Osaketyökalun kärkikolmikkoon Incap ja Yleiselektroniikka

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Osaketyökalun kärjessä pysyttelee Capman. Incap ja Yleiselektroniikka tulivat uutena kärkikolmikkoon. Katso muut osakkeet ja seuraa kehitystä!

Julkaistu: 06.10.2019 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoitusideat

TOP-osakkeiden tuotot

Olemme seuranneet Osaketyökalun parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta lähtien. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit.

Osakkeet nousivat syyskuun kahdella viimeisellä viikolla. Indeksi nousi 0,7 %. Osaketyökalun TOP-osakkeet kehittyivät seuraavasti:

  • TOP 5 -osakkeet +1,3 %
  • TOP 10 -osakkeet +0,3 %
  • TOP 15 -osakkeet +0,7 %
  • HEX 25 -indeksi +0,7 %

TOP-osakkeet

Osaketyökalussa on 113 kotimaista osaketta. Ne pisteytetään sijoitustutkimuksessa löydettyjen faktoreiden perusteella: momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteiden perusteella houkuttelevimmat osakkeet ovat: Capman, Incap ja Yleiselektroniikka. Incap ja Yleiselektroniikka tulivat uutena kärkikolmikkoon.

Q2/2019 Capmanin liikevaihto oli 13,4 M€ (ennuste 10,7 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 6,3 M€ (ennuste 4,6 M€). Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Capmanin palkkiotuottoihin perustuva kannattavuus kaksinkertaistui vertailukaudesta. Johdon mukaan varainhankinta jatkuu vilkkaana. Capman kerää tällä hetkellä pääomia Buyout, Infra ja Real Estate -sijoitusalueiden uusimpiin rahastoihin. Näkymät ennallaan.

Q2/2019 Incapin liikevaihto oli 18,7 M€ (ennuste 17,0 M€) ja liiketulos 2,9 M€ (ennuste 2,0 M€). Incapin alkuvuosi 2019 on ollut vahva. Puolivuositasolla liikevaihto kasvoi 38% vertailukauteen verrattuna. Liikevaihtoa kasvattivat erityisesti esineiden internetin (IoT) ja kevyiden kulkuneuvojen liiketoiminta-alueilla. Elektroniikan sopimusvalmistuksen odotetaan jatkavan kasvua ja Incapin matala organisaatiorakenne, tehokkuus ja joustavuus mahdollistavat kilpailukyvyn säilymisen erittäin kilpaillulla alalla. Incapin tavoitteena on kasvaa orgaanisesti, mutta nykyinen taloudellinen tilanne mahdollistaa myös yritysostot tarvittaessa. Ohjaus vuodelle 2019 ennallaan.

Q2/2019 Yleiselektroniikan liikevaihto oli 13,7 M€ (ennuste 15,0 M€) ja liiketulos 0,6 M€ (ennuste 0,7 M€). Johdon mukaan toisella vuosineljänneksellä yhtiö saavutti liikevaihdossa lähes saman tason kuin viime vuonna, joka oli erittäin vahva. Myyntikatteen lievä lasku kaikilla markkina-alueilla painoi tulosta vertailukauteen nähden. Yleiselektroniikan pääomistaja vaihtui kesäkuussa, kun yrityksen 50 vuotta sitten perustanut Jussi Aspiala perheineen myi enemmistöosuutensa 51,79% Preato Capital AB:lle. Preato Capital on tiedottanut julkisesti ja tiedottanut myös henkilöstöä siitä, että se aikoo kehittää Yleiselektroniikkaa edelleen itsenäisenä pörssiyhtiönä. Ohjaus ennallaan.

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen ja löytyvät Sijoittajan työkalut -osiosta:

Tutustu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy