Sykliset osakkeet iskussa tuloskaudella

Tuloskausi käy kuumana. Sijoittajan kannattaa olla tarkkana ja seurata yhtiöiden tuloskehitystä ja näkymiä. Positiivinen kehitys antaa tukea osakekurssille.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskausi käy kuumana. Sijoittajan kannattaa olla tarkkana ja seurata yhtiöiden tuloskehitystä ja näkymiä. Positiivinen kehitys antaa tukea osakekurssille.

Sykliset osakkeet iskussa

Yksi tuloskauden teemoista on ollut, että sykliset osakkeet ovat suoriutuneet yli odotusten. Sykliset osakkeet ovat olleet pörssissä paineessa, joten onnistuminen tuloskaudella tukee kursseja. Vastaavasti vahvasti dollarista riippuvaiset yhtiöt ovat raportoineet vertailukautta heikompia lukuja.

Tulosvaroituksen loppuvuonna 2017 kertonut Metso on hyvä esimerkki. Metson liikevaihto ylitti selvästi odotukset ja kannattavuus oli hyvä.

Metson liikevaihto oli 714 M€ (analyytikoiden ennuste 695 M€) ja oikaistu liikevoitto 80 M€ (ennuste 66 M€). Saadut tilaukset ja tilauskanta kasvoivat selvästi. Liikevaihdon kasvu sekä odotettua nopeampi edistyminen toimituskyvyn parantamisessa ja toiminnan tehostamisessa vaikuttivat myönteisesti kannattavuuteen. Kysynnän odotetaan jatkuvan molemmissa segmenteissä vakaana.

Myös Cramo yllätti iloisesti. Cramon liikevaihto oli 175,3 M€ (analyytikoiden ennuste 163,3 M€) ja oikaistu liikevoitto 22,1 M€ (ennuste 18,0 M€). Konsernin orgaaninen liikevaihto kasvoi 10,4 prosenttia molempien divisioonien tukemana ja vertailukelpoinen EBITA-liikevoitto nousi 17,3 prosenttia. Kannattavuus parani kaikissa liiketoimintasegmenteissä. Siirtokelpoisten tilojen strateginen arviointiprosessi eteni. Siirtokelpoisten tilauskanta kasvoi 8,3 % vertailukaudesta. Rakennusalan markkinanäkymät vuodelle 2018 ovat Cramon toimintamaissa pääosin myönteiset. Kasvuvauhdin odotetaan kuitenkin tasaantuvan.

Lisätietoa Sijoittaja.fi:n jäsenille

Nordea sitä vastoin oli pettymys. Analyytikkojen ennusteet olivat poskettoman korkealla, kuten ennakoimme tulosennakkoartikkelissa. Nordea ei yltänyt lähellekään ennusteita. Lue kommentti täältä. KONEen näkymät piristyivät, vaikka valuuttakurssit rassasivat suoritusta. Lue kommentti täältä.

Katso juuri päivitetyt analyytikkojen ennusteet tuleville tulosjulkistajille. Tänään vuorossa Nokia ja Outokumpu. Nokialla mahdollisuus lyödä ennusteet? Outokummun tulosennusteita laskettu!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

Seuraa suomalaisten osakkeiden tulokautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja: varaudu osakemarkkinoiden korjausliikkeeseen!
Parhaat osinko-osakkeet maailmalta
Miten valitsen osakkeen?
Sijoittaja360
Sijoittajan valinnat