eQ:lle parhaat pisteet Osaketyökalussa

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Osaketyökalun kärjessä on eQ. Osaketyökaluun on lisätty uusia osakkeita, mm. Verkkokauppa.com, Remedy Entertainment ja Nixu.

Julkaistu: 03.04.2019 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoitusideat

TOP-osakkeiden tuotot

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella. Työkalu laskee kokonaispisteet osakkeille ja korkeimmat pisteet saaneet osakkeet ovat houkuttelevimpia. Olemme seuranneet parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta lähtien. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit.

Lisäsimme 1.3.2019 uusia osakkeita Osaketyökaluun. Uusia osakkeita ovat: Verkkokauppa.com, Fondia, Vincit, Detection Technology, Remedy ja Nixu. Uusista osakkeista parhaimmat pisteet saa Verkkokauppa.com, jonka pisteet ovat 70 pistettä. Sillä osake pääsee sijalle kaksitoista 115 osakkeen joukossa.

Osakkeet laskivat maaliskuun kahden viimeisen viikon aikana. Indeksi laski peräti 2,9 %. Osaketyökalun TOP-osakkeet kehittyivät seuraavasti:

  • TOP 5 -osakkeet -2,8 %
  • TOP 10 -osakkeet -2,7 %
  • TOP 15 -osakkeet -2,0 %
  • HEX 25 -indeksi -2,9 %

TOP-osakkeet

Osaketyökalussa on nyt 115 kotimaista osaketta. Ne pisteytetään sijotustutkimuksessa löydettyjen faktoreiden perusteella: momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteiden perusteella houkuttelevimmat osakkeet ovat: eQ, Capman ja Evli. Evli tuli uutena kärkikolmikkoon.

Alla on kuvakaappaus Arvostusluvut-välilehdeltä. Siitä voidaan havaita, että kaikkien kolmen osakkeen osinkotuotto on korkea. Evlillä jopa 7,9 %.

Capmanin Q4:lla liikevaihto oli 8,9 M€ (ennuste 8,5 M€) ja liikevoitto -2,9 M€ (ennuste 2,1 M€). Ilman sijoitusten käyvän arvon muutoksia liikevoitto olisi ollut 1,0 M€. Pääomamarkkinoiden yleinen heikko kehitys vuoden viimeisinä kuukausina vaikutti negatiivisesti kaupankäyntisalkun arvoon ja konsernin viimeisen vuosineljänneksen tulokseen. Johdon mukaan palkkiotuotot kasvoivat viime vuonna 22 prosenttia. Kasvu tulee jatkumaan vahvana vuonna 2019. Osinkoa jaetaan 0,12 euroa per osake (ennuste 0,12 €).

eQ:n neljännen kvartaalin liikevaihto oli 14,7 M€ (ennuste 14,0 M€) ja liikevoitto 7,4 M€ (ennuste 7,0 M€). eQ:n tulos oli erittäin vahva. eQ Varainhoito pystyi markkinoita nopeampaan kasvuun erityisesti johtuen hyvästä kiinteistörahastojen ja Private Equity -tuotteiden myynnistä. Varainhoito -segmentin nettoliikevaihdon ja liikevoiton ennustetaan kasvavan vuonna 2019. Arvioimme, että kiinteistö- ja Private Equity -varainhoitojen hallinnointipalkkiot kasvavat viime vuodesta, minkä lisäksi tuottosidonnaisten palkkioiden määrän ennustetaan myös kasvavan. Osinkoa jaetaan 0,54 euroa per osake (ennuste 0,51 €).

Evlin Q4/2018 liiketoiminnan tuotot olivat 17,5 M€ (ennuste 16,0 M€) ja liikevoitto 3,6 M€ (ennuste 1,0 M€). Hallinnoitavana olevat asiakasvarat kasvoivat vuoden aikana 11,4 miljardiin euroon. Corporate Finance -liiketoiminta paransi myyntiä heikomman kolmannen vuosineljänneksen jälkeen. Yhtiön toimeksiantokanta on säilynyt hyvänä, jonka myötä tulevaisuuden näkymät ovat suotuisat. Markkinatilanteesta johtuen näkymät vuodelle 2019 ovat muuttuneet haastaviksi. Evli arvioi kuitenkin, että jatkamalla panostuksia strategisiin painopistealueisiin ja keskittymällä vakaan ja kannattavan kasvun aikaansaamiseksi vuoden 2019 tulos muodostuu selvästi positiiviseksi.

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen ja löytyvät Sijoittajan työkalut -osiosta:

Tutustu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen.  Valittavana joustava kuukausijäsenyys tai vuosijäsenyys!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy