Osakemarkkinoiden kuumimmat trendit

Teimme analyysin osakemarkkinoiden trendeistä. Mitkä toimialat ja yhtiöt ovat kasvaneet ja kasvattaneet arvoaan eniten? Miten markkinat muuttuvat? Mitkä ovat markkinoiden kuumimmat osakkeet?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Teimme analyysin osakemarkkinoiden trendeistä. Mitkä toimialat ja yhtiöt ovat kasvaneet ja kasvattaneet arvoaan eniten? Miten markkinat muuttuvat? Mitkä ovat markkinoiden kuumimmat osakkeet?

Osakemarkkinoiden kuumimmat trendit

Teimme analyysin osakemarkkinoiden kuumimmista trendeistä. Analyysi on ladattavissa Sijoittaja.fi:n jäsenille artikkelin lopusta.

Osta jäsenyys!

Tutkimme osakemarkkinoiden kehitystä vuodesta 2013 nykyhetkeen. Selvitimme minkä toimialojen ja osakkeiden markkina-arvot, liikevaihdot ja tulokset ovat kasvaneet eniten kyseisellä ajanjaksolla.

Kaksi trendiä ylitse muiden: digitalisaatio ja terveysteknologia

Selvityksen perusteella löysimme kolme selvästi mielenkiintoisinta toimialaa. Informaatioteknologia, harkinnanvarainen kulutus ja terveydenhuolto. Kaikki maailman kuumimmat yhtiöt löytyivät näiltä toimialoilta. Olemme analyysissa listanneet useita mielenkiintoisia kasvuyhtiöitä kyseisiltä toimialoilta. Kuumimmat osakkeet ovat osanneet hyödyntää digitalisaatiota tai terveysteknologiaa.

Suurimmat sektorit markkina-arvoin 2013 vs. 6/2018

Yksi selvästi havaittavissa oleva trendi on teknologiayhtiöiden nousu. Maailman arvokkaimmat yhtiöt ovat teknologiayhtiöitä ja niiden osuus maailman osakemarkkinoista on noussut jo lähes 20 %:iin. Vuoden 2013 lopussa teknologiayhtiöiden osuus oli 12 %.

Suurimmat sektorit liikevaihdolla mitattuna

Vastaavasti, kun maailman osakemarkkinat jaotellaan liikevaihdon mukaan kärki on erilainen. Informaatioteknologian paino on vain 7 %. Suurimmat sektorit ovat:

  1. Harkinnanvarainen kulutus
  2. Rahoitus
  3. Päivittäiskulutus.

Tuloskasvu 2013-2020

Tuloskasvu on tärkein markkina-arvon kehitykseen vaikuttava tekijä. Tutkimme osakemarkkinoiden tuloskasvua ajanjaksolla 2013-2017 ja otimme mukaan myös analyytikkojen konsensusennusteet vuosille 2018-2020.

Voimakkain tuloksen kasvu on materiaalitsektorilla. Kyseisellä sektorilla tulos myös vaihtelee voimakkaasti vuosittain. Esimerkiksi vuonna 2015 yhteenlaskettu tulos oli 23,8 miljardia dollaria ja vuonna 2017 se oli 113,6 miljardia $. Yhdyskuntapalvelutsektori yltää 113 %:n tuloskasvuun. Yhdyskuntapalvelut- ja materiaalitsektoreilla tulos on vaihdellut raaka-aine ja energian hintojen mukaan vuosittain.

Toiseksi kovinta tuloskasvu on teknologiasektorilla. Myös terveydenhuoltosektorin tuloskasvu on voimakasta. Energiasektorilla tuloskasvu on negatiivinen.

Laaja analyysi Sijoittaja.fi:n jäsenille

Sijoittaja.fi:n jäsenet voivat ladata analyysin osakemarkkinoiden kuumimmista trendeistä artikkelin lopussa olevasta napista. Jos et ole jäsen ja osakemarkkinoiden kuumimmat trendit sekä kuumimmat osakkeet kiinnostavat, liity jäseneksi.

Osta jäsenyys!

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat