Sijoittaja.fi:n ETF-mallisalkuissa muutoksia

mallisalkku

Muutimme mallisalkut vastaaman tuoretta markkinanäkemystämme. Olemme nostaneet syklisten osakkeiden painoa ja vähentäneet defensiivisiä. Salkuissa on nyt myös painotettu vastuullisia sijoituskohteita.

Julkaistu: 15.11.2019 Kirjoittaja:

mallisalkut markkinaympäristö sijoitusideat

Markkinanäkemys

Päivitimme markkinanäkemyksemme Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysiin. Tämä löytyy myös Markkinaympäristöstä.

Talouskasvu on ollut kulutuskysynnän varassa. Valmistava teollisuus ja investoinnit ovat laskusuhdanteessa. Kauppasovun uskotaan parantavan tilannetta ja teollisuusosakkeet ovat jo toipuneet kesän romahduksesta. Positiivisessa skenaariossa, jota pidämme todennäköisimpänä, sykliset osakkeet performoivat paremmin kuin markkina keskimäärin. Salkussa kannatta silti olla myös matalariskisempiä ja laatuosakevaihtoehtoja, jos esimerkiksi kauppasotaneuvottelut ottavat takapakkia tai teollisuuden matalasuhdanne kestää odotettua pitempään.

Uudessa allokaationäkemyksessämme olemme nostaneet osakkeiden painoa siirtämällä listatuista kiinteistösijoitusyhtiöistä 2 %-yksikköä eurooppalaisiin osakkeisiin. Muuten painot pysyivät ennallaan. Yksityissijoittajalle emme pidä korko-ETF:iä (tai korkorahastoja) houkuttelevina alhaisten yieldien vuoksi, joten piensijoittaja voi harkita korko-ETF:ien korvaamisen käteisellä tai vaihtoehtoisilla sijoituksilla nykyisessä  matalassa korkoympäristössä.

Mallisalkut päivitetty markkinatilanteeseen

Muutimme ETF-mallisalkut vastaamaan päivitettyä markkinanäkemystämme. Passiivinen Kulupihtari mallisalkussa muutokset olivat pieniä. Salkku sijoittaa aina 50 % varoista korko-ETF:iin ja 50 % osake-ETF:iin. Passiivinen Kulupihtari mallisalkku hyödyntää markkinoiden kustannustehokkaimpia ETF:iä ja pyrkii markkinatuottoon. Salkun riski vastaa perinteisten 50/50 Yhdistelmärahastojen riskiä. Mallisalkun hallinnointikulu on vain 0,187 % per vuosi.

Strategiamestari-mallisalkussa muutokset olivat suurempia. Lähes kaikkien osake-ETF:ien painot muuttuivat. Lisäksi teimme ETF-vaihdoksia, jotta salkku tuottaisi paremmin muuttuneessa markkinatilanteessa. Strategiamestari tarjoaa hyvin hajautetun vaihtoehdon tuottohakuiselle sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta laajasti läpi omaisuusluokkien.

 Katso kaikki mallisalkkumme yhdestä paikasta. Mallisalkut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen.

KATSO MALLISALKKUMME!


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy