Helmikuussa mallisalkkumme nousivat osakemarkkinoiden siivillä

Helmikuussa mallisalkkumme nousivat liki indeksin mukaisesti. Osakemarkkinat olivat nousussa. Valtionlainat tuottivat heikoiten lisääntyneen riskinottohalukkuuden takia.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Helmikuussa mallisalkkumme nousivat liki indeksin mukaisesti. Osakemarkkinat olivat nousussa. Valtionlainat tuottivat heikoiten lisääntyneen riskinottohalukkuuden takia.

Markkinatilanteeseen soveltuva salkku

Helmikuussa nousu jatkui markkinoilla. Hyvässä nosteessa olivat osakemarkkinat, erityisesti yhdysvaltalainen teknologiasektori. Hienoisessa laskussa olivat valtionlainat, pääosin johtuen siitä, että sijoittajat allokoivat varojansa uudelleen riskisempiin omaisuusluokkiin nousun jatkuessa markkinoilla.

Kuitenkin tuudittautuminen osakekurssien kohoamiseen voi kostautua. Pelkästään osakkeista muodostettu salkku voi nykytilanteessa olla liian riskinen. Mallisalkuistamme laajasti hajauttavat ovat ETF-mallisalkut, Strategiamestari ja Passiivinen Kulupihtari.

Tarkista Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysista sijoitusnäkemyksemme vuodelle 2019.

Tutustu mallisalkkuihin!

Suomi Fundamentti tuottanut pitkässä juoksussa erinomaisesti – salkkuvaihtoehdoista riskisin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Suomi Fundamentti nousi helmikuussa 0,8 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi nousi 2,5 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 13,0 % ja vertailuindeksi 10,9 %.

Suomi Fundamentti hyödyntää arvo-osakestrategiaa, joka on keskimääräistä riskisempi. Alla olevasta suhteellisesta tuottokuvaajasta voi havaita, että on aikajaksoja, jolloin strategia tuottaa markkinaa paremmin ja jaksoja jolloin heikommin.

Päivitimme Suomi Fundamentin strategiaa ja laajensimme osakevalikoimaa. Uskomme, että päivityksen jälkeen mallisalkun yli- ja alituottojaksot tasoittuvat ja että vuosi 2019 on suhteessa vertailuindeksiin parempi.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi. Sen tuotto vuoden alusta on 14,34 %.

Passiivinen Kulupihtari – edullinen ETF-salkku

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme nousi helmikuussa hieman vertailuindeksiä vähemmän. Salkku nousi helmikuussa 1,8 %. Vertailukohteena käytetyt yhdistelmärahastot tuottivat 2,1 %. Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut 6,4 % ja vertailurahastot 6,8 %.

Salkkuun tehtiin päivitys 16.1. Osa ETF:istä vaihdettiin tehokkaampiin ratkaisuihin. Lue lisää mallisalkkumuutoksesta täältä.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi reilusti yli 30 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

HELMIKUU 2019 TOP 3 ETF:t

  • Yhdysvaltalaiset osakkeet / iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8.DE) +4,2 %
  • Eurooppalaiset osakkeet / db x-trackers Stoxx Europe 600 UCITS ETF (XSX6.DE) +4,0 %
  • Japanilaiset Nikkei 225 -indeksin osakkeet / db x-trackers Nikkei 225 UCITS ETF (XDJP.DE) +1,9 %

HELMIKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

  • Kehittyvien markkinoiden osakkeet / iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (EMIM.L+0,1 %
  • Kehittyneiden valtioiden valtionlainat / iShares Global Govt Bond UCITS ETF (IGLO.L-0,1 %
  • Euroalueen pitkät valtionlainat / iShares € Government Bond 7-10yr UCITS ETF (IBCM.DE-0,3 %

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku nousi helmikuussa 2,0 % ja maailman osakkeista ja korkoindekseistä muodostettu vertailuindeksi nousi 2,3 %. Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut 7,2 % ja vertailuindeksi 7,6 %. Olemme päivittäneet Strategiamestarin 16.1.2019. Lue kommentit mallisalkkumuutoksesta täältä.

HELMIKUU 2019 TOP 3 ETF:t

  • Globaalit osakkeet, laatustrategia / Xtrackers MSCI World Quality UCITS ETF (XDEQ.DE+5,5 %
  • Lohkoketjuteknologiaa kehittävät tai siitä hyötyvät osakkeet / First Trust Indxx Innovative Transaction & Process UCITS ETF (BLOK.L) +4,6 %
  • Teknologiapainotteisen NASDAQ-100 indeksin yhtiöt / Amundi NASDAQ-100 UCITS ETF (ANX.PA) +3,7 %

HELMIKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

  • Kehittyvien markkinoiden osakkeet, minimivolatiliteettistrategia / iShares Edge MSCI EM Minimum Volatility UCITS ETF (ISEUNZ.DE+0,1 %
  • Fyysinen kulta / Xetra Gold (4GLD.DE+0,1 %
  • Globaalit kehittyneiden markkinoiden REIT:it (kiinteistösijoitusyhtiöt) / Lyxor UCITS ETF FTSE EPRA/NAREIT Global Developed D-EUR (MWO.PA-0,4 %

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä -mallisalkku – 4 %:n tuottoa tavoitteleva korkosalkku

Korkotuoton Metsästäjä nousi helmikuussa 0,6 % ja vertailuindeksi nousi 0,5 %. Vuoden alusta Korkotuoton Metsästäjä on noussut 3,2 % ja vertailuindeksi 2,0 % Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa.

HELMIKUU 2019 TOP 3 ETF:t

  • Seniori-/syndikoidut lainat / Highland/iBoxx Senior Loan ETF (SNLN.O+2,6 %
  • Euroalueen riskilainat / iShares € High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IHYG.L+1,7 %
  • Kehittyvien markkinoiden paikallisvaluuttamääräiset valtioiden ja yritysten riskilainat / iShares Emerging Markets High Yield Bond ETF (EMHY.K) +1,4 %

HELMIKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

  • Kelluvakorkoiset dollarimääräiset yrityslainat eurosuojatusti / Amundi Floating Rate Corporate UCITS ETF Hedged EUR (AFLE.PA) +0,3 %
  • Globaalit hyvän luottoluokituksen yrityslainat, valuuttakurssisuojattu / iShares Global Corporate Bond EUR Hedged UCITS ETF (CRPH.L+0,0 %
  • Kehittyvien markkinoiden paikallisvaluuttamääräiset valtionlainat / SPDR Barclays Emerging Markets Local Bond UCITS ETF (SYBM.DE-0,6 %

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Tutustu mallisalkkuihin!

Fellow Finance -salkku

Vertaislainasalkku – Oikealla rahalla toteutettu Fellow Finance -vertaislainasalkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 9,1 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
Analyysi: Wetteri povaa kannattavaa kasvua vuodelle 2024
Mistä tuotto syntyy?
Sijoittajan valinnat