Suomi Fundamentti voitti marraskuussa indeksin yli 5 %-yksiköllä

Suomi Fundamentti tuotti marraskuussa selvästi indeksiä paremmin, Katso mitkä ovat salkun kolme kärkiosaketta.

mallisalkut osakkeet Suomi Fundamentti-mallisalkku

Suomi Fundamentti

Suomi Fundamentti on pisimpään seurannassamme ollut mallisalkku. Se on ollut livenä jo vuodesta 2009 lähtien. Salkku on indeksiä riskisempi, mutta tuotto on ollut pitkässä juoksussa selvästi parempi. Tänä vuonna tekemämme strategiapäivityksen jälkeen Suomi Fundamentti on tuottanut vakuuttavasti.

Marraskuussa Suomi Fundamentti nousi 5,5 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi laski 0,2 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 34,4 % ja vertailuindeksi 15,8 %.

TOP 3 -osakkeet

Suomi Fundamentin kärjessä jatkaa Citycon, joka tarjoaa tällä hetkellä korkeaa tulostuottoa suhteessa riskiin. Uutena osakkeena kärkikolmikkoon nousi Sanoma. Nokian Renkaiden kurssi on alamaissa tulevaisuuden tulosennusteisiin nähden.

Q3-tuloskaudella kolmikosta heikoiten suoriutui Nokian Renkaat.

Q3:lla Cityconin operatiivinen liikevoitto oli 48,0 M€ (ennuste 49,2 M€). Taloudellinen vuokrausaste laski hieman 95,3 %:ssa. Nettovarallisuus per osake oli 12,58 €. Vertailukelpoisten nettovuokratuottojen kasvu jatkui Suomen ja Norjan liiketoimintojen hyvän kehityksen myötä. Tehtyjen divestointien jälkeen Citycon täsmensiohjeistusta. Operatiivisen osakekohtaisen tuloksen (EPRA EPS) odotetaan olevan välillä 0,79-0,82 euroa. Suoritus oli neutraali.

Q3:lla Sanoman liikevaihto oli 372,2 M€ (analyytikoiden ennuste 384,6 M€) ja oikaistu liikevoitto 87 M€ (ennuste 89,7 M€). Johdon mukaan kaikkien liiketoimintasegmenttien liiketoiminta kehittyi vuoden 2019 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana suotuisasti. Konsernin kannattavuus oli hyvällä tasolla, ja yhtiö sai Iddinkin yritysoston päätökseen syyskuun puolivälissä. Sanoma nosti näkymiä vuodelle 2019 koskien operatiivista liikevoittoprosenttia ilman hankintamenojen poistoja noin 15 %:sta yli 15 %:iin (2018: 15,7 %). Parannus johtui Iddinkin liittämisestä osaksi konsernia vuoden 2019 viimeisen vuosineljänneksen alusta lukien sekä liiketoimintamme vakaana jatkuneesta kehityksestä kaikissa liiketoimintasegmenteissä. Marraskuun lopussa erääntyy 200 milj. euron joukkovelkakirjalaina, jonka Sanoma maksaa pois. Tämä alentaa rahoituskuluja merkittävästi. Suoritus oli neutraali.

Nokian Renkaiden liikevaihto oli 357,3 M€ (analyytikoiden ennuste 363,5 M€) ja liikevoitto 67,5 M€ (ennuste 83,4 M€). Nokian Renkaat antoi tulosvaroituksen 22.10., joten analyytikkojen tulosennuste oli erikoisen korkea. Johto ei erityisemmin selitellyt heikkoa kannattavuutta. Totesi vain: “Henkilöautonrenkaiden liikevaihto puolestaan laski Euroopan auto- ja rengasmarkkinan jatkuessa heikkona. Tämä yhdessä korkeampien materiaali- ja laajentumiskustannusten kanssa vaikutti kannattavuuteen negatiivisesti. Venäjällä markkina on heikentynyt, mikä on selkeä muutos verrattuna vuoden alun odotuksiimme. Markkinoiden odotetaan jatkuvan pehmeinä vuonna 2020.” Tästä kommentista johtuen markkina otti raportin negatiivisesti ja kurssi laski. Uusi ohjeistus. Vuonna 2019 liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla odotetaan olevan noin vuoden 2018 tasolla ja liikevoittoprosentin olevan noin 20 % tasolla. Vuonna 2018 päivitetyn strategian mukaisesti Nokian Renkaat hakee lisäkasvua Venäjällä, Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Kasvuun liittyvistä investointiohjelmista johtuen liikevoitto vuonna 2019 sisältää merkittäviä ylimääräisiä liiketoiminnan kuluja vuoteen 2018 verrattuna.

Mallisalkut kuuluvat sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen

Tarjolla on laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa mallisalkkua. Suomi Fundamentti on salkuista pitkäikäisin ja sillä on paras tuottohistoria. Suomi Laatuosake -salkku on perustettu oikealla rahalla ja sen heilunta on maltillisempaa. Maksullisena jäsenenä pääset tutustumaan salkkujen sisätöön sekä saat käyttöösi laajan työkalupakin sijoittamiseen.

Tutustu, mitä maksavana jäsenenä saat!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy