ETF-mallisalkuilla vahva heinäkuu jenkkiosakkeiden siivittämänä

mallisalkku

Heinäkuussa sijoittajat suosivat teknologiaosakkeita ja Yhdysvaltojen osakemarkkinoita. Osakkeisiin sijoittavat ETF-mallisalkkumme olivat hyvin positioituneet, ja päihittivät vertailuindeksin heinäkuussa. Katso artikkelista, mitkä olivat kuukauden parhaat ETF-rahastot!

Julkaistu: 02.08.2019 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut osakkeet sijoitusideat

Markkinatilanteeseen soveltuva salkku

Heinäkuussa osakemarkkinat jatkoivat kesäkuussa alkanutta nousua etenkin Yhdysvalloissa, salkkujen jenkkiosake-ETF:t nousivat +5,1 % ja +6,4 %. Euroopassa ja kehittyvillä markkinoilla tuotot jäivät matalammiksi. Myös pitkän maturiteerin valtionlainat nousivat voimakkaasti sijoittajien odottaessa Fedin alkavaa koronlaskua. Raaka-aineet olivat kuukauden heikoin sijoitus.

Pelkästään osakkeista muodostettu salkku voi nykytilanteessa olla liian riskinen. Mallisalkuistamme laajasti hajauttavat ETF-mallisalkut ovat Strategiamestari ja Passiivinen Kulupihtari.

Muutimme 9.5.2019 sijoitusnäkemystämme vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta. Katso näkemys Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysista. Muutimme Passiivinen Kulupihtari ja Strategiamestari -salkkujen ETF:ien painoja.

Tutustu mallisalkkuihin!

Suomi Fundamentti tuottanut pitkässä juoksussa erinomaisesti – salkkuvaihtoehdoista riskisin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Suomi Fundamentti laski heinäkuussa 1,4 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi laski 1,2 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 18,2 % ja vertailuindeksi 11,8 %.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi. Sen tuotto vuoden alusta on 13,22 %.

Passiivinen Kulupihtari – edullinen ETF-salkku

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme nousi heinäkuussa 2,4 % ja vertailurahastot nousivat 1,2 %. Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut 13,9 % ja vertailurahastot 11,6 %.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi reilusti yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

HEINÄKUU 2019 TOP 3 ETF:t

 • Yhdysvaltalaiset osakkeet / iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8.DE+5,1 %
 • Kehittyvien markkinoiden valtionlainat / Vanguard USD Emerging Markets Government Bond (VEMT.L) +3,3 %
 • Japanilaiset Nikkei 225 -indeksin osakkeet / Xtrackers Nikkei 225 UCITS ETF (XDJP.DE) +2,6 %

HEINÄKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

 • Eurooppalaiset Stoxx Europe 600 -indeksin osakkeet / Xtrackers Stoxx Europe 600 UCITS ETF (XSX6.DE+0,2 %
 • Kehittyvien markkinoiden osakkeet / iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (EMIM.L+0,6 %
 • Vakuudelliset hyvän luottoluokituksen euromääräiset velkakirjat / Xtrackers II iBoxx EUR Liquid Covered UCITS ETF (XLIQ.DE+1,1 %

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku nousi heinäkuussa 2,4 %, maailman osakkeista ja korkoindekseistä muodostettu vertailuindeksi nousi 2,0 % ja vertailurahastot 1,2 %. Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut 14,0 %, vertailuindeksi 14,7 % ja vertailurahastot 11,6 %.

HEINÄKUU 2019 TOP 3 ETF:t

 • Teknologiapainotteisen NASDAQ-100 indeksin yhtiöt / Amundi NASDAQ-100 UCITS ETF (ANX.PA+6,4 %
 • Globaalit osakkeet, laatustrategia / Xtrackers MSCI World Quality UCITS ETF (XDEQ.DE) +3,9 %
 • Lohkoketjuteknologiaa kehittävät tai siitä hyötyvät osakkeet / First Trust Indxx Innovative Transaction & Process UCITS ETF (BLOK.L+3,9 %

HEINÄKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

 • Raaka-aineisiin sijoittava strategia-ETF, valuuttasuojattu / db x-trackers DBLCI-OY Balanced UCITS IV ETF (XDBC.DE) -2,3 %
 • Eurooppalaiset osakkeet, minimivolatiliteettistrategia / Amundi MSCI Europe Minimum Volatility Factor UCITS ETF (MIVO.PA) -0,0 %
 • Euroalueen vakuudelliset korkean luottoluokituksen yrityslainat / PIMCO Covered Bond Source UCITS ETF (COVR.DE+0,9 %

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä -mallisalkku – 4 %:n tuottoa tavoitteleva korkosalkku

Korkotuoton Metsästäjä nousi heinäkuussa 1,1 % ja vertailuindeksi nousi 1,4 %. Vuoden alusta Korkotuoton Metsästäjä on noussut 7,3 % ja vertailuindeksi 7,7 % Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa.

HEINÄKUU 2019 TOP 3 ETF:t

 • Aasialaisten hyvän luottoluokituksen omaavien valtioiden paikallisvaluuttamääräiset lainat / iShares Emerging Asia Local Government Bond UCITS ETF (IGEA.L) +3,6 %
 • Kehittyvien markkinoiden paikallisvaluuttamääräiset valtionlainat / SPDR Barclays Emerging Markets Local Bond UCITS ETF (SYBM.DE+3,6 %
 • Seniori-/syndikoidut lainat / Highland/iBoxx Senior Loan ETF (SNLN.O) +3,2 %

HEINÄKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

 • Lyhyen maturiteetin amerikkalaiset riskilainat, valuuttakurssisuojattu / PIMCO Short-Term High Yield Corporate Bond Index Source UCITS ETF (EUR Hedged) (STHE.L) -0,2 %
 • Vaihtuvakorkoiset USD-määräiset hyvän luottoluokituksen yrityslainat, valuuttakurssisuojattu / Amundi ETF Floating Rate USD Corporate UCITS ETF – hedged EUR (AFLE.PA+0,0 %
 • Euroalueen riskilainat / iShares € High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IHYG.L) +0,1 %

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on kolme laajasti hajauttavaa ETF-salkkua sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Fellow Finance -salkku

Vertaislainasalkku – Oikealla rahalla toteutettu Fellow Finance -vertaislainasalkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 8,4 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy