Kotimaiset kauppasotaosakkeet – mitkä kärsivät, löytyykö hyötyjiä?

Selvitimme kotimaiset kauppasotaosakkeet. Mitkä osakkeet kärsivät? Entä löytyykö kauppasodasta hyötyviä? Sijoittajan tulee olla nyt tarkkana, sillä kauppasotaan ei ole lähiaikoina odotettavissa ratkaisua.

Julkaistu: 27.05.2019 Kirjoittaja:

kauppasota osakkeet sijoitusideat

Kauppasota syventynyt

Kauppasodassa ei ole odotettavissa ratkaisua lähiaikoina. Seuraa tilanteen kehittymistä Markkinaympäristössä. Pitkittyvä kauppasota on osakemarkkinoille myrkkyä, koska se vaikuttaa negatiivisesti kansainväliseen kauppaan ja talouskasvuun. Kysynnän heikentyminen näkyy kaikissa kotimaisissa vientiyhtiöissä.

Olemme jäsenille suunnatussa katsauksessamme käyneet läpi tärkeimmät kotimaiset pörssiyhtiöt, joihin kauppasodalla on vaikutuksia. Viimeisimpien osavuosikatsauksien perusteella kysynnässä ei ole näkynyt hiipumista. Heinäkuussa julkistettavat toisen kvartaalin tulokset antavat kuitenkin paremman kuvan tilanteesta.

Positiivisessa skenaariossa suomalaiset pörssiyhtiöt hyötyvät kauppasodasta, koska Suomi ei ole kauppasodassa osapuolena. Tilauksia voi valua Kiinassa yhdysvaltalaisilta kilpailijoilta suomalaisille. Vastaavasti USA:ssa suomalaisilla yhtiöillä on etu kiinalaisiin nähden. Näin on esimerkiksi Nokialla Huaweihin verrattuna.

Sijoittajat välttävät nyt osakkeita, joissa on kauppasotariskiä. Siksi usean kotimaisen pörssiyrityksen kurssikäyrä näyttää murheelliselta, vaikka ensimmäisen kvartaalin kysyntänäkymät olivat vahvat. Alla näkemyksemme kauppasotaosakkeista sektoreittain.

 


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy