Advertisement

Suomi Fundamentti -mallisalkku palasi tammikuussa voittajaksi

Vuosi 2018 oli Suomi Fundamentille heikko. Tammikuussa salkku kuitenkin teki näyttävän paluun ja tuotti yli 12 % indeksin jäädessä 8,1 %:n tuottoon.

mallisalkut osakkeet sijoitusideat

Suomi Fundamentti

Suomi Fundamentti on kotimaisista osakkeista koostettu mallisalkku, joka sisältää 25 kotimaista pörssiosaketta. Osakkeet valitaan fundamenttianalyysin perusteella, eikä valinnassa käytetä salkunhoitajan näkemystä. Tyypillisesti salkussa on hyvän osinkotuoton arvo-osakkeita, joiden tuloksen odotetaan kasvavan tulevaisuudessa.

Suomi Fundamentti hyödyntämä arvo-osakestrategia on keskimääräistä riskisempi. Historiassa on aikajaksoja, jolloin strategia tuottaa markkinaa paremmin ja jaksoja jolloin heikommin. Vuonna 2018 salkku tuotti markkinaa heikommin. Kuluva vuosi vastaavasti on alkanut selvästi indeksiä paremmalla tuotolla.

Salkun tavoitetta korkeamman riskin vuoksi päivitimme Suomi Fundamentin strategiaa ja laajensimme osakevalikoimaa. Uskomme, että päivityksen jälkeen mallisalkun yli- ja alituottojaksot tasoittuvat ja että vuosi 2019 on suhteessa vertailuindeksiin parempi. Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi. Sen tuotto vuoden alusta on 9,4 %.

Salkun sisältö

Salkun 25 osaketta voi tarkistaa mallisalkut-osiosta. Siellä voi tutkia, millä painoilla osakkeet ovat salkussa ja mitkä ovat niiden riskiluvut.

Tutustu mallisalkkuihin!

Salkun kolme suurinta sijoitusta tällä hetkellä ovat Citycon, Nokian Renkaat ja Aspo.

Citycon on suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut vähittäiskaupan kiinteistöihin. Yhtiön ongelmana on ollut kiinteistöportfolion uudelleenjärjestely (kiinteistöjen ostot ja myynnit), jonka vuoksi yhtiön tulos ei ole kasvanut. Citycon on tasainen osingonmaksaja. Osakkeen P/E-luku analyytikkojen vuoden 2019 tulosennusteella on alle 12.

Aspo on monialayhtiö, jonka suurin liiketoiminta on varustamo. Yhtiö osti AtoB@C-varustamon. Kaupan myötä Aspo on Itämeren suurin varustamo viidelläkymmenellä aluksellaan. Varustamon liikevaihdon arvioidaan lähes kaksinkertaistuvan yrityskaupan ansiosta. Aspon P/E-luku on alle 10 vuoden 2019 tulosennusteella. Myös Aspo on hyvä osinkoyhtiö.

Nokian Renkaat on Helsingin pörssin laadukkaimpia yhtiöitä, jonka liikevaihto on viimeisen kymmenen vuoden aikana tasaisesti kasvanut liikevoitto-% on ollut keskimäärin yli 22 %. Yhtiön Q3 oli pettymys, joten Q4:sta ja ohjausta vuodelle 2019 odotetaan mielenkiinnolla. Osakkeen P/E-luku on historiassa ollut yli 20 johtuen voimakkaasta kasvusta ja yhtiön laadusta. Nyt P/E on alle 14. Tähän on ollut syynä hidastunut autokauppa ja osakkeen syklisyys. Analyytikot odottavat 114,1 M€ operatiivista liiketulosta. Katso kaikki tulos- ja osinkoennusteet tästä!Advertisement


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


10.12.2019 10:06 | Timo Heikkilä
Tämän vuosikymmenen parhaiten tuottaneet osakkeet

6.12.2019 09:30 | Timo Heikkilä
15.12.2019 on osakesijoittajan tuomionpäivä

suomi, osakkeet 5.12.2019 14:30 | Sijoittaja.fi
Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissaSiirry osaketyökaluun!

Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirje

Siirry osaketyökaluun!

Advertisement

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy