Rahastot

Sijoitusrahasto koostuu arvopapereista, kuten osakkeista tai korkoinstrumenteista. Sijoittajat sijoittavat rahastoon ja saavat rahasto-osuuksia. Sijoitusrahaston rahastoyhtiö ja salkunhoitajat sijoittavat rahastoon sijoitetut varat rahaston sijoituspolitiikan mukaisesti.

Sijoitusrahaston osuudenomistajaksi tullaan merkitsemällä rahasto-osuuksia. Osuuksien myynti tapahtuu siten, että rahastoyhtiö lunastaa osuudenomistajalta rahasto-osuudet.

Lähes kaikilla pankeilla on omat rahastonsa, joiden hoitamisesta pankin rahastoyhtiö vastaa. Osakerahastot sijoittavat pörssiosakkeisiin, korkorahastot korkoinstrumentteihin, kuten valtion velkakirjoihin ja yritysten joukkovelkakirjoihin. Suosituin rahastotyyppi on yhdistelmärahasto, joka sijoittaa sekä osakkeisiin että korkoinstrumentteihin.

Rahastosijoituksen riski on yleensä yksittäistä osakesijoitusta matalampi, koska rahastosijoituksella saa hajautukseen useaan arvopaperiin. Riski voi olla myös korkeampi. Sijoitus suuren monialaisen yhtiön osakkeeseen (esim. Walmart, Johnson & Johnson) on todennäköisesti riskittömämpi kuin sijoitus kehittyville markkinoille yksittäiseen maahan sijoittavaan rahastoon (esim. Venäjä, Turkki).

Kaipaatko puolueetonta analyysia rahastoista?

Miten sijoittaa?

  • Rahastoja merkitään pankin konttoreissa, verkkopalvelussa tai sijoituspalveluyrityksissä, joilla on rahastoyhtiön lupa myydä rahastoaAIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT
Kokeile jäsenyyttä 14 päivää ilmaiseksi

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy