Osakepoimintana Innofactor – yhtiöltä positiivinen tulosvaroitus

Innofactor antoi positiivisen tulosvaroituksen ja kurssi on selvässä nousussa. Mitä tulosvaroitus tarkoittaa sijoittajan näkökulmasta?

Julkaistu: 04.06.2019 Kirjoittaja:

Innofactor osakkeet

Innofactor

Innofactor omin sanoin: “Innofactor on johtava yritysten, julkishallinnon ja kolmannen sektorin modernin digitaalisen organisaation edistäjä Pohjoismaissa yli 1 500 asiakkaalleen. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen.”

Innofactorin tavoitteet:

 • saavuttaa noin 20 prosentin vuosittainen kasvu, josta pääosa pyritään saavuttamaan orgaanisesti
 • saavuttaa noin 20 prosentin käyttökate (EBITDA) suhteessa liikevaihtoon.

Positiivinen tulosvaroitus

Innofactor antoi 4.6.2019 positiivisen tulosvaroituksen. “Innofactor tarkentaa vuoden 2019 ennustettaan seuraavasti: Innofactorin vuoden 2019 liikevaihdon arvioidaan kasvavan edellisestä vuodesta 2018, jolloin liikevaihto oli 63,1 miljoonaa euroa, ja vuoden 2019 käyttökatteen (EBITDA) arvioidaan kasvavan 4–6 miljoonaan euroon, kun käyttökate 2018 oli -1,0 miljoonaa euroa.

Innofactorin aiemman markkinaohjauksen mukaan Innofactorin vuoden 2019 liikevaihdon ja käyttökatteen (EBITDA) arvioitiin kasvavan edellisestä vuodesta 2018, jolloin liikevaihto oli 63,1 miljoonaa euroa ja käyttökate oli -1,0 miljoonaa euroa.”

Sijoittajan näkökulma

Innofactor oli vuonna 2017 analyytikoiden suosikkeja pienyhtiöistä. Yhtiö hankki vuoden 2016 lopulla 8,7 M€ liikevaihdon Lumagaten. Integraatio epäonnistui ja Innofactorin kannattavuus alkoi heiketä selvästi Q2/2017 lähtien. Osaketyökalussamme Innofactorin pisteet ovat heikot. Myös osakekurssi on ollut laskutrendissä kesäkuusta 2017 lähtien.

Nyt kahden vuoden jälkeen Innofactor on palaamassa takaisin kannattavaksi. Q1/2019 yhtiön käyttökate parani jo selvästi. Tuore tulosohjaus tarkoittaa, että loppuvuonna Q2-Q4/2019 yhtiö tekee yli 1 M€ käyttökatetta per kvartaali.

Analyytikoiden ennuste koko vuoden käyttökatteeksi oli ennen tulosvaroitusta 4,5 M€. Tulosvaroituksen jälkeen ennusteita nostettaneen hieman. Vuodelle 2020 analyytikot ennustavat 5,5 M€ käyttökatetta. Todennäköisesti myös tätä ennustetta tullaan nostamaan.

Alla olevaan taulukkoon olemme keränneet Innofactorin EBITDA-ennusteen ja EV/EBITDA-kertoimia. Taulukon alin rivi kertoo, mitä käytetty kerroin ja käyttökate-ennuste tarkoittavat osakkeen hintaan. Mikäli Innofactor pääsee ennustehaarukan ylälaitaan (EBITDA = 6 M€) ja EV/EBITDA-kertoimena käytetään kahdeksaa, olisi osakekurssi 0,91 €. Mitä korkeamman kertoimen markkinat Innofactorille hyväksyvät, sitä korkeampi kurssi. Kuluvan vuoden loppupuolella on siten mahdollista, että Innofactor pääsee pois senttiosakkeen statuksesta.

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy