Sijoittaja.fi:n ETF-mallisalkuissa muutoksia

Muutimme mallisalkut vastaaman tuoretta markkinanäkemystämme. Olemme nostaneet syklisten osakkeiden painoa ja vähentäneet defensiivisiä. Salkuissa on nyt myös painotettu vastuullisia sijoituskohteita.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Muutimme mallisalkut vastaaman tuoretta markkinanäkemystämme. Olemme nostaneet syklisten osakkeiden painoa ja vähentäneet defensiivisiä. Salkuissa on nyt myös painotettu vastuullisia sijoituskohteita.

Markkinanäkemys

Päivitimme markkinanäkemyksemme Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysiin. Tämä löytyy myös Markkinaympäristöstä.

Talouskasvu on ollut kulutuskysynnän varassa. Valmistava teollisuus ja investoinnit ovat laskusuhdanteessa. Kauppasovun uskotaan parantavan tilannetta ja teollisuusosakkeet ovat jo toipuneet kesän romahduksesta. Positiivisessa skenaariossa, jota pidämme todennäköisimpänä, sykliset osakkeet performoivat paremmin kuin markkina keskimäärin. Salkussa kannatta silti olla myös matalariskisempiä ja laatuosakevaihtoehtoja, jos esimerkiksi kauppasotaneuvottelut ottavat takapakkia tai teollisuuden matalasuhdanne kestää odotettua pitempään.

Uudessa allokaationäkemyksessämme olemme nostaneet osakkeiden painoa siirtämällä listatuista kiinteistösijoitusyhtiöistä 2 %-yksikköä eurooppalaisiin osakkeisiin. Muuten painot pysyivät ennallaan. Yksityissijoittajalle emme pidä korko-ETF:iä (tai korkorahastoja) houkuttelevina alhaisten yieldien vuoksi, joten piensijoittaja voi harkita korko-ETF:ien korvaamisen käteisellä tai vaihtoehtoisilla sijoituksilla nykyisessä  matalassa korkoympäristössä.

Mallisalkut päivitetty markkinatilanteeseen

Muutimme ETF-mallisalkut vastaamaan päivitettyä markkinanäkemystämme. Passiivinen Kulupihtari mallisalkussa muutokset olivat pieniä. Salkku sijoittaa aina 50 % varoista korko-ETF:iin ja 50 % osake-ETF:iin. Passiivinen Kulupihtari mallisalkku hyödyntää markkinoiden kustannustehokkaimpia ETF:iä ja pyrkii markkinatuottoon. Salkun riski vastaa perinteisten 50/50 Yhdistelmärahastojen riskiä. Mallisalkun hallinnointikulu on vain 0,187 % per vuosi.

Strategiamestari-mallisalkussa muutokset olivat suurempia. Lähes kaikkien osake-ETF:ien painot muuttuivat. Lisäksi teimme ETF-vaihdoksia, jotta salkku tuottaisi paremmin muuttuneessa markkinatilanteessa. Strategiamestari tarjoaa hyvin hajautetun vaihtoehdon tuottohakuiselle sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta laajasti läpi omaisuusluokkien.

 Katso kaikki mallisalkkumme yhdestä paikasta. Mallisalkut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen.

KATSO MALLISALKKUMME!

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Parhaat Suomi-osakkeet vuodelle 2024
Markkinaympäristö: Yhdysvaltojen inflaatio ennusteita korkeammalla tasolla helmikuussa
Kiinnostavia osinkoyhtiöitä Pohjoismaista
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat