Teknologian kuumimmat trendit

Teknologinen kehitys on megatrendi, joka on muuttanut maailmaa ja yritysten valta-asemia. Kehitys on ollut nopeaa ja sen odotetaan kiihtyvän. Mitkä yhtiöt ovat kehityksen kärkeä ja mitä trendi tarkoittaa sijoittajalle?

Julkaistu: 21.11.2018 Kirjoittaja:

sijoitus invest teknologiayhtiöt

Teknologiayhtiöt dominoivat USA:n pörssiä

Teknologian merkittävyydestä saa käsityksen, kun vilkaisee maailman suurimpien yhtiöiden listaa nyt ja 20 vuotta sitten. Lista on muuttunut melkoisesti. Vuoden 1997 lopun suurimpien yhtiöiden listalta jäljellä on vain Microsoft ja Exxon. Muuten koko kärki on vaihtunut. Teknologiayhtiöiden osuus TOP 10:ssä on noussut 27 %:sta 70 %:iin.

Maailman suurin yritys on tällä hetkellä Apple. Microsoft hengittää kuitenkin jo Applen niskaan. Verkkokaupan jättiläinen Amazon on sijalla kolme ja neljänneksi suurin on Google-hakukoneesta ja Android-käyttöjärjestelmästä tunnettu Alphabet. Myös Facebook ja Visa ovat teknologiayhtiöitä.

Teknologian kuumimmat trendit

Maailman suurimpia teknologiayhtiöitä yhdistää samankaltainen businesslogiikka. Yhtiöt tavoittelevat valtavia käyttäjämääriä sekä taistelevat ihmisten ajankäytöstä omissa palveluissa. Yhtiöt tekevät liikevaihtoa mm. mainosmyynnillä, käyttäjä- ja palvelumaksuilla sekä laitemyynnillä. Palveluita yhdistää usein ekosysteemi, joka ulottuu kaikkeen kuluttajien tekemiseen.

  Teknologiayhtiöiden nopean nousun ovat mahdollistaneet älypuhelimet ja internet. USA:ssa 84 %:lla kansalaisista on älypuhelin. Tyypillisellä kuluttajalla on nykyään useampi älylaite, jolla kuluttaja viettää aikaa netissä.

  Mitkä yhtiöt dominoivat teknologista kehitystä? Vaihtuuko suosittujen some-palveluiden kärki vuosittain? Mitä teknologinen kehitys tarkoittaa perinteisille toimialoille? Tuhoavatko Googlet, Applet, Facebookit ja Amazonit seuraavaksi kaupan alan, pankit ja autoteollisuuden? Tule kuuntelemaan aiheesta lisää Sijoittaja.fi:n järjestämään Sijoitus Investin iltatilaisuuteen.

  Ilmoittaudu iltatilaisuuten tästä!

  SIJOITUS INVESTIN ILTATILAISUUDESSA AIHEENA KUUMIMMAT TEKNOLOGIATRENDIT SIJOITTAJALLE

  Tule kuuntelemaan Sijoitus Investin iltatilaisuuteen teknologian trendeistä ja tekoälystä. Teknologian trendeistä puhumassa on yksi Suomen puhumassa on Timo Smura Verto Analytics Inc:sta.

  Verto Analytics on yksi Suomen lupaavimmista kasvuyhtiöstä, joka toimii kuluttajadata-analyytikassa. Yritys ylläpitää n. 1,4miljoonan käyttäjän monikanavaista kuluttajapaneelia Yhdysvalloissa, josta saatua dataa ja metriikkaa yritys myy suurille loppuasiakkailleen, kuten Google, FB, Microsoft, investointipankit, ym.

  Iltatilaisuus torstaina 22.11. klo 17.00 – 19.30

  Ilmoittaudu iltatilaisuuten tästä!

  SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT  YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
  Trialbox  
  Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy