Osakevalintatyökalun kärkikolmikkoon Fortum ja Metso

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Osaketyökalun kärjessä pysyttelee Capman. Fortum ja Metso tulivat uutena kärkikolmikkoon. Katso muut osakkeet ja seuraa kehitystä!

Julkaistu: 03.09.2019 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet. sijoitusideat

TOP-osakkeiden tuotot

Olemme seuranneet Osaketyökalun parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta lähtien. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit.

Osakkeet nousivat elokuun kahdella viimeisellä viikolla. Indeksi nousi 2,6 %. Osaketyökalun TOP-osakkeet kehittyivät seuraavasti:

 • TOP 5 -osakkeet -1,0 %
 • TOP 10 -osakkeet +0,2 %
 • TOP 15 -osakkeet +1,0 %
 • HEX 25 -indeksi +2,6 %

TOP-osakkeet

Osaketyökalussa on 112 kotimaista osaketta. Ne pisteytetään sijoitustutkimuksessa löydettyjen faktoreiden perusteella: momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteiden perusteella houkuttelevimmat osakkeet ovat: Capman, Fortum ja Metso. Fortum ja Metso tulivat uutena kärkikolmikkoon.

Alla on kuvakaappaus Arvostusluvut-välilehdeltä. Siitä voidaan havaita, että kaikilla kolmella osakkeella on korkea tuloksen kasvuennuste. Fortumilla korkein: 22,0 % p.a.

Q2/2019 Capmanin liikevaihto oli 13,4 M€ (ennuste 10,7 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 6,3 M€ (ennuste 4,6 M€). Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Capmanin palkkiotuottoihin perustuva kannattavuus kaksinkertaistui vertailukaudesta. Johdon mukaan varainhankinta jatkuu vilkkaana. Capman kerää tällä hetkellä pääomia Buyout, Infra ja Real Estate -sijoitusalueiden uusimpiin rahastoihin. Näkymät ennallaan.

Q2/2019 Fortumin liikevaihto oli 1 144 M€ (analyytikkojen konsensusennuste 1 192 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 232 M€ (analyytikkojen konsensus 189 M€). Johdon mukaan toinen neljännes oli hyvä Fortumille. Saavutetun sähkön hinnan nousu ja vesi- ja ydinvoiman tuotantomäärien kasvu olivat Generation-segmentin tulosparannuksen tärkeimmät tekijät. Russia-segmentin tulosta puolestaan kasvattivat sähkön myyntikatteiden ja kapasiteettimaksujen nousu. Toisella vuosineljänneksellä Fortum sai ensimmäistä kertaa osinkoa Uniperilta. 165 miljoonan euron osinko vaikutti huomattavasti Fortumin kassavirtaan ja 399 miljoonan euron osuus Uniperin tuloksesta paransi selvästi Fortumin nettotulosta ja kasvatti osakekohtaista tulosta 0,45 euroa.

Q2/2019 Metson liikevaihto oli 903 M€ (analyytikoiden ennuste 901 M€) ja oikaistu liikevoitto 114 M€ (ennuste 108 M€). Saadut tilaukset kasvoivat 2 % edellisvuodesta. Tilauskanta oli 15,6 % korkeammalla kuin vuosi sitten. Johdon mukaan asiakastoimialojen aktiviteetti oli korkealla tasolla, mikä näkyi sekä Mineralsin että Flow Controlin hyvänä tilauskertymänä. Kaivoslaitteissa tarjouspyynnöt ja neuvottelut jatkuvat aktiivisina, vaikkakaan suuria tilauksia ei ajoituksesta johtuen toiselle neljännekselle kirjattu. Suurin uutinen tuli katsauskauden jälkeen, kun  Metso Minerals ja Outotec tiedottivat yhdistymisestä ja että venttiililiiketoiminnasta tulee itsenäinen yhtiö nimeltään Neles. Näkymät ennallaan: sekä Minerals- että Flow Control -segmentissä markkina-aktiviteetin odotetaan jatkuvan nykyisellä korkealla tasolla sekä laitteissa että palveluissa.

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen ja löytyvät Sijoittajan työkalut -osiosta:

Tutustu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy