Riskit eivät hellitä osakemarkkinoilla

Riskit ovat olleet markkinoilla koholla helmikuun alusta lähtien. Nyt kohonnut riskiympäristö alkaa tuntua sijoittajien salkuissa. Katso video markkinatilanteesta!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Riskit ovat olleet markkinoilla koholla helmikuun alusta lähtien. Nyt kohonnut riskiympäristö alkaa tuntua sijoittajien salkuissa. Katso video markkinatilanteesta!

Riskit sitkeästi koholla

Markkinoiden riskejä mittaava kokonaisriski-indikaattorimme on ollut koholla helmikuun alusta lähtien. Nyt riskien nousu on alkanut näkyä osakesijoittajien salkussa. Markkinoiden volatiliteettiä mittaava VIX on noussut 20. Vuoden 2017 normaali VIX-lukema oli 10. Osakkeet ovat myös kaikkialla maailmassa tulleet alas kuluvan vuoden huipuista. Osa syklisistä osakkeista on laskenut yli 50 %, kuten Outokumpu, Martela ja Lehto Group. Riski-indikaattorit löytyvät Markkinaympäristöstämme.

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!

Arvostustasot laskeneet

Osakemarkkinoiden arvostustasot olivat korkealla vuoden 2018 alussa. Nyt kurssit ovat laskeneet kaikkialla maailmassa ja samaan aikaan pörssiyritysten tulokset ovat kasvaneet. Valuaatiot ovatkin selvästi houkuttelevammat. Euroopassa osakemarkkinoiden P/E-luku on keskiarvotasolla (vertailujakso 2007-2018). Kehittyvillä markkinoilla alle keskiarvon ja USA:ssa lähestyy keskiarvoa.

Mitä sijoittajan pitäisi tehdä?

Markkinoilla on kolme teemaa ylitse muiden:

  • kauppasota
  • Fedin koronnostot
  • hidastuva talouskasvu.

Katso alta olevalta videolta Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilän markkinanäkemys sekä minkälainen salkku sopii nykytilanteeseen. Markkinakatsauksessa kerrotaan mm. että sijoitussalkun pitää olla poikkeuksellisen hyvin hajautettu ja että laatuosakkeet ovat historiassa menestyneet hyvin volatiilissä markkinassa.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Netflixin tulos ylitti odotukset jälleen kerran
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat