northcrypto

Miten ETF-sijoittajat ovat allokoineet sijoituksensa?

ETF:issä oleva varallisuus oli elokuun lopussa 2 700 miljardia dollaria. Ensisijaisesti ETF:iä käyttää maailman terävin sijoituskärki. Mihin omaisuusluokkiin ETF-sijoittajat ovat sijoittaneet ja voiko varallisuusmuutoksista tehdä johtopäätöksiä?

Julkaistu: 25.09.2014 Kirjoittaja:

allokaatio ETF

Johtopäätökset ETF-varallisuudesta ja muutoksista

  • Osakkeissa ETF-sijoittajat ovat kuluvana vuotena luottaneet Japaniin ja Eurooppaan
  • Korko-ETF:issä sijoittajat ovat kuluvana vuotena luottaneet USA:n valtion velkakirjoihin, kehittyvien markkinoiden velkakirjoihin ja korkean luottoluokituksen yrityslainoihin
  • Riskilainoissa (high yield) oleva ETF-varallisuus ei juuri ole lisääntynyt => riskilainojen tuotto ei vastaa riskiä
  • Kultaan ja raaka-aineisiin ei luottoa ole löytynyt

ETF:issä oleva varallisuus omaisuusluokittain

ETF-allokaatio

 

 

ETF:t ovat ensisijaisesti osakesijoittamiseen. Korko-ETF:t kasvattavat kuitenkin suosiotaan. ETF:issä oleva varallisuus on allokoitunut (8/2014) siten, että osake-ETF:issä on 80 % varallisuudesta, koroissa 15 %:ia ja vaihtoehtoisissa 5 %. Osake-ETF:issä on siten perinteistä allokaatiota suurempi osuus sijoittajien varoista. Kiinnostavaa on se, että korko-ETF:issä oleva varallisuus on kasvanut 15 %, kun osake-ETF:issä oleva varallisuus on kasvanut kuluvan vuoden aikana 6 %.

Osake-ETF:issä kehittyneiden osuus on luonnollisesti suurempi kuin kehittyvien. Kehittyneille markkinoille sijoittavissa ETF:issä varallisuutta oli (8/2014) 87 % ja kehittyvissä 13 %. Kasvu-%:issa ei ole merkittävää eroa.

Alueittain USA on suosituin. USA:han sijoittavissa osake-ETF:issä oli 54 %, Eurooppan sijoittavissa 11 %, kehittyville markkinoille sijoittavissa 13 % ja Japaniin sijoittavissa 6 %. ETF-sijoittajat ovat kasvattaneet sijoituksiaan Japanissa kuluvan vuoden aikana eniten. Kasvu-% on 13 %.

Korko-ETF:issä yrityslainat ovat suositumpi sijoituskohte kuin valtioiden velkakirjat. Eniten sijoitusvarallisuus on kuitenkin kuluvan vuoden aikana kasvanut USA:n valtion velkakirjoissa (34 %), kehittyvien maiden velkakirjoissa (25 %) ja korkean luottoluokituksen yrityslainoissa (16 %). ETF-sijoittajat eivät ole innostuneet yritysten riskilainoista. Kasvu on ollut vain 3 % kuluvana vuotena.

Mielenkiintoinen on myös kulta-ETF:issä oleva varallisuuden muutos. Kulta-ETF:istä on kuluvan vuoden aikana poistunut varallisuutta 0,6 %.

Tiesitkö, että ETF-valintatyökalullamme voit helposti etsiä tehokkaimmat ETF:t kyseisiin omaisuusluokkiin tai alueisiin!

Katso myös Mihin suursijoittajat ohjasivat varojaan elokuussa.

Timoheikkila_web_s

Kirjoittaja Timo Heikkilä on Sijoittaja.fi:n perustaja ja toimii Sijoittaja.fi:n hallituksen puheenjohtajana. Heikkilällä on kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy