Tuloskauden yhteenveto ja parhaat sijoitusideat

Q3-tuloskausi on muutamaa yritystä vaille paketissa. Yhteenvetona tuloskausi oli odotuksia heikompi. Sijoittaja.fi:n jäsenille parhaat sijoitusideat tuloskauden perusteella.

osakkeet sijoitusideat tulokset

Tuloskauden yhteenveto

Q3-tuloskausi oli näkemyksemme mukaan tärkein vuosiin. Riskit osakemarkkinoilla ovat voimistuneet loka-marraskuun aikana. Vahva tuloskausi ja etenkin yritysten myönteiset näkymät olisivat voineet muuttaa markkinoiden näkemystä positiivisemmaksi.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Suomessa tuloskausi oli etenkin kurssireaktioiden perusteella pettymys. Myös Yhdysvalloissa useat kuluvan vuoden tähtiosakkeet ovat tulleet tulosraportin jälkeen alas. Syynä on ollut poikkeuksetta markkinoiden odotuksia heikompi ohjaus vuoden viimeiselle neljännekselle. Lue kaikki kansainvälisen tuloskauden analyysit tästä.

Suomessa seuraamistamme yhtiöistä 94 on julkaissut Q3-tuloksensa. Yhteenlaskettu liikevaihto on jäänyt analyytikoiden odotuksista 1,2 % ja yhteenlaskettu liiketulos 2,9 %.

Arvioimme pörssiyritysten suoritusta kokonaisuutena, jossa huomioimme tuloksen, liikevaihdon ja ohjauksen suhteessa markkinoiden odotuksiin. Kotimaisista pörssiyhtiöistä:

  • 36 suoritus on ollut negatiivinen
  • 20 neutraali ja
  • 39 positiivinen.

Tarkasteltaessa pörssiyritysten kehitystä vuoden takaiseen nähden tilanne on hieman valoisampi. Yhteenlaskettu liikevaihto on kasvanut 7,6 % ja yhteenlaskettu oikaistu liikevoitto 4,4 %. Globaali talouskasvu on tehnyt hyvää kysynnälle. Kiihtynyt inflaatio vastaavasti on nakertanut kannattavuutta.

Tuloskauden parhaat ja heikoimmat

Käymme Sijoittaja.fi:n jäsenille suunnattussa analyysiosiossa läpi tuloskauden parhaimmat ja heikoimmat osakkeet sekä miltä osakkeet näyttävät sijoittajan näkökulmasta. Analyysimme auttaa sijoittajaa osakevalinnoissa vaikeassa markkinatilanteessa. Sijoittajan kannattaa tarkastaa omien osakkeiden suoritus Tulosseurantataulukosta sekä lukea tuloskommenttimme Osaketyökalun tietosivua klikkaamalla. 


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy