Löysimme tekijän, joka selittää 84 % Outokummun osakkeen kurssiliikkeistä

Outokumpu on riskiosake, jonka kurssikäyttäytyminen aiheuttaa usein sijoittajille päänvaivaa. Löysimme tekijän, joka selittää peräti 84 % Outokummun kurssiliikkeistä. Sijoittaja voi hyödyntää tätä omissa sijoituspäätöksissä.

Julkaistu: 20.06.2019 Kirjoittaja:

osakkeet outokumpu

Outokumpu seuraa U.S. Steelin kurssia

Kirjoitimme Q1-tuloksen jälkeen, että Outokummun tulos oli heikko, mutta raportissa oli myös positiivisia signaaleja. Tutkimme Outokummun tulos- ja kurssikehitystä ja huomasimme, että Outokummun osakekurssi kääntyy noin 6 kk ennen positiivista käännettä liiketoiminnassa.

Löysimme nyt muuttujan, joka korreloi 92 %:sti Outokummun osakekurssin kanssa. Selitysaste on peräti 84 %. Outokummun kurssiliikkeistä voidaan siten selittää 84 % tämän avulla. Loput 16 % johtuvat muista tekijöistä, kuten Outokummun liiketoiminnan kehityksestä, markkinaindeksin muutoksista jne..

Muuttuja on United States Steel Corporationin osakekurssi. Kuvasta voidaan havaita, että Outokummun osakekurssi on viimeisen 12 kuukauden aikana seurannut identtisesti, mutta viiveellä United Steel Corporationin kurssia.

Molempien yhtiöiden kurssit ovat vuoden aikana laskeneet yli 50 %. U.S. Steelillä viimeisen 12 kuukauden kurssilasku alkoi heinäkuussa 2018, Outokumpu sinnitteli elokuuhun 2018 asti. Vastaavasti molemmat osakkeet yrittivät nousua joulukuun 2018 jälkeen. U.S. Steelillä nousu katkesi helmikuussa ja Outokummulla lopullisesti huhtikuussa.

Kurssien pohjakosketus oli touko-kesäkuun vaihteessa. Pohjilta U.S. Steel on noussut jo 30 %. Osake reagoi myös positiivisesti Fedin kesäkuiseen kokoukseen, sillä keskuspankkien elvyttävän rahapolitiikan pitäisi tukea syklisiä osakkeita.

Outokummun kurssinousu pohjilta on ollut U.S. Steeliä vaimeampaa. Mikäli viimeisen 12 kuukauden yhteys säilyy, voidaan Outokummun osakkeen seuraavan U.S. Steelin kehitystä ja hivuttautuvan ylemmäs. Outokumpu-sijoittajan kannattaa seurata U.S. Steelin kurssikehitystä ja myös näkymiä. Ne antavat hyvän signaalin sijoituspäätöksille Outokummun osakkeen suhteen.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy