilin avulla.

Julkaistu: 13.09.2019 Kirjoittaja:

osakesäästötili osakkeet sijoittaminen säästäminen verotus

Piensijoittaja samalle viivalle suursijoittajien kanssa

Parasta osakesäästötilissä on, että piensijoittajat pääsevät vihdoin samalle verotusviivalle suursijoittajien kanssa. Rahastot eivät maksa osinkoveroa tai myyntivoittoveroa ja saavat näin kilpailuetua itsenäisesti osakkeisiin sijoittavaan yksityissijoittajaan nähden.

  • Osakesäästötili tulee voimaan 1.1.2020
  • Osakesäästötilille voi tallettaa enintään 50 000 euroa
    • Summa voi myös olla pienempi
  • Osakesäästäjä ei maksa vuosittain myyntivoittoveroa, eikä osinkoveroa
  • Veroja maksetaan, kun osakesäästötililtä nostetaan varoja

Vertaile osakesäästötilejä uudella työkalulla

Sijoittaja.fi ja Vertaaensin.fi ovat toteuttaneet yhteistyössä osakesäästötilien vertailutyökalun. Vertaile osakesäästötilejä ja löydä sinulle sopivin osakesäästötili.

VERTAA OSAKESÄÄSTÖTILEJÄ!

Esimerkkilaskelmat Osakesäästötilin eduista

Ensimmäinen laskelma on ns. perusskenaario. Siinä osinkotuoton osuus on 4 % ja myyntivoittojen 5 %. Kymmenen vuoden päästä arvo-osuustilillä on 18 736 euroa ja osakesäästötilillä 23 674 euroa. Jos sijoittaja nostaa koko summan osakesäästötililtä, jää hänelle verojen jälkeen 19 572 euroa.

Laskelmista voidaan huomata, että mitempi sijoitusperiodi, sitä suurempi osakesäästötilin veroetu. Tämä johtuu korkoa korolle -ilmiöstä.

Osinkosijoittajan salkku

Toisessa esimerkissä osinkotuoton osuus on 6 % ja arvonnousun 3 %. Kyseessä on siten osinkosijoittajan salkku. Laskelmista voidaan havaita, että osakesäästötilin summat pysyvät samana. Tämä johtuu siitä, että verot maksetaan vasta varoja nostettaessa 30 (30 000 € asti) ja 34 %:n verokannoilla.

Lyhyemmällä sijoitusperiodilla osinkosijoittajan etu on pienempi kuin perussijoittajan, sillä pörssiyhtiöiden verotus on kevyempää (25,5 %).

Kasvusijoittajan salkku

Kasvusijoittaja hyötyy osakesäästötilistä kolmessa esimerkkilaskelmassa eniten. Kasvusijoittajan tuotto syntyy valtaosin arvonnoususta. Esimerkkilaskelmassa se on 7 % ja osinkotuotto 2 %.

30 vuoden kuluttua arvo-osuustilillä on verojen jälkeen 64 125 euroa ja osakesäästötilillä 92 167 euroa.

Haluatko artikkeleita ja sijoitusideoita osakesäästötilistä?

Entä, jos säästäjällä ei ole 10 000 euron alkusijoitusta?

Seuraavassa artikkelissa kerromme, kuinka pienellä summalla kannattaa avata osakesäästötili ja miten se tehdään järkevimmin.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy